کد خبر: 1471575
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
تنها ۱۰ درصد متکدیان تهران جزو فقرا؛

بی‌خانمان‌ها شناسایی می‌شوند، حمایت نمی‌شوند

گروه جامعه: معاون توسعه خدمات اجتماعی سازمان رفاه شهرداری تهران بی‌خانمان‌هایی که از سوی این سازمان جمع‌آوری شد‌ه‌اند را ۷۰ درصد کل جمعیت آنان دانست و گفت: این افراد شناسایی و جمع‌آوری می‌شوند اما عموما دستگاه‌هایی که باید از این افراد حمایت کنند به صورت ضعیف عمل می‌کنند.

رضا جهانگیری‌فر، معاون توسعه و خدمات اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: براساس تکالیفی که برای شهرداری تهران از سوی استانداری و شورای اسلامی شهر تعیین شده است این سازمان مأموریت‌های اجتماعی خاصی در زمینه افراد آسیب دیده اجتماعی دارد.

وی افراد آسیب‌دیده اجتماعی را متکدیان و بی خانمان‌ها برشمرد که از سوی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران شناسایی و جمع‌آوری می‌شوند و گفت: واحدهای گشتی به صورت شبانه روزی در سطح شهر فعالیت دارند و افراد شناسایی شده را به دو دسته تقسیم می‌کنند.

مددسراها؛ ویژه بی‌خانمان‌ها

وی دسته اول را مددسراها معرفی کرد و گفت: مددسراها محل خواب و مکانی به عنوان سرپناه شبانه هستند و افراد بی خانمان را از خدمات اولیه بهره‌مند می‌کنند. دسته دوم مراکز سامان سراهای شبانه روزی هستند که متکدیان و برخی افراد بی خانمان که شرایط خاصی دارند را تحت پوشش قرار می‌دهد.

جهانگیری‌فر به محورهای مختلف خدمت در سامان‌سراها اشاره و عنوان کرد: این خدمات شامل خدمات نگهداری همچون؛ تغذیه، پوشاک، محل خواب، خدمات مددکاری و مشاوره روانشناسی، خدمات بهداشتی و مراقبت‌های سلامت، خدمات قضایی و حقوقی می‌شود.

معاون توسعه و خدمات اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران آمار متکدیان را متغیر دانست و با بیان اینکه برخی از این افراد از خارج کشور وارد شده‌اند گفت: آمار این افراد شناور است و در مقاطعی از سال این آمار کم و زیاد می‌شود.

حضور 300 متکدی در واحد زمان در تهران

وی با بیان اینکه در واحد زمان 300 متکدی در شهر تهران حضور دارند، تصریح کرد: متکدیان طبق قانون مجرم محسوب می‌شوند و باید به مقام قضایی معرفی شوند تا بر اساس حکم اقدامات بعدی صورت گیرد. عموما متکدیان پس از معرفی به مراجع قضایی جریمه می‌شوند و به شهر برمی‌گردند‌. برای همین این افراد مجددا در شهر مشاهده می‌شوند.

وی با بیان اینکه تنها 10 درصد از متکدیان جزو فقرا و مستمندان محسوب می‌شوند، گفت: ایجاد روشنگری در این زمینه بر عهده رسانه گذاشته شده است ولی متاسفانه فعالیت جدی صورت نگرفته است.

جهانگیری‌فر بی خانمان‌هایی که از سوی این سازمان جمع‌آوری شده‌اند را 70 درصد کل جمعیت آنان دانست و گفت: این افراد توسط سازمان رفاه شهرداری شناسایی و جمع‌آوری می‌شوند اما عموما دستگاه‌هایی که باید از این افراد حمایت کنند به صورت ضعیف عمل می‌کنند.

captcha