کد خبر: 2076311
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۰

انقلاب اسلامی مولود نااميدی بشر از انديشه‌های ضددينی بود

گروه انديشه و علم: انقلاب اسلامی ايران نيز زاييده و مولود نااميدی بشر از انديشه‌های ضد دينی بوده و انديشه‌های دينی را در سراسر جهان بسط داده است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، حجت‌الاسلام «عباسعلی براتی»،عضو هيئت علمی جامعة‌المصطفی(ص)، 17 بهمن‌ماه در نشست علمی «نقش انقلاب اسلامی در بكارگيری پشتوانه‌های دينی ارتقای حقوق بشر در جهان معاصر» كه در دفتر كميسيون حقوق بشر اسلامی در قم برگزار شد با بيان اين مطلب تصريح كرد: دين در ربع آخر قرن بيستم درسطح جامعه بين‌المللی معاصر به حيات اجتماعی بازگشت در حالی كه اوايل قرن به‌ويژه در جوامع غربی به كلی كنار گذاشته شده بود.
حجت‌الاسلام براتی تأكيد كرد: انقلاب اسلامی ايران نيز زاييده و مولود نااميدی بشر از انديشه‌های ضددينی بوده و انديشه‌های دينی را در سراسر جهان بسط داده است.
وی با اشاره به اينكه بازگشت به دين تنها در حوزه حقوق نبوده است، اظهار كرد: بازگشت به دين در همه عرصه‌های علوم چون جامعه شناسی، روانشناسی و فلسفه نمود محسوس و آشكاری داشته است.
وی در ادامه به تعدد عوامل بازگشت به دين اشاره كرد و بيان كرد: شكست الگوهای فكری ليبراليستی و كمونيستی و جنگ‌های ويرانگری مهمترين علل در اين زمينه مهم بوده كه با مبانی فكری الحادی در طول قرن بيستم بر بشر تحميل شد.
حجت‌الاسلام براتی يادآوری كرد: اين شرايط و عدم پاسخگويی مناسب به نيازهای روحی و معنوی و ماورايی مردم سبب گرايش و احيای معنويت در ميان بشريت و جوامع مختلف شد.
وی با تأكيد بر تبيين آثار انقلاب اسلامی در مناطق مختلف جهان يادآور شد: امروزه در بسياری از كشورهای مختلف مراكز مطالعاتی چند رشته‌ای با عطف توجه به دين ايجاد شده است.
حجت‌الاسلام براتی ادامه داد: حتی سازمان‌های بين‌المللی از قبيل يونسكو نيز نتوانسته‌اند در اين زمينه تحركی نداشته باشند بنابراين اقدام به راه‌اندازی و ايجاد دفتر علم و دين در اين سازمان كردند.
وی با بيان اينكه انقلاب اسلامی ايران توانسته تأثيرگذاری زيادی بر روی ظلم‌ستيزی و بيداری بشر داشته باشد، افزود: انقلاب اسلامی همچنين در خود باوری ملت‌ها و ايجاد جنبش‌های آزادی‌خواه نقش غيرقابل انكاری داشته است.
وی گفت: قبل از انقلاب اسلامی حتی در فلسطين بيشتر مبارزات ضد اشغالگران با رويكردهای ناسيوناليستی و قوميتی انجام می‌شد در حالی كه پس از پيروزی انقلاب اسلامی جنبش‌های مقاومت اسلامی و حماس با رويكردهای اسلامی تأثيرگذاری جدی در دفع تجاوزات غاصبان از خود نشان دادند.
حجت‌الاسلام براتی همچنين جنبش‌هايی در لبنان، تونس، الجزاير، تركيه، افغانستان، اندونزی و ديگر كشورها و ائتلاف‌های مردمی را نمونه‌هايی از تأثيرگذاری انقلاب اسلامی در جهان عنوان كرد و افزود: اين انقلاب‌ها مبتنی بر انديشه اسلامی برای دفاع از حق تعيين سرنوشت و ساير حقوق انسانی اتفاق افتاده است.
اين پژوهشگر حقوق بشر اسلامی در ادامه به تأثير مثبت انقلاب اسلامی بر مسلمانان كشورهای غربی و ديگر كشورهايی كه جمعيت مسلمان در اقليت هستند، گفت: اگر روزی مسلمانان حتی در بيان هويت خود خودباوری لازم را نداشتند، امروزه با صراحت و شجاعت مطالبات دينی و فرهنگی خود را مطرح می‌كنند و در مقابل نقض حقوق خود واكنش نشان می‌دهند.
حجت‌الاسلام براتی افزود: در اثر همين بيداری و تحرك، مراكز اسلامی از لحاظ كميت و كيفيت در سطح اروپا و آمريكا با دوران قبل از انقلاب اسلامی تفاوت قابل توجهی پيدا كرده است.
وی تصريح كرد: اين امر كه باعث افزايش قدرت مسلمانان در سطح جهان شده منجر به اتخاذ تصميمات و سياستگذاری‌های تبعيض آميز كشورهای غربی عليه مسلمانان شده است.
وی افزود: اين تبعيض‌ها موجب ايجاد رسوايی‌های آنان در عمل به شعارهای دفاع از حقوق انسانی و منع تبعيض پيش روی جهانيان شده و كه در نتيجه اين رفتار و گفتار دوگانه آگاهی و گرايش اروپاييان به اسلام بيشتر شده است.
حجت‌الاسلام براتی با اشاره به اينكه رهبران ديگر اديان تلاش زيادی برای تبيين حقوق انسانی از منظر دين خود داشتند، گفت: كه اين فرايند گويای بازگشت جهانی به بهره‌مندی مناسب از پشتوانه های دينی برای پيشبرد حقوق انسانی و رد برخی از رويكردهای انحرافی مبتنی بر الحاد و مادی‌گرايی است.
وی اظهار كرد: با عمل پيروان اديان در رعايت حقوق انسان‌ها بر اساس اعتقادات دينی شاهد بسط روز افزون اين فرآيند خواهيم بود.
وی تأكيد كرد: اگر بنام دين برخی پيروان اديان خلاف‌هايی را انجام دهند و يا در عمل، الگوهای كاربردی خوبی برای بهبود وضعيت حقوق انسان‌ها در عرصه‌های مختلف ارائه نكنند، ذهنيت‌های منفی ايجاد كرده و به فرآيند ياد شده لطمه می‌زند.
captcha