قاسم حبیبزاده، جانشین رئیس سازمان بسیج دانشآموزی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تبیین چگونگی تعریف مفهوم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه امروز برای دانشآموزان بسیجی پرداخت و گفت: امر به معروف یک دستور الهی است که اجرای آن در جامعه از جوانب مختلف حائز اهمیت است اما اگر در نحوه اجرا و عملیاتی کرن آن دقت کافی صورت نگیرد نه تها به نتیجه مطلوب نمیرسد بلکه عواقب بدتری نیز به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه قوام دین اسلام به امر به معروف و نهی از منکر وابسته است، گفت: شناخت و آگاهی نسبت به یک معروف و یا منکر اولین شرط برای آمر به معروف و یا ناهی از منکر است.
حبیبزاده با بیان اینکه قشر دانشآموز در مرحلهای حضور دارد که ابتدا باید به یک شناخت صحیح از معروفها و منکرها دست پیدا کند گفت: آنچه در مدارس به عنوان حلقههای صالحین برای دانشآموزان بسیجی تبیین میشود معروفها و منکرهایی است که در محیط پیرامونی آنها صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اگر معروفها و منکرها برای دانشآموز بسیجی که در مقاطعی از رشد به سر میبرد که بیشترین تأثیرپذیری و هدایت را دارد به بهترین نحو تبیین و نحوه امر به معروف و نهی از منکر برای آنان تعریف شود این امر در ذهن و فکر فرد به عنوان یک ارزش نهادینه میشود.
روحیه بسیجی از خشونت به دور است
وی با تأکید بر اینکه روحیه بسیجی از خشونت به دور است و این مهم باید به درستی برای دانشآموزان که در سن یادگیری هستند تبیین شود تا در بزرگسالی نمونه شاخصی از یک فرد بسیجی به شمار آیند گفت: جامعه هدف ما دانشآموزان سوم دبستان تا پایان تحصیلات دبیرستان هستند و در مقطع دبیرستان میتوان به خوبی این مهم را برای دانشآموزان بازگو کرد.
حبیبزاده احترام به اولیا و بزرگترها را مهمترین معروفی دانست که در حال حاضر برای دانشآموزان بسیجی بیان میشود و گفت: شرایط 10 گانهای که برای امر به معروف وجود دارد به طور کامل برای بسیجیان بیان و صرفا در این مرحله متوقف میشود تا حیطه فعالیت آنان صرفا فرهنگی باشد.
برخی کج سلیقگیها
وی ادامه داد: بعضا مراحلی که به برخوردهای فیزیکی مربوط میشود در اختیار حکومت و دستگاههای نظامی و انتظامی است و ارتباطی با دانشآموز بسیجی ندارد. امر به معروف اصلی اسلامی برای سلامت جامعه است که نباید با کج سلیقگی و اشتباه افراد برعکس اجرایی شود.