کد خبر: 1952553
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۰

آغاز مراحل اجرايی مرمت مسجد جامع جهرم

نمايندگی جهرم: مرمت بخش‌هايی از بنای تاريخی مسجد جامع جهرم به همت معاونت حفظ و احياء اداره كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری فارس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه فارس و به نقل از روابط عمومی اداره كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری فارس، تعميرات كف فرش حياط و احيای كف فرش، احيای پوشش بام شبستان، تعميرات‌ نما، تعميرات كاربندی در طاق نماهای حياط و تعميرات استحكام بخشی در محل‌های مورد نياز از جمله اقدامات مرمتی اين بنای تاريخی است.
اين عمليات‌های اجرايی كه از اواخر خردادماه امسال آغاز شده با اعتبار بيش از 430 ميليون ريال در دست اجرا است.
مسجد تاريخی جامع جهرم در محله قديمی سنان واقع شده است. اين مسجد دارای دو طبقه و از سنگ طبيعی كوهستان و گچ بنا شده است. بر سر در شمالی مسجد تعدادی كتيبه نصب شده و در طرفين ورودی 5 كتيبه كه يكی از آنها گويای تعميرات مسجد در دوره صفويه است.
يكی از ويژگی‌های بناهای قديمی شهرستان جهرم وجود سنگ قبر برخی از اشخاص معروف به عنوان كتيبه در مسجد جامع جهرم است كه در كنار كتيبه ديگری كه تاريخ تعمير اين بنا را در دوره قاجار نشان می‌دهد از جاذبه‌های اين بنا به شمار می‌رود.
از ديگر قسمت‌های اين اثر تاريخی می‌توان به سر در ورودی و شبستان ضلع جنوبی اشاره كرد كه نسبت به ساير قسمت‌ها سالم و پا برجا باقی‌مانده است و سر در ضلع جنوب غربی نيز كه به همان صورت اوليه باقی است كه سر در جديدتری نيز دراين محل احداث شده است.
مسجد جامع جهرم از نظر طرح و معماری از نمونه‌های بسيار جالب مربوط به پيش از دوران صفويه محسوب می‌شود.
شبستان جنوبی از مهمترين بخش‌های مسجد است كه شامل يك تالار وسيع در مركز و دو رشته رواق در شرق و غرب است. اين شبستان دو طبقه است و رواق‌های آن نيز دارای مرتبه فوقانی است. قسمت فوقانی محراب دارای قوس‌های گچی زيبايی است.
مسجد جامع جهرم در سال 1353 ه .ش به شماره 987 در فهرست آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.
captcha