کد خبر: 1799
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱

عمده مباحث فقهی امروز مرهون نهضت علمی اهل بیت(ع) است

گروه اجتماعی: منتخب مردم گیلان در مجلس خبرگان با بیان اینکه یکی از وظایف پیامبر(ص) تبیین و تفسیر قرآن است، افزود: وظیفه مهم و بزرگ تبیین و تفسیر قرآن بعد از پیامبر(ص) به ائمه(ع) که از جایگاه علمی برخوردار هستند، سپرده شد؛ لذا عمده مباحث فقهی امروز مرهون نهضت علمی اهل بیت(ع) است.

آیت‌الله رمضانی، منتخب مردم استان گیلان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه گیلان، با بیان اینکه دین اسلام مجموعه‌ای از عقاید، اخلاق، احکام و مسائل مربوط به هویت انسانی است، اظهار کرد: ائمه معصوم(ع) مفسر قرآن هستند، اما بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص) شرایط برای آنان فراهم نشد تا بتوانیم مجموعه آموزه‌ها و شرح و بسط‌ ها و تفسیرها را از زبان مبارک ائمه(ع) دریافت کنیم و با از بین بردن روایات باقی مانده، محروم شدیم.

وی با تصریح بر اینکه هنوز کسی که بتواند در جامعه اسلامی هویت و محتوای اسلامی را جریان‌سازی کند، تربیت نیافته است، ادامه داد: همه امامان معصوم(ع) علی‌رغم جایگاه عظیم علمی و محبوبیت اجتماعی که داشتند عملا دست به قیام نزدند، اما مورد بی‌مهری حاکمان زمان قرار گرفتند و به شهادت رسیدند؛ تنها امام صادق(ع) بود که بهترین فرصت را پیدا کرد و توانست شاگردانی تربیت کند که آنها معارف شیعی را نشر دهند و با توجه به شرایطی که می‌گفتند «با وجود قرآن نیازی به روایات نیست» به تبیین آموزه‌های دین بپردازند.

حقیقت دین و نگاه درست در جهان‌بینی

مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه یکی از وظایف پیامبر اسلام(ص) تبیین و تفسیر قرآن کریم است، متذکر شد: وظیفه مهم و بزرگ تبیین و تفسیر قرآن بعد از پیامبر(ص) به ائمه(ع) که از جایگاه علمی برخوردار هستند، سپرده شد؛ لذا عمده مباحث فقهی امروز مرهون نهضت علمی اهل بیت(ع) است که در بخش‌های مختلف ظهور و جلوه پیدا کرده و آنان به صورت ایجابی و اثباتی به تبیین حقیقت دین و نگاه درست در جهان‌بینی پرداختند.

منتخب مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: بحث علوم انسانی از بحث‌های بسیار مهمی است که در علوم وحیانی مطرح شده و در کلام پیامبر(ص) که تفسیر آیات است و نهج‌البلاغه امیرالمومنین(ع) و صحیفه سجادیه امام زین‌العابدین، سخنان امام صادق(ع) و... موجود است و شامل حوزه‌های مربوط به انسان در مباحث جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، اقتصاد، اخلاق، عرفان، معنویت و... می‌شود؛ ائمه(ع) به کارکردهای علم دین و دانش دین در علوم انسانی و حوزه‌های اخلاقی اشاره کرده‌اند.

دین نگاه جامع عاطفی و عقلی به انسان دارد

آیت‌الله رمضانی با تأکید بر اینکه با وجود دین نیازی به مکاتب و بحث‌های ناسیونالیسمی، فمنسیمی، امانیسمی و... غرب نداریم، بیان کرد: قرآن کریم از منظرهای مختلف انسان را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد و به مسائل علوم انسانی مانند روان‌شناسی و روان‌کاوی می‌پردازد و یک نگاه جامع عاطفی و عقلی به انسان دارد؛ لذا با وجود این جامعیت و کمال همه نیازهای انسان در مسیر صحیح و الهی پاسخ داده می‌شود.

مدرس حوزه علمیه با اشاره به شرایط سیاسی دوران ائمه(ع)، خاطرنشان کرد: در دیدگاه حاکمان جور و غاصبان خلافت مسلمانان، دین به عنوان ابزار همواره مورد توجه آنان بوده است و از دین برای افزایش قدرتشان بهره برده‌اند که این وضع در تضاد با تفکر ائمه معصوم(ع) بود؛ لذا پیاده‌سازی میراث فرهنگی تشیع، آموزه‌های قرآن کریم و احکام اسلام در جامعه و هویت‌بخشیدن و محتوا دادن به آنها هدف ائمه(ع) از تشکیل حکومت است که نیازمند وجود افرادی است که بتوانند مدیریت جامعه را عهده‌دار شوند.

captcha