کد خبر: 1539906
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۵۴

مدير مركز قرآن عربستان: روش‌های مدرن قرآن‌آموزی بايد جايگزين شيوه‌های قديمی شود

گروه بين‌الملل: مركز قرآنی«دارالرحمن» در شهر «احساء» عربستان به عنوان يكی از مراكز غير دولتی كه فقط سه سال از تاسيس آن می‌گذرد در حال انتقال از شيوه‌های سنتی به شيوه‌های جديد آموزشی است و با وجود مشكلات و كمبودهای موجود، خود را برای شيوه تعليم رايانه‌ای آماده می‌كند.

شيخ«عبدالله صالح عبدالله ياسين» مدير مركز قرآنی دارالرحمن در گفت‌و‌گوی تلفنی با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با بيان اينكه امروزه با وجود نرم‌افزارهای آموزشی و استفاده از رايانه شاهد پيشرفت اكثر مراكز قرآنی هستيم، گفت: دارالرحمن در مرحله‌ای ما بين سنت و مدرنيته به سر می‌برد و تمام تلاش خود را برای تسهيل روند آموزش از طريق انتقال به شيوه‌های مدرن و رايانه‌ای در آينده‌ای نزديك به‌كار می‌برد.
وی همچنين افزود: با توجه به اينكه دارالرحمن مركزی نوپا و غيردولتی است كه با هزينه‌های شخصی و كمك‌های مردمی اداره می‌شود؛ مسئولان اين مركز هنوز موفق به رايانه‌ای كردن كل سيستم آموزشی آن نشدند؛ ولی به زودی با الگو قراردادن ديگر مراكز قرآنی عربستان، شيوه‌ تعليم رايانه‌ای جايگزين روش مكتب‌خانه‌ای خواهدشد.
شيخ ياسين در ادامه به نحوه آموزش در اين مركز اشاره‌كرد و گفت: شيوه تدريس در اين مركز بدين‌گونه است كه ابتدا استاد يك يا دو آيه از قرآن را تلاوت می‌كند و سپس از قرآن‌آموزان می‌خواهد كه آيه‌ها را با قرائتی صحيح تكراركنند. با وجود شباهت‌های اين شيوه با روش‌های آموزشی سنتی اما استفاده از امكاناتی مانند رايانه، لوح فشرده‌ی قرائات ده‌گانه، نوارهای صوتی از اساتيد برجسته و تعليم مخارج حروف در سطح پيشرفته، فعاليت‌های اين مركز را از حالت سنتی خارج‌ و به مرحله نوين آموزشی واردكرده‌ است.
وی يادآور شد: فعاليت‌های اين مركز كه شامل چهار مرحله ابتدايی، راهنمايی، دبيرستان و دانشگاهی است، هم‌زمان با آغاز سال تحصيلی شروع شده و قرآن‌آموزان پس از اتمام ساعات درسی خود در اين كلاس‌ها شركت‌ می‌كنند و با پايان سال تحصيلی در تابستان، فعاليت‌های مركز نيز به مدت سه ماه متوقف می‌شود.
شيخ ياسين افزود: كلاس‌های قرآنی دختر و پسر در اين مركز به طور جداگانه برگزار می‌شود و برای قرآن‌آموزان دختر اساتيد زن و برای پسران اساتيد مرد تعيين شده‌است.
رئيس مركز قرآنی دارالرحمن اظهاركرد: در دوره‌های دانشگاهی آموزش قرآن، اساتيد بايد از تحصيلات عاليه برخوردار باشند و با فراگيری قرائات صحيح قرآن در الازهر و نزد يكی از قاريان بزرگ و بين‌المللی، مجوز تدريس در مراكز قرآنی را اخذ كرده‌باشند.
وی با ارزيابی مختصری از سطح آموزشی قرآن‌آموزان اين مركز تصريح‌كرد: با وجود كمبودها و مشكلات فراوان، طلاب مركز دارالرحمن در مسابقات داخلی عربستان به رتبه‌های برتری دست‌يافتند و اميدواريم در آينده با رفع موانع موجود، قله‌های ترقی را طی‌كرده و به مقام‌های برتر مسابقات بين‌المللی نيز دست‌يابيم.
رئيس مركز قرآنی دارالرحمن در پاسخ به اينكه آيا شيوه‌های آموزشی مركز، متناسب با استعدادهای قرآن‌آموزان است، گفت: ما سعی می‌كنيم كه شيوه‌های آموزشی را به طور منظم تغيير دهيم تا با استعدادهای طلاب متناسب‌باشد.
وی با اشاره به اينكه كلاس‌های ‌آموزشی علاوه بر خود مركز در مساجد نيز برگزار می‌شوند، يادآورشد: گاهی اوقات با درخواست خود مردم استادانی برای آموزش قرآن در مساجد به روستاهای اطراف نيز اعزام می‌كنيم.
رئيس مركز قرآنی دارالرحمن در پايان سخنان خود، هدف از تاسيس اين مركز را نشر فرهنگ قرآنی، آموزش قرآن و خدمت به خلق به دور از هرگونه جهت‌گيری‌های سياسی و مذهبی عنوان‌كرد.
captcha