چه نيكوست كه دوباره بنگريم و بينديشيم
دكتر فرهاد دانشجو رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه چه نيكوست كه دوباره بنگريم و بينديشيم افزود : با اين كتابِ برتر و برتری آفرين (قرآن ) می توان به برتری رسيد و برتری ها آفريد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد : در پيام دكتر فرهاد دانشجو رئيس دانشگاه آزاد اسلامی به پنجمين جشنواره سراسری قرآنی طرح قدس سما كه توسط حسين مخيران دبير اين جشنواره قرائت شد آمده است :
الم / ذلِكَ الكِتابُ لا رَيبَ فيه / هُدیً لِلمتّقينَ{ سوره بقره - آيه های 1 و 2 }
الف ، لام ، ميم . اين ، آن كتابی ست كه هيچ ترديدی در او نيست ؛ راهبر و نقشه ی راهی ، برای پروا پيشگان !
عزيزان من ؛ همكاران ، برادران ، خواهران ، دانش آموزان ، دانشجويان و استادان بزرگوار !
قرآن – اين كريمانه ترين كتابی كه هم اكنون در دستان درايت و دينداری ماست – همان ماندگارترين معجزه ی مكتوب و ميراث وحيانی ما هم هست .
اين پيام می افزايد : كتاب و كلامی يكتا و بيتا ، از پروردگاری يكتا و بيتا ، كه هيچ كتاب و كتابی را ، در هيچ زمان و زمانه و زمينه ای ، به آن اندازه و بزرگی ، نه می توان يافت و نه می توان دريافت . اين كتاب حياتیِ « جهان » ، بهترين فرصتِ مطالعاتیِ « انسان » ، در درازنایِ « زمان » ست .
اين پيام تاكيد می كند : با اين كتابِ برتر و برتری آفرين ، می توان به برتری رسيد و برتری ها آفريد . رسول عزيز اسلام - آن معلم دلسوز و دل انگيزِ آگاهی و آزادیِ انسان – كه قرآن ، خود ، خواندنی ترين معجزه ی او در همه ی گستره و گسترای زمين و زمان ست ؛ در اين مقام ، می گفت : فَضلُ القُرآنِ عَلی سائِرِ الكَلامِ ، كَفَضلِ اللهِ عَلی خَلقِهِ !
برتری قرآن ، بر ديگر كلام ها ، به سانِ برتریِ خدا ، بر آفريده های خويشتن ست !
در ادامه اين بيانيه آمده است : پس : چه نيكوست كه دوباره بنگريم و بينديشيم ؛ و از اين چشم انداز و نگره ی متعالی – نيز – يك بار ديگر ، به اين كتاب و كلام حضرت دوست – كه آينه ی وحيانی ماست – بنگريم ؛ نظر كنيم ؛ باز گرديم ؛ و خويشتن الاهی خويش را ، در موضع برترفهمی و برتر نگری ببينيم ؛ بنگريم ؛ فهم كنيم ؛ و از نگاه های پيش پا افتاده ی معمولی فاصله بگيريم ؛ بگذريم ؛ فراتر آييم ؛ تا كه شايد ، از راه مطالعه های موضوعی و پيگيری فصل ها و سوره ها و آيه های عميق اين كتاب كريم ، به فضيلت ها وفهم ها و فكرت های بليغ تر و بالنده تر ، بتوانيم فرا رسيد .
در اين پيام تاكيد شده است : عزيزان و بيدار دلان قرآنی !« خواندن » و « نوشتن » و « قلم راندن » ، قانون قطعی قرآن ست . نمی شود نخواند ، و از قرآن سر درآورد . نمی شود ننوشت ، و با كتاب و كتابت رابطه داشت :
اِقرَا بِاسمِ رَبِّكَ الَّذی خَلَقَ ! / ن ، وَالقَلَمِ ، وَ ما یَسطُرونَ ! . . .
خواندن ، خواندن ، خواندن ؛ نوشتن ، نوشتن ، نوشتن ؛ قلم زدن ، قلم زدن ، قلم زدن . . .
اين فرمانِ صريحِ اين زبانِ روشنايی ست :
فَاقرَوُوا ما تَیَسَّرَ مِنَ القُرآن / هر قدر كه برای تان مقدور هست ، از اين قرآن ، بخوانيد !
معجزه ی ما ، خواندنی ست . معجزه ی ما ، نوشتنی ست . معجزه ی ما انديشيدنی ست .
و گفتن ندارد ؛ آن كه نمی داند ، چه گونه می تواند بياموزاند؟! آن كه « نگرش » ندارد ، مگر می شود كه « نگارش » داشته باشد ؟!
نگرش ، ريشه ی نگارش ست . نگرش ، كارخانه ی نگارشگری است .
بايد بفهميم : دنيا دست كيست ؟! بايد بدانيم ، دستاورد كارها و كردارها ، به كجا می انجامد؟!
. . . فَسيروا فی الَارضِ ؛ فَانظروا : كَيفَ كانَ عاقِبَتُ المُكَذِّبينَ؟! { قرآن عزيز / سوره ی نحل ، آيه ی 36 }
پس / زمين را بگرديد و / بنگريد و بدانيد / كه : سرانجام كژبافان و دروغ زنان ، چه گونه بوده و چه شده است ؟!
كه در زبان و ادبيات قرآن ، « سَير فِی الاَرض » مطرح است ؛ و نه « سَير عَلی الاَرض » !
و اين ، يعنی : گرديدن و كاويدن متن تاريخی و تحليلی سرزمين « زمين » ، و نه تنها گرديدن و گردشگری در سطحِ جغرافيايیِ آن . . .
ما نياز به انديشيدن و دوباره انديشيدن داريم :
اين واكاوی و بازنگری تاريخیِ جغرافيايیِ « جهان » ست ، كه می تواند « نگرش انسان » را ، بازنگاری و باز پردازی كند .
در پايان اين پيام آمده است : قرآن ، « كتاب مرجع » ماست . كتاب و مرجعی برای هميشه و همه جا . معيار و موازنه و معادله يی ، برای « خواندن » و « نوشتن » و « انديشيدن » . . . فَاقرَووُا ما تَیَسَّرَ مِنَ القُرآن / تا می توانيد ، قرآن بخوانيد ؛ تا می توانيد ، انديشمندانه و پيگيرانه ، قرآن بخوانيد .
بر اساس اين گزارش، مراسم افتتاحيه پنجمين جشنواره سراسری قرآنی سما ( طرح قدس ) صبح امروز با حضور جمعی از معاونان و مديران سما دانشگاه آزاد اسلامی ، دانش آموزان دانشجويان و كاركنان سما كشور به ميزبانی سما واحد مشهد در محل سالن همايش های مركز تربيت معلم شهيد هاشمی نژاد مشهد برگزار شد .
گفتنی است : اين مسابقات به مدت سه روز در دو بخش خواهران و برادران در مشهد برگزار می گردد .