کد خبر: 1471973
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶

ایمان قلبی به خداوند کبر و غرور را از زندگی انسان دور می‌کند

گروه اجتماعی: مدرس حوزه و دانشگاه ماکو گفت: داشتن ایمان قلبی به خداوند متعال کبر و غرور‌های بی‌حاصل را از زندگی انسان دور می‌کند و انسان را به سوی زندگی بهتر سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام سیامک جعفرزاده مدرس حوزه و دانشگاه ماکو در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌غربی در رابطه با تکبر و خود‌پسندی اظهار کرد: کبر نوعی شرک است و شرک به معنی شریک قرار دادن کسی یا چیزی با خداوند است که در هر دو مورد از بدعت‌های دینی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: فردی که دچار کبر و غرور می‌شود در حقیقت خودش را بالاتر از مقام خداوند متعال  می‌داند و بیشتر اوقات بر خلاف دستورات خداوند عمل می‌کند زیرا  احساس خود بزرگ بینی بسیاری دارد که موجب دوری او از خداوندو دستورات والای دینی  می‌شود.

حجت‌الاسلام جعفرزاده با اشاره به آیات و روایات قرآنی، گفت: تکبر و غرور جزء صفات رذیله است که علمای اخلاق وقتی اخلاق را دسته بندی می‌کنند صفت کبر و غرور را که در وجود افراد وجود دارد جز بدترین صفات موجود در فرد به شمارش می‌آورند.

وی افزود: غرور اگر در حد اعتدال باشد و به زندگی فردی و اجتماعی افراد آسیب وارد نکند مسئله مشکلی به وجود نمی‌آورد ولی زمانی که از حد اعتدال بگذرد  و فرد به صورت افراطی  دچار تکبر شود و خضوع و فروتنی را فراموش کند از نظر اطرافیان نیز فرد قابل احترام محترمی به شمار نمی‌آید.

حجت‌الاسلام جعفرزاده با بیان اینکه گاهی مسائل مادی باعث ایجاد خود‌پسندی و غرور در افراد می‌شوند، گفت: گاهی مسائل مادی و مقامات دنیوی باعث بروز صفت رذیله کبر و خود‌پسندی در افراد می‌شود که تزلزل در امور دینی را نیز در پی دارد.

استاد حوزه و دانشگاه ماکو بیان کرد: ساختار فیزیکی انسان به نوعی است که فرد را دچار غرور می‌کند ولی اگر افراد به صورت علمی به خود و طبیعت اطراف خویش نگاه کنند  هرگز دچار تکبر نمی‌شوند زیرا در تمامی اوقات به یاد آفریدگار قدرتمند خود زندگی می‌کنند.

captcha