به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، محفل انس با قرآن كريم به مناسبت بزرگداشت «محمدتقی مروت» ديشب 16 مهرماه، با حضور اين پيشكسوت قرآنی و «سيدمحسن موسویبلده» داور بينالمللی و شاگرد برجسته استاد مروت، بعد از نماز مغرب و عشاء در دارالقرآن مسجد امام جعفر صادق (ع) برگزار شد.
گزارش ايكنا حاكی است اين مراسم با تلاوت «احمد ابوالقاسمی» آغاز شد، سپس جهت تجديد خاطرات گذشته، تلاوت كوتاهی از استاد محمد تقی مروت مربوط به 37 سال پيش برای حاضران در محفل پخش شد.
در بخش ديگر اين محفل انس با قرآن، «سيدمحسن موسویبلده» داور بينالمللی و شاگرد برجسته استاد مروت، به ايراد سخنانی در مورد چگونگی روند پيشرفت علم قرائت و تجويد و تأثير استاد مروت در اين رابطه پرداخت.
موسویبلده از حاضران در مجلس پرسيد، چرا در كشورمان در بخش قرائت قرآن، با ديگر كشورها كه قرائت در آن به شكل مشخصی جاری و ساری است متفاوت بود؟ سپس خودش علت را چنين عنوان كرد: زمانی كه ايرانیها به اصل اسلام كه تشيع است اعتقاد پيدا كردند و ايران مركز شيعی شد و در برابر سنیها قرار گرفت، در نتيجه ايرانیها به اين شكل خاص از قرائت و تجويد توجهی نكردند.
وی ادامه داد: تا حدود شش دهه پيش ايرانیها قرآن را به شكل سنتی قرائت میكردند، البته تجويد داشتيم ولی نحوه خواندن با لهجه فارسی بود و اصول تجويد پياده نمیشد.
اين استاد پيشكسوت اظهار كرد: من از اين كه چرا مثل عربها قرآن نمیخوانديم حسرت نمیخورم، بلكه به خاطر اين حديث نبوی كه پيامبر(ص) فرمودند: «اقرأ القرآن بالحان العرب و اصواتها» ما هم بايد از نظر قرائت قرآن به اين سمت و سو میرفتيم. در نتيجه اولين پايهگذار علم آواشناسی در بشر پيامبر(ص) بودند.
موسویبلده تصريح كرد: در چنين فضايی، اولين كسی كه در كشورمان تلاوت قرآن را از اين حالت سنتی فارسی خودش به آنچه میبايست، برگرداند و ايران را در راستای تلاوت صحيح قرار داد محمد تقی مروت است.
وی در ادامه با دعوت از استاد مروت، جلسه را به صورت پرسش از استاد و چگونگی پيشرفت و سختیهايی كه در اين راه متحمل شده بود پيش برد و خاطراتی را از دوران تلمذش در خدمت استاد مروت بيان كرد.
در پايان مراسم نيز تجليل و تكريم از محمدتقی مروت، پيشكسوت قرآنی كشور با حضور جمعی از استادان و قاريان ممتاز قرآن كريم انجام شد.