کد خبر: 1474239
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹

عبرت های عاشورایی را با جامعه امروزی تطبیق دهیم

گروه اندیشه: نماینده ولی  فقیه در دانشگاه های آزاد ‌گیلان با تأکید بر اینکه باید یزید زمانه خود را بشناسیم، گفت: باید عبرت های عاشورایی را با جامعه امروزی تطبیق دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجت الاسلام والمسلمین علی کریمیان، نماینده ولی  فقیه در دانشگاه های آزاد ‌گیلان در همایش «بررسی نقش خواص در حادثه کربلا، تشکیل حکومت اسلامی و ولایت فقیه» که امروز، 26 آبان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد ‌رشت برگزار شد، با بیان اینکه بررسی حوادث تاریخی از چند جهت امکان پذیر است، اظهار کرد: اولین منظر بررسی حوادث تاریخی توجه به صحت وقایع و پرهیز از تحاریف است.

وی تحلیل وقایع تاریخی را دومین بعد بررسی حوادث و وقایع پیشین دانست و افزود: در طول تاریخ بزرگان بسیاری نسبت به پالایش وقایع تاریخی توجه داشتند تا بررسی کنند که چه عواملی موجب شکل‌گیری و پیدایش آن شده است.

حجت الاسلام کریمیان با اشاره به اینکه مهم ترین مرحله بررسی سیر وقایع تاریخی تطبیق آن با شرایط کنونی است، تصریح کرد: کربلا واقعه ای است که علاوه بر اهمیت درست خواندن آن، جای تحلیل بسیار دارد ولی باید در کنار این موارد دغدغه تطبیق با شرایط کنونی جامعه را در اولویت قرار داد.

نماینده ولی  فقیه در دانشگاه های آزاد گیلان با بیان اینکه دشمنان از تطبیق تجربیات گذشته با شرایط کنونی و درس گرفتن از آن واهمه دارند، عنوان کرد: بازخوانی واقعه عاشورا به‌عنوان تکلیف مهم بر دوش ماست اما این بازخوانی صرفا در خواندن و تحلیل خلاصه نمی شود، بلکه باید زمینه  نگرانی دشمنان را با الگو قرار دادن وقایع اینچنین فراهم کرد.

وی تحقق روایت «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» را محور اصلی در بازخوانی واقعه کربلا دانست و ادامه داد: باید در کنار خواندن و تحلیل درست تمدن دینی و معنویات اهل بیت(ع) را در جامعه کنونی جاری سازیم و به عنوان درس زندگی از آن بهره گیریم.

حجت الاسلام کریمیان با تأکید بر اینکه باید یزید زمانه خود را بشناسیم خاطرنشان کرد: باید عبرت های عاشورایی را با جامعه امروز خود تطبیق دهیم و مطابق میل امام زمان(عج) خود رفتار کنیم و موجبات خشنودی ایشان را فراهم کنیم.

captcha