کد خبر: 4295739
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۴

امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه نحوه حرف زدن با خدا را به ما آموخته است

تولیت حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی تهرانی در تبیین فعالیت‌های مهم امام سجاد(ع) بعد از حادثه عاشورا، گفت: نکته مهمی که در دعا و حرف زدن با خدا وجود دارد، این است که تا می‌خواهید با خدا حرف بزنید، برخی حرف‌ها شرک است و شاید ناخواسته شرک بگویید اما امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه نحوه حرف زدن ما با خدا را به ما آموخته‌اند.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی، تولیت حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی تهرانی، 30 تیرماه در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام سجاد(ع) که در این حوزه علمیه برگزار شد، در بیان مهم‌ترین کارها و فعالیت‌های امام سجاد(ع) بعد از حادثه عاشورا گفت: امام سجاد(ع) بعد از حادثه عاشورا چند کار بزرگ کردند و جامعه‌ای که آن زمان از هم پاشیده بود و مرتد از ولایت شده بودند را بیدار و به اوج رساندند.

احیای اشک و گریه توحیدی

این استاد حوزه، احیای اشک را اولین فعالیت امام سجاد(ع) و از کارهای بزرگ ایشان دانست و اظهار کرد: از کلمه اربعین چهل سال به دست می‌آید که امام قبل از کربلا جزء بکائین بودند و اینقدر گریه‌های توحیدی داشتند که در کربلا از شدت گریه بیمار شدند! چون می‌دانستند چه خبر است و چه اتفاقی قرار است بیفتد و خودشان زنده می‌ماننند و شاهد این حادثه خواهند بود و بعد از عاشورا هم گریه‌های توحیدی حضرت ادامه داد.

وی ادامه داد: دومین کار حضرت، احیای عاشورا، خط عاشورا، خط کوثر و حضرت زهرا(س) بود، حضرت خط فاطمی را حتی در جلسه یزید نیز بیان کرد، شاید در ظاهر در مجلس یزید حضرت اسیر بودند اما با این خطبه شام، به جای اسیر، امیر شد. اگر نگاه و هدف توحیدی باشد، در بدترین شرایط پادشاه جهان همه چیز را عوض می‌کند. همه کاره عالم خدا است و هیچ قدرتی قادر به مقابله با او نیست.

احیای عبودیت و بندگی خدا

حسینی به دیگر فعالیت امام اشاره کرد و گفت: احیای عبودیت و بندگی خدا، سومین کار مهم امام سجاد(ع) بود که به همین دلیل نیز حضرت به زین العابدین یعنی زینت عبادت‌کنندگان مشهور شدند. اگر حضرت، سجاد شدند، برای این است که اگر خدا به ایشان چیزی عطا می‌کرد، سجده شکر می‌کردند و اگر از چیزی هم محروم بودند باز هم سجده شکر می‌کردند.

وی افزود: در آن مقطع زمانی بنی امیه و جریان باطل آدم های زاهد و عابد از جمله زها ثمانیه درست کرده بودند که اسم اهل بیت(ع) در هیچ کدامشان نبود و مقدس نما بودند! هدف دشمن هم از این عابدسازی این بود که دشمن بتواند جریان عابد و زاهد را در اختیار خودش داشته باشد و از این جریان به نفع خودش استفاده کند که امام در مقابل این نقشه دشمن، عبودیت و بندگی واقعی خدا را احیا کردند.

تذکری به هیئتی‌ها و مسجدی‌ها

این استاد حوزه با تذکر اینکه به بهانه هیئت رفتن، تلاش و کاسبی خود را کامل تعطیل نکنید، گفت: در اینجا یک نکته مهم را خصوصاً به جوانان تذکر بدهم و آن اینکه اهل مسجد و هیئتی‌ها خصوصاً جوانان، خیلی مواظب باشند که به بهانه مراسمات دینی در زندگی و کاسبی و کار خود کم کار نباشند و خراب شدن کاسبی را به پای دین نگذارند!

وی ادامه داد: طرف می‌گفت من نماز اول وقت می خوانم و همیشه مسجد و هیئت می روم اما کاسبیم خراب شده است! خصوصاً از وقتی هیئت می‌روم کاسبیم خیلی بد شده است! این افراد باید دقت کنند که هر چیز سر جای خودش است و نمی‌شود که 24 ساعت از این هیئت به آن هیئت بروید و کار و کاسبی و زندگی و خانواده و همه چیزتان را به بهانه هیئت تعطیل کنید بعد برای کسب و کار تلاش نکنید و بگویید هیئت رفتم کاسبی‌ام خراب شده است در صورتی که شما اصلاً کاسبی نکردید بلکه کار و کاسبی را تعطیل کردید! 

وی تأکید کرد: یک مسلمان و هیئتی و مسجدی باید اهل تلاش مضاعف و پر تلاش باشد و اگر هیئت هم می‌رود، در کنار هیئت و مسجد رفتن باید در کار و امورات اجتماعی و خانوادگی خود هم پر تلاش باشد. الان مراجع تقلید و بزرگان با اینکه کهولت سن هم دارند اما گاهی 7 تا 8 ساعت درس می‌دهند و قبلش هم برای اینکه توان جسمی مناسب داشته باشند حتی ورزش و نرمش و پیاده‌روی می‌کنند که بتوانند کار کنند! اما طرف می‌گوید من هیئت می‌آیم اما کاسبی‌ام خراب شده است! در صورتی که باید در کاسبی هم پرتلاش باشید و کار کنید.

وی افزود: در هر شغل و صنفی که هستید باید پر کار و پر تلاش باشید، نمی‌شود کار نکنید بعد بگویید هیئت می‌روم اما کاسبیم خراب شده است و بعد از چند سال هم از دین و هیئت هم زده می‌شود در صورتی که اسلام هم گفته در کارتان پر تلاش باشید؛ اگر هیئت می‌آیید باید در کار و تلاش خودتان هم پر تلاش باشید و بهترین فرد در صنف خودتان باشید.

بدون نظر حسین(ع) کسی نمی‌تواند به مجالس عزاداری بیاید

این استاد حوزه خاطر نشان کرد: بدانید اگر هیئت هم می آیید و برای امام حسین(ع) عزاداری می کنید و اشک می ریزید، اینطور نیست که خودتان با اختیار و انتخاب خودتان آمده باشید، بلکه از قبل خود حضرت خصوصاً در این دوران آخرالزمان تک تک شما را صدا کرده و به این مجالس دعوت نموده است که توانستید بیایید و بر مصائب حضرت هم گریه کنید و عاشق حضرت شوید و حتی امام زمان(عج) نیز به شما نظر داشته که توانستید بیایید، پس قدر بدانید و در امورات زندگی خودتان هم پر تلاش باشید، همانطور که حضرت علی(ع) در نخلستان‌هایی که داشتند پرتلاش کار می‌کردند.

تولیت حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی تهرانی به چهارمین فعالیت مهم امام سجاد(ع) اشاره و بیان کرد: تبیین و احیای عبودیت و بندگی خداوند چهارمین کار مهم امام سجاد(ع) بود که حضرت در ضمن، معارف بلند دین را بیان و تبیین می‌کردند، صحیفه سجادیه کتاب دعایی است که حضرت به صورت دعا معارف بلند دین را بیان کرده‌اند.

وی توصیه کرد: حتماً صحیفه سجادیه را تهیه کنید و با دعاهای حضرت در این کتاب انس بگیرید و آن‌ها را بخوانید که مضامین خیلی بلند و مهمی دارد. دشمن خیلی دنبال از بین بردن صحیفه است و بخشی از آن را هم از بین برده است ولی سعی کنید این باقی مانده را حفظ و از آن استفاده کنید که دشمن از نشر این معارف می‌ترسد و نمی‌خواهد مردم با آن آشنا شوند، حتی وقتی به سوریه حمله کردند بزرگ‌ترین کتابخانه تاریخ که در آنجا بود را به آتش زدند و در عراق هم بعد از سقوط صدام چه کتاب‌های مهمی را سرقت کردند و بردند. 

این استاد حوزه بیان کرد: این ادعیه باقی مانده در صحیفه سجادیه را قدر بدانید و از آن استفاده کنید، خصوصاً مناجات انجیلیه را بخوانید که مضامین عالی و بسیار آرام‌بخشی دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: از دیگر فعالیت‌های مهم امام سجاد(ع) احیای مناجات و نجوای درست با خدا است. نکته مهمی که در دعا و حرف زدن با خدا وجود دارد اینکه تا می‌خواهید با خدا حرف بزنید برخی حرف‌ها شرک است و ناخواسته شاید شرک بگویید. بزرگان اهل سنت گفتند اگر صحیفه سجادیه نبود ما بلد نبودیم چطور با خدا حرف بزنیم که شرک نباشد اما ما شیعه هستیم و خیلی‌ها با این صحیفه اصلاً آشنا نیستند!

حسینی در پایان اظهار کرد: رساله حقوق نیز از دیگر فعالیت‌های مهم امام سجاد(ع) است که در این رساله حضرت غوغا کرده‌اند تا حدی که حتی حقوق حیوانات را هم تبیین نمودند.

محسن سلطان‌احمدی

 
انتهای پیام
captcha