کد خبر: 1474072
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
رئیس شورای عالی استان خراسان رضوی:

رویکرد اصلی بنیاد برکت رفع محرومیت از مناطق حاشیه شهرهاست

کانون خبرنگاران نبأ/ حسن اسماعیل‌خانی: رئیس شورای عالی استان خراسان رضوی گفت: سیاست اصلی بنیاد برکت در اجرای پروژه اقتصادی در مناطق محروم کشور استفاده از توان سازمان‌های غیر دولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی کارآفرین و سپردن مسئولیت و مدیریت به کارآفرین بومی است.


غلامرضا بصیری پور، رئیس شورای عالی استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، درباره فعالیت‌های بنیاد برکت در مناطق محروم اظهار کرد: بنیاد برکت یکی از موسسات تحت نظارت ستاد اجرایی فرامین حضرت امام(ره) است که با تاکید مقام معظم رهبری، متولی خدمات عمرانی و رفاهی در نقاط محروم کشور است. سیاست اصلی بنیاد برکت در اجرای پروژه اقتصادی در مناطق محروم کشور اجرا و استفاده کامل از توان سازمان‌های غیر دولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی کارآفرین و سپردن مسئولیت و مدیریت طرح به کارآفرین بومی است.

بصیری‌پور یاد آور شد: یکی از اصلی‌ترین اهداف تاسیس بنیاد برکت کمک و همیاری برای بهبود و ارتقای توانمندی اقتصادی و کارآفرینی افراد، گروه‌ها و واحدهای کسب و کار مستعد فعالیت و فاقد دانش و مهارت لازم در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم است. حضرت امام(ره) فرمودند: هزاران مسجد و مدرسه را آباد کنید که در همین راستا حدود ۴ سال است که این بنیاد شکل گرفته است.

وی با توجه به حضور بنیاد تعاون در زمینه سرمایه‌گذاری به سازمان‌های غیر دولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی کارآفرین، اظهار کرد: این بنیاد سرمایه‌گذاری را با هدف درآمدزدایی، اشتغال‌زایی و محرومیت‌زدایی در مناطق محروم را در دست دارد که اجرای این اهداف بنا به وجه توجیهی خود اجرا می‌شود. در این بخش از کار بنیاد برکت بنا به نوع نیاز منطقه محروم ورود پیدا می‌کند که پنجاه و یک درصد از سرمایه‌گذاری طرح را سرمایه‌گذار و چهل و نه در صد را بنیاد برکت سرمایه‌گذاری می‌کند که در سود و زیان طرح هم شریک می‌شود. بعد از گذشت پنج سال بنیاد برکت از طرح ایجاد شده کنار می‌رود و سرمایه گذاشته شده را به صورت اقساط به سرمایه‌گذار واگذار می‌کند.

رئیس شوراهای استان خراسان رضوی در خصوص محرومیت‌زدایی حاشیه‌نشینی شهرها اذعان کرد: بنیاد برکت در مشهد از آغاز شش ماه اول با حجم گسترده‌ای طرح‌های خود را شروع کرده که می‌توان در مشهد به ساخت مدرسه در باغون آباد اشاره کرد. بنیاد برکت به شکر خدا درمناطق محروم استان خراسان رضوی توانسته است ۱۷ مدرسه را به اتمام برساند که از جمله مناطق محروم می‌توان به کلات نادری، باغون آباد مشهد، تربت جام، تربت حیدریه، باخرز اشاره کرد.

وی در خصوص پروژه‌های در دست اقدام جهت حاشیه شهر مشهد بیان کرد: بنیاد تعاون بنا به محرومیت مناطق ده مسجد در اطراف مشهد را در دست اقدام دارد که تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. در بخشی از طرحهای ساخت مساجد در مناطق محروم علاوه برحضور مستقل این بنیاد در ساخت مساجد این بنیاد به خیرین حاضر در ساخت مساجد کمک کرده است.

بصیری‌پور در خصوص اشتغال‌زایی توسط بنیاد برکت در مناطق محروم استان اظهار کرد: حد فاصل تایباد و باخرز طرح شرکت کشت و صنعت با مساحت بالغ بر ۱۳۰۰ هکتار به پایان رسیده است که در این شرکت با تولید گوشت شترمرغ و ورمی کمپوست توانسته نیازهای موجود در استان و حتی خارج از استان را برآورده کند که این طرح خود بالغ بر ۲۰۰ نفر را به صورت مستقیم و ۲۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم به اشتغال درآورده است که این یکی از طرح‌های انجام شده توسط بنیاد برکت است.

 

captcha