کد خبر: 1473164
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

سُوَر منافقون و تغابن با صدای البناء + دانلود/ پاکی از هرگونه نفاق با ممارست بر تلاوت سوره منافقون

گروه فعالیت‌های قرآنی: قطعه‌ای زیبا از تلاوت استاد محمود على البناء از سوره‌های منافقون و آیات ۱۶-۱ تغابن ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، استاد محمود على البناء در مکتب منشاویِ طنطا در میان طلاب شناخته و مشهور شد همه اساتید و همچنین طلّاب دوست داشتند به صداى او گوش دهند. وی به پیشنهاد اساتیدش به مکتب استاد احمدى در طنطا می‌رود.

استاد بناء دو سال در مکتب احمدى باقى ماند و پس از فراگرفتن علوم قرآن و قرائات 10 گانه به دست استاد «محمد سلام» به قاهره که شهر علم و علما است، منتقل شد.

محتوای سوره منافقون
این سوره در مدینه نازل شده و داراى 11 آیه است. محور اصلى بحث‌هاى این سوره را مسائل حساس مربوط به منافقان تشکیل می‌دهد، ولى در ذیل سوره آیاتى به عنوان اندرز به مسلمانان در زمینه‏‌هاى مختلف نیز آمده است.

محتواى این سوره در چهار بخش خلاصه می‌شود؛ یکی نشانه‌هاى منافقان که خود شامل چندین قسمت حساس است، دیگری بر حذر داشتن مؤمنان از توطئه‏‌هاى منافقان و لزوم مراقبت دائم در این زمینه، هشدار به مؤمنان که مواهب مادى دنیا آنها را از ذکر خداوند غافل نکند و توصیه به انفاق در راه خدا و بهره‏‌گیرى از اموال پیش از آنکه مرگ فرا رسد و آتش حسرت به جان انسان بیفتد. یکى از آداب نماز جمعه این است که در رکعت اول سوره جمعه و در رکعت دوم سوره منافقین خوانده شود، تا مسلمانان همه هفته در این مراسم بزرگ عبادى ـ سیاسى توطئه‌‏هاى منافقان را مجددا به خاطر بیاورند و دائماً مراقب تحریک‌ها، تخریب‌ها و نقشه‌‏هاى شوم آنها باشند.

درباره فضیلت تلاوت سوره منافقین در حدیثى از پیغمبر گرامى اسلام (ص‏) آمده است «من قرأ سورة المنافقین برء من النفاق؛ کسى که سوره منافقین را بخواند از هرگونه نفاق پاک مى‌‏شود».(تفسیر نمونه، ج 24، ص177- 144)

محتوای سوره تغابن
این سوره در مدینه نازل شده و 18 آیه دارد. اما از نظر محتوا، این سوره را می‌توان به چند بخش تقسیم کرد: آغاز سوره که از توحید و صفات و افعال خدا بحث مى‏‌کند، به دنبال آن با استفاده از علم خداوند، به مردم هشدار مى‏‌‌دهد که مراقب اعمال پنهان و آشکار خود باشند و سرنوشت، اقوام پیشین را فراموش نکنند.

در بخش دیگرى از سوره، سخن از معاد است و اینکه روز قیامت روز تغابن و مغبون شدن گروهى و برنده شدن گروه دیگر است و نام سوره نیز از همین گرفته شده است. سپس دستور به اطاعت خدا و پیامبر(ص‏) داده و پایه‏‌هاى اصل نبوت را تحکیم مى‏‌بخشد و آخرین بخش سوره، مردم را به انفاق در راه خدا تشویق مى‏‌کند و از اینکه فریفته اموال و اولاد و همسران شوند برحذر مى‌‏دارد و سوره را با نام و صفات خدا پایان مى‏‌دهد همانگونه که آغاز کرده بود. (تفسیر نمونه، ج 24، ص 182)

در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثى از رسول خدا(ص‏) مى‏‌خوانیم «من قرأ سورة التغابن دفع عنه موت الفجاة؛ هر کس سوره تغابن را بخواند مرگ ناگهانى از او دفع مى‏‌شود». (تفسیر نمونه، ج 24، ص 183)

تلاوت سوره منافقون و آیات 16-1 سوره تغابن با صدای استاد البناء

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه ساعت 10 صبح یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha