کد خبر: 1473913
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷
پژمان‌فر عنوان کرد:

احتمال اعمال تغییراتی در طرح امر به معروف/ به‌دنبال استفاده از ظرفیت‌های مردمی هستیم

گروه سیاسی: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به انتقاد قوه قضائیه از کم‌رنگ بودن نقش این قوه در ستاد پیش‌بینی‌شده در طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، گفت: با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد تغییراتی در این پیش‌نویس ایجاد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان‌فر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به انتقاد مطرح‌شده نسبت به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: آنچه جای سؤال دارد این است که آیا قانون‌‌گذاری منجر به بی‌نظمی در جامعه می‌شود یا منجر به ایجاد نظم؟
وی افزود: امروز عده‌ای فضای جامعه را به‌گونه‌ای مدیریت می‌کنند که این تفکر را در جامعه القا کنند که قانون یعنی بی‌نظمی؛ حال اینکه اگر در یک امری قانونی وجود نداشته باشد موجب بی‌نظمی و سوءاستفاده می‌شود؛ بسیار مسجل است که هر امری نظام‌مند و قانون‌مند شود به ایجاد نظم در جامعه کمک می‌کند، البته قانون باید جامع و کامل باشد و از همه جهات مورد بررسی قرار گیرد.
پژمان‌فر با تأکید بر اینکه قانون باید توانایی جلوگیری از سوءاستفاده را داشته باشد، اظهار کرد: طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر با توجه به ظرفیتی که دارد می‌تواند اصلاحاتی در جامعه ایجاد کند؛ به برکت روحیه و فرهنگ اصل امر به معروف و نهی از منکر این اصلاحات بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید در این قانون قیود و بندهایی دیده شود که جامعیت داشته و اهداف قانون‌گذار را تأمین کند، گفت: هدف قانونگذار این است که بتواند از ظرفیت مردم در این رابطه استفاده کند؛ همانطور که نظام در زمینه‌های مختلف از این ظرفیت استفاده کرد و توانست بسیاری از مشکلات پیش پای خود را برطرف سازد، همانطور که از ظرفیت مردمی در دوران دفاع مقدس و مشکلات اقتصادی استفاده شد، لازم است در بحث اصلاحات اجتماعی نیز ظرفیت مردم صرفاً در حد تذکرات لسانی با شرایطی که دارد به صورت نظام‌مند به کار گرفته شود.
منتخب مردم مشهد در مجلس با انتقاد از برخی رسانه‌ها در مورد پیوند دادن طرح امر به معروف با اسیدپاشی اصفهان گفت: هیچ ارتباطی بین این دو جریان نیست اما عده‌ای مکرراٌ این موضوع را القا می‌کنند و پیوند می‌زنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: بهتر است به جای این اقدامات نقاط قوت و ضعف طرح را نشان دهند؛ مجلس این انعطاف را دارد که به موارد مطرح شده به طور جدی توجه کند، اما باید به این موضوع فرصت داده شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر انتقاد قوه قضائیه از کم‌رنگ بودن نقش این قوه در ستاد پیش‌بینی‌شده در این طرح گفت: با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد تغییراتی در این پیش‌نویس ایجاد شود.
پژمانفر افزود: قوه قضائیه نیز نظرات خود را از طریق مرکز پژوهش‌ها مطرح می‌کند و طبیعتاً در این رابطه نیز در مورد این مسائل گفت‌وگو می‌شود.
این نماینده مجلس نهم با تأکید بر اینکه هیچ پیش‌نویسی را یک امر مسلم نمی‌دانیم، خاطرنشان کرد: این طرح از سوی کمیسیون فرهنگی و قضائی مجلس تهیه شده و با توجه به ارتباط تنگاتنگی که بین کمیسیون قضائی و قوه قضائیه وجود دارد، این طرح تنظیم شده است؛ بنابراین تلاش کمیسیون این بوده که نقطه‌نظرات قوه قضائیه را مد نظر قرار دهد، با این حال اگر نظرات دستگاه قضائی تأمین نشده باشد در صحن علنی بررسی خواهد شد.

captcha