فرخنده کریمزاده، داور صوت بخش قرائت و ترتیل بیستونهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در بخش بانوان، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه شرکتکنندگان در این جشنواره دانشجو هستند و مسابقات را به عنوان فعالیت جنبی در کنار کار علمی و دانشگاهی انجام میدهند، گفت: تا همین حد که دانشجویان در جشنوارههای قرآنی حضور مییابند، جای قدردانی دارد، اما رشد سالانه اتفاق نیفتاده و اغلب شرکتکنندگان چهرههای قرآنی هستند که قبلاً هم در مسابقات حضور داشتهاند.
وی افزود: متأسفانه هنوز در دانشگاهها بحث آموزش تخصصی قرآن به صورت جداگانه و مجزا از پاس کردن یک درس درنظر گرفته نشده و جادارد تا دانشگاهها به صورت شاخهای تخصصی در حوزه این موضوع مهم وارد شوند و بیش از اینها کار شود.
این داور بخش بانوان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، تصریح کرد: پیشنهاد من برای ارتقای سطح قرآنی دانشجویان این است که یک موقعیت مناسب همچون خوابگاهها را به مراکزی برای آموزش تخصصی قرآن تبدیل کنند به این معنا که آموزشهای تخصصی قرآن را در مراکزی همچون خوابگاهها عرضه کنند.
کریمزاده بیان کرد: متأسفانه در دانشگاهها تخصصپروری در حوزه قرآنی انجام نمیگیرد و کار خاصی به آن اختصاص داده نشده است. آموزشهای قرآن در اکثر دانشگاهها در سطح آموزش عمومی باقی مانده است که این امر باید تغییر یابد.
وی درخصوص سطح کیفی شرکتکنندگان در بخش بانوان در این دوره از مسابقات نیز گفت: در رشته قرائت تحقیق و ترتیل کیفیت شرکتکنندگان در حد مطلوب است اما برای ممتاز شدن و رسیدن به مدارج بالاتر جای کار دارند و انتظار میرود با برنامهریزی درست دانشگاهها، به این هدف دست پیدا کنیم.
این داور بخش صوت جشنواره ملی قرآن دانشجویان در بخش بانوان در مورد میزبانی دانشگاه پیام نور ضمن قدردانی و تشکر از زحمات دستاندرکاران این دانشگاه اظهار کرد: با توجه به نظر سایر داوران و تجربه سنوات گذشته میتوانم بگویم، امسال از نظر امکانات کیفی و فنی یکی از بهترین جشنوارههای قرآنی برگزار شده است.
این فعال عرصه قرآنی در مورد خروجیهایی که مسابقات قرآن میتواند داشته باشد، نیز گفت: فلسفه مسابقات قرآنی در جوامع مسلمان و بهطور خاص در کشورمان جذب نیروهای مختلف بهویژه جوانان در عرصههای مختلف قرآنی است که الحمدالله تاکنون موفقیتهای زیادی کسب شده اما باید بهصورت عمومیتری هم انجام شود.
کریمزاده خاطرنشان کرد: یکی از معایب مسابقات این است که زمانی که شرکتکنندگان حریفهای توانمند را میبینند؛ از شرکت در مسابقات منصرف میشوند، درصورتیکه باید بیشتر بُعد آموزشی مدنظر قرارگیرد و شرکتکنندگان ضعیفتر از فرصت به دست آمده استفاده کرده و با دست پر مسابقات را ترک کنند.
وی در پایان با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا صندلیهای مسابقات قرآن را خالی نگذاریم، تأکید کرد: یکی از بهترین راهکارها برای اشاعه فرهنگ قرآنی استفاده از دانشجویان به صورت تماشاچی در چنین مسابقاتی است. چه ایرادی دارد که در همه جشنوارهها تعدادی از دانشجویان آن شهر برای دیدن مسابقات حضور یابند. امیدواریم در این زمینهها دوراندیشی بیشتر و برنامههای آموزشی فراگیر قرآنی صورت بگیرد تا دانشجویان از لحظات حضور در دانشگاه بیشترین بهره را ببرند.