علی شجاعیصائین، مدیر کل اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره چاپ قرآنهای حزبی بدون مجوز از سازمان دارالقرآن و جمعآوری آنها از سوی ارشاد گفت: انتشار قرآن تنها در صورتی از سمت ما مجوز میگیرد که به تأیید دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی برسد و براساس قوانین موجود مرجع اظهارنظر در این باره سازمان دارالقرآن الکریم است و در صورتی که متن قرآن به تأیید دارالقرآن برسد، ما نیز مجوز توزیع آن را صادر میکنیم.
وی افزود: اگر قرآنی باشد که ترجمه و تفسیر داشته باشد، به جهت تخصصی بودن به معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد ارجاع میدهیم و در صورت تأیید آنها ما مجوز توزیع آن را صادر میکنیم.
شجاعیصائین در ادامه گفت: ما براساس قوانین موجود درباره جلوگیری از انتشار قرآنهای حزبی بدون مجوز سازمان دارالقرآن تصمیم نمیگیریم؛ چرا که کتابت آن را دارالقرآن و ترجمه و تفسیر آن را معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد انجام میدهد.
وی تصریح کرد: مجوزی که اداره کتاب صادر میکند، براساس مجوز صادرشده سازمان دارالقرآن است، طبیعتاً اجازه توزیع آن را به همان صورتی که مجوز چاپ آن را گرفته - قرآن کامل یا حزبی- میدهیم و اگر غیر از این باشد و چاپخانهای به شکل دیگری اقدام کند و به عنوان مثال مجوز قرآن کامل را بگیرد و در چاپخانه همان قرآن را به صور حزبهای مجزا صحافی و توزیع کند، تخلف کرده است.
مدیرکل اداره کتاب وزارت ارشاد اظهار کرد: معمولاً در این شرایط دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد به دلیل بازرسیهایی که از چاپخانهها انجام میدهند، آنجا باید این قرآنها را کنترل کنند و در صورت تخلف باید جلوی این کار گرفته شود.
شجاعیصائین در ادامه یادآور شد: اداره کتاب به کتابی مجوز توزیع میدهد که دقیقاً براساس تأییدیه سازمان دارالقرآن، نسخهاش به رؤیت اداره کتاب رسیده باشد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در صورت وجود قرآنهای حزبی بدون مجوز، این قرآنها جمعآوری میشوند، بیان کرد: اگر همکاران دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد در چاپخانهای این موضوع را ببینند که مغایر با تأییدیه سازمان دارالقرآن باشد مؤظف به جمعآوری آن هستد.