کد خبر: 1649343
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۴:۴۳
نوآوری در توليد نرم‌افزارهای قرآنی/ 23

محدوديت «نيروی انسانی ماهر» نوآوری در نرم‌افزارهای قرآنی را دشوار می‌كند

گروه وبلاگ و IT: جانشين مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی(مؤسسه نور)، محدوديت در نيروی انسانی ماهر را، مهم‌ترين مانع بر سر راه نوآوری، توليد و استفاده از فناوری اطلاعات در مفاهيم قرآنی دانست.

«رضا آسيابانی»، جانشين مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی(مؤسسه نور)، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، درباره نوآوری در نرم‌افزارهای قرآنی گفت: در مورد نوآوری در محتوای قرآنی به كمك فناوری اطلاعات می­توانيم كارهای بسيار بزرگی انجام دهيم.
او به عنوان مثال ذكر كرد: برای حفظ قرآن به كمك فناوری اطلاعات می­توان كيفيت حفظ را بالا برد و آموزش روخوانی، تجويد و تفسير قرآن را می­توان به كمك فناوری اطلاعات بسيار ارتقاء داد.
وی همچنين درباره محدوديت نوآوری در نرم‌افزارهای قرآنی تصريح كرد: مؤسسات فرهنگی-توليدی قرآنی بيشترين محدوديت را در نيروی انسانی ماهر جهت استفاده از فناوری اطلاعات در قرآن، دارند.
اين كارشناس افزود: در زمينه حفظ قرآن می­توان نوآوری­های بسيار زيادی را در نرم‌افزارها به كار گرفت و نيز در زمينه تفسير و ترجمه قرآن برای استفاده تمامی سنين و اشخاص می­توان به كمك نوآوری قدم‌های خوبی برداشت.
آسيابانی اظهار كرد: به كمك انيميشن و تصويرسازی مفاهيم قرآنی، استفاده از فونت­های زيبای قرآن در نرم­افزارها، اتصال هر آيه به تصوير مرتبط با آن و نيز طرح‌های گرافيكی با كيفيت بالا می‌توان به بالا بردن جذابيت های بصری در توليد نرم‌افزارهای قرآنی بهر برد.
او اضافه كرد: با توجه به اينكه هر شخصی می­تواند دارای ايده منحصر به فرد باشد، جمع آوری نظرات مخاطبان ما را با ايده­های فراوان آشنا می­سازد و در خلق يك محصول عالی كمك كند.
جانشين مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی درباره چگونگی شناخت مخاطبان خود گفت: ما از طريق بانك‌های اطلاعات كه در سراسر ايران مشغول هستند، نمايشگاه‌های قرآنی و كتاب‌های قرآنی اقدام به شناخت مخاطبان خود می‌كنيم.
وی همچنين اضافه كرد: از طريق سمينارها، آموزش، نظر سنجی سايت، مصاحبه و فرم‌های نظرسنجی نظرات مخاطبان را به دست می‌آوريم و در جهت شناخت و جذب آنها اقدامات لازم را صورت می‌دهيم.
آسيابانی درباره نرم‌افزارهای جديدی كه در سال جاری برای نوآوری در اين عرصه در دست توليد دارند گفت: نسخه جديدی از نرم­افزار «جامع التفاسير نور» كه تجزيه و تركيب قرآن و بلاغت در قرآن را نيز شامل می­باشد در دست تهيه داريم.
او در پايان اظهار كرد: همچنين يك برنامه جامع علوم قرآنی به نام «مشكوة الانوار» در دست تهيه داريم كه در سال 88 عرضه خواهد شد.
captcha