کد خبر: 1475160
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دور پایانی مذاکرات هسته‌ای/«نه» به گزینه چهارم و معرفی گزینه پنجم وزارت علوم

گروه سیاسی: حضور رهبر معظم انقلاب در دانشگاه افسری امام علی(ع)، آغاز دور پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین، رأی عدم اعتماد مجلس به «دانش» و معرفی فرهادی به عنوان پنجمین گزینه وزارت علوم از سوی رئیس جمهور از مهم‎ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، مهم‎ترین رویدادهای سیاسی هفته به شرح ذیل است:

بررسی شرایط  عزل رئیس بانک مرکزی در مجمع تشخیص مصلحت نظام

اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه روز شنبه  شرایط عزل رئیس کل بانک مرکزی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این جلسه اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کردند که رئیس کل بانک مرکزی بنا به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و پس از تصویب هیئت دولت، با تایید و حکم رئیس جمهور منصوب شود.
بر این اساس، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد رئیس جمهوری و پس از بحث و بررسی و در صورت تمایل دفاع رئیس کل از خود در هیئت دولت، با رأی دو سوم اعضای هیئت دولت تصویب و با تأیید حکم رئیس جمهور صورت می‌گیرد.

تأیید حکم سعید مرتضوی از سوی دیوان عالی کشور

دیوان عالی کشور حکم «سعید مرتضوی» دادستان سابق تهران که در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران صادر شده بود را تایید کرد.
شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی «سیامک مدیر خراسانی» حکم انفصال دائم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال خدمات دولتی و اداری را به اتهام مشارکت در بازداشت غیر قانونی برای «سعید مرتضوی» صادر کرده بود.

تأکید رئیس جمهور بر عملیاتی شدن شبکه ملی ارتباطات

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور، توسعه و پیشرفت شبکه ملی ارتباطات را حرکتی خوب و ارزشمند توصیف کرد و گفت: اجرایی و عملیاتی شدن شبکه ملی ارتباطات نیاز کشور است و باید با برطرف کردن نواقص، امکانات این شبکه را هر چه سریع‌تر در اختیار مردم قرار داد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین پس از استماع گزارش مسئولان در خصوص فیلترینگ هوشمند، اقدامات انجام شده در این خصوص را بزرگ و قابل توجه ارزیابی کرد و خواستار ادامه راه و رفع نواقص به منظور تکمیل طرح‌ها در صیانت از محتوای فضای مجازی شد.
مسایل امنیتی، حقوقی و فرهنگی شبکه ملی ارتباطات، توسعه دولت الکترونیک، حمایت از محتوا و ایجاد موتور جستجوگر داخلی، توسعه رسانه‌های اجتماعی در سطح ملی، پست ملی و بومی‌سازی نرم‌افزارهای داخلی از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

سفر غیررسمی وزیر امور خارجه عمان به تهران

یوسف بن علوی، وزیر مشاور در امور خارجی عمان شنبه شب به طور غیررسمی وارد تهران شد و دکتر با حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
یوسف بن علوی برای گفت‌و‌گو درباره موضوعات دوجانبه و در چارچوب مشورت‌های دو کشور پیرامون شرایط منطقه‌ای از جمله بحث مبارزه با تروریسم وافراطی‌گری به تهران سفر کرده بود.
وزیر مشاور در امور خارجی عمان عصر روز یکشنبه پس از مذاکرات با ظریف و دیدار با حجت‌الاسلام روحانی  تهران را به مقصد مسقط ترک کرد.

تعیین چگونگی انتخاب وزیر دادگستری از سوی مجلس شورای اسلامی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه طرح نحوه اجرای قسمتی از اصل یکصدو شصت(160) قانون اساسی را بررسی کردند و براین اساس مقرر شد در ماده یک این طرح، وزیر دادگستری از میان حقوقدانانی که توسط رئیس قوه قضاییه به رئیس جمهوری پیشنهاد می‌شود، انتخاب و برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند وزیر دادگستری مسئول تمامی مسایل مربوط به روابط قوه قضاییه با قوای مجریه و مقننه است و در قبال تمامی مسایل مربوط به روابط این قوه با سایر قوا و وظایف قانونی خود مانند سایر وزرا موظف به پاسخگویی به مجلس است.

حضور فرمانده معظم کل قوا در دانشگاه افسری امام علی(ع)

رهبر معظم انقلاب روز دوشنبه در هشتمین مراسم مشترک دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به قابلیت‌های معنوی، توانایی‌های علمی، قدرت ابتکار و عزم راسخ نیروهای مسلح کشور در هشت سال دفاع مقدس، فرمودند: دنیا بر روی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حساب باز می‌کند و آن را جدی می‌گیرد، زیرا می‌داند که هر جا عرصه مسئولیت و رزم‌آوری باشد، نیروهای مسلح سنگ تمام خواهند گذاشت.
ایشان همچنین دنیای امروز را تشنه پیام آزادی‌بخش اسلام ناب دانستند و گفتند: بدخواهان و زورگویان جهانی، تلاش می‌کنند تا با استفاده از هنر، سیاست، نظامی‌گری و همه ابزارها، مانع شنیده شدن ندای اسلام ناب شوند اما این ندا شنیده شده است و نشانه آن هم، هراس روزافزون قدرت‌های استکباری است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بشریت بیش از هر زمان دیگر نیازمند پیام اسلامی ملت ایران است، خاطرنشان کردند: افزون‌طلبان و زورگویان جهانی که از جاذبه پیام رهایی‌بخش اسلام ناب و تهدید شدن منافع خود به شدت نگرانند، از همه ابزارها بویژه ابزارهای هنری بهره گرفته‌اند تا مردم دنیا را از اسلام بترسانند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ساختن گروه‌های مسلح به نام اسلام و حکومت اسلامی و قتل عام انسان‌های بی‌گناه به وسیله این گروه‌ها را نمونه دیگری از روش‌های دشمنان برای اسلام‌هراسی برشمردند و افزودند: پیام اسلام ناب برای انسانیت، پیام آسایش، عزت، سربلندی و زندگی همراه با امن و امان است و بدخواهان نمی‌خواهند، ملت‌ها با این پیام آشنا شوند.

دیدار رئیس مجلس دومای روسیه با علی لاریجانی

رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در دیدار سرگئی ناریشگین، رئیس مجلس دومای روسیه گفت: مذاکرات هسته‌ای ایران مسیر رو به پیشرفتی را طی می‌کند اما برخی بهانه‌جویی‌های آمریکا و غرب می‌تواند مانعی بر سر راه این مذاکرات باشد.
لاریجانی در این دیدار به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد و اظهار کرد: نقش جمهوری اسلامی ایران و روسیه در مقابله با بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری در منطقه از اهمیت انکارناپذیری برخوردار است که باید هر چه بیشتر تقویت شود.
وی یادآور شد: برخی کشورهای منطقه‌ای و قدرت‌های فرامنطقه ای در به وجود آوردن و پرورش گروه‌های تروریستی نقش محوری داشته‌اند و ادعای مقابله با تندروی این گروه‌های تروریستی صرفا تاکتیکی و تبلیغاتی است.
رئیس مجلس دومای روسیه با تقدیر از نقش مثبت و سازنده ایران در بحران‌های منطقه‌ای به ویژه حوادث عراق و سوریه افزود: ایران و روسیه در استقرار ثبات و امنیت و بازگشت آرامش به عراق و سوریه و در حوادث دست‌ساز غرب و آمریکا نقش سازنده‌ای را در کنار یکدیگر ایفا کردند و استمرار و تقویت همکاری‌ها و رایزنی‌ها در این زمینه موجب ایجاد امنیت بیشتر در منطقه می‌شود.
ناریشگین درباره موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیز خاطرنشان کرد: موضع همیشگی روسیه این بود که ایران حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را دارد و موضوع هسته‌ای ایران باید به شیوه‌ای کاملا منصفانه و عادلانه حل و فصل شود.

رأی عدم اعتماد مجلس شورای اسلامی به «دانش»

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، چهارمین وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت‌خانه علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس نهم نشد.
در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی، از مجموع 257 آرای اخذ شده، 70 نماینده به وزیر پیشنهادی رأی موافق، 171 نماینده رأی مخالف و 16 نفر رأی ممتنع دادند و به این ترتیب دانش‌آشتیانی نتوانست حائز اکثریت آرا شود.

آغاز دهمین دور مذاکرات هسته‌ای در وین

دهمین دور مذاکرات هسته‌ای از روز سه‌شنبه با حضور محمد جواد ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در وین آغاز شد.
دهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای با ناهار کاری ظریف و کاترین اشتون هماهنگ‌کننده 1+5 در محل نمایندگی ایران در وین برگزار شد.
ظریف و اشتون در این ناهار کاری آخرین روند مذاکرات را با یکدیگر مرور و ارزیابی و درباره نحوه ادامه دور دهم مذاکرات گفت‌وگو و تصمیم‌گیری کردند.
ظریف پس از ناهار کاری در گفت‌وگویی مذاکرات مقدماتی خود با کاترین اشتون را خوب ارزیابی کرد و گفت: بقیه موارد بسته به اراده سیاسی طرف مقابل است.
همچنین عصر سه‌شنبه معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا یک دور مذاکره دو‌جانبه و یک دور نیز مذاکره سه‌جانبه با اتحادیه اروپا برگزار کردند.
ظریف این دور از مذاکرات را مرحله آخر توصیف کرد و وندی شرمن، رئیس هیئت مذاکره‌کننده امریکا هم گفت هم اکنون زمان آن فرارسیده که کار را تمام کنیم.

برگزاری همایش ملی اعتدال

همایش ملی اعتدال روز چهارشنبه با پیام رئیس جمهور کشورمان در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این همایش که با حضور برخی شخصیت‌های کشوری برگزار شد حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در سخنانی، با بیان این که جامعه معتدل از بین نمی‌رود، گفت: پراکندن تندی در جامعه بذری است که در نهایت طوفان به پا می‌کند ودیدیم کسانی که این بذر را کاشتند خودشان بیش از دیگران لطمه دیدند.
سید حسن خمینی با اشاره به رابطه اعتدال با عدالت و نسبت آن با حوزه اندیشه و عمل است، اضافه کرد: حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه زمانی که اهل بیت پیامبر(ع) را معرفی می‌کرد آنها را به عنوان یک جایگاه معتدل، مقابل افراط و تفریط معرفی می‌کرد.

وی الفت دل‌ها را از دیگر آثار اعتدال برشمرد و افزود: در جایی نیز گفته‌ام که جامعه بی‌ادب شده است، بی‌ادبی که در گذشته می‌دیدیم شاید امروز به عللی بیشتر شده است و به نظر می‌رسد برخی قلم‌ها خرده شیشه دارند.
یادگار امام(ره) یکی دیگر از آثار اعتدال را اتحاد ملی دانست و گفت: گذشتگان ما افراد بزرگی بوده‌اند و نباید دهان باز کنیم و هر چه می‌خواهیم بگوییم، اگر می‌خواهید نقد کنید باید کرامات آنها را بگویید، به صرف اختلاف نباید چشم را روی تمام حقایق ببندیم.
وی با اشاره به این که یکی از قواعد جامعه معتدل، شیوع بخشش در آن است، افزود: جامعه‌ای که بخشنده نباشد، جامعه‌ای در جازننده در گذشته است، در نقطه مقابل هم بدنامی دین از آثار دوری از اعتدال است، همین اتفاقی که امروز در دنیا می‌افتد و جلوی دوربین سر می‌برند.
تولیت آستان امام راحل(ره) اضافه کرد: تمرین اعتدال با گفت‌و‌گو است، با مشاجره راه به جایی نمی‌بریم، البته گفت‌‌وگو هم شروطی دارد، یکی از عمده ترین شرط گفت‌و‌گو این است که خودمان را بالاتر ندانیم و نظر خود را تحمیل نکنیم.
در همایش ملی اعتدال موضوعاتی از نگاه فلسفی، دینی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و 126 عنوان چکیده مقاله و 57 مقاله به این همایش ارسال شد.

محمد فرهادی، پنجمین گزینه پیشنهادی رئیس‌ جمهور برای وزارت علوم

رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس مجلس، محمد فرهادی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری معرفی کرد.
محمد فرهادی که سابقه سکانداری وزارت بهداشت در دولت خاتمی و وزارت فرهنگ و آموزش عالی طی سال‌های 1364 تا 1368 را دارد  و مدتی نیز ریاست دانشگاه تهران و قائم مقامی جمعیت هلال‌احمر را عهده‌دار بوده است، پنجمین گزینه دولت برای تصدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
جلسه رأی اعتماد محمد فرهادی چهارشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.

آیت‌الله جنتی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله جنتی در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.
همچنین سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج، به مناسبت هفته بسیج، پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهد کرد.

captcha