به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه بينالمللی«الشرق الأوسط»، در اين نشست، موضوع اخراج مسلمانان اندلس در قرن شانزدهم ميلادی كه حكم آن توسط دادگاههای تفتيش عقايد اسپانيا صادر شده بود، بررسی میشود.
«عبدالجليل تميمی» رئيس مركز بينالمللی مطالعات علمی تونس و رئيس كميته برگزاركننده نشست در اين باره گفت: شركتكنندگان اين نشست از دولت اسپانيا میخواهند كه به خاطر اقدامات تبعيضآميزی كه در قرن شانزدهم ميلادی در حق مسلمانان مرتكب شده است، عذرخواهی كند.
وی افزود: در اين نشست، 55 پژوهشگر از كشورهای ژاپن، اسپانيا، هند و تعدادی از كشورهای عربی و اسلامی حضور دارند و درباره تقويت گفتوگوی تمدنها و همزيستی مسالمتآميز ميان پيروان اديان نيز بحث و تبادلنظر میكنند.
عبدالجليل التميمی تصريح كرد: در سال 1992 ميلادی در نامهای به پادشاه اسپانيا از وی خواستم به خاطر اقدامات تبعيضآميز دادگاههای تفتيش عقايد اسپانيا در قرن شانزدهم ميلادی از مسلمانان عذرخواهی كند، همانطور كه اروپايیها به خاطر ظلم در حق يهوديان در قرن بيستم، از آنها عذرخواهی كردند.
دادگاههای تفتيش عقايد در اسپانيا در قرن 16 ميلادی، با صدور حكمهای تبعيضآميز حدود 400 هزار مسلمان را از اندلس، جنوب اسپانيا اخراج كردند و بسياری از كتب اسلامی و آثار و دستاوردهای علمی مسلمانان را به آتش كشيدند، كه بيشتر آنها به كشورهای الجزاير، تونس و مراكش آمدند.