به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفير ژاپن در ايران در پایان مدت مأموریت خود در تهران با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با محمدباقر خرمشاد ديدار و گفتوگو كرد.
در اين ديدار، خرمشاد ضمن قدردانی از تلاشهای «كين ايچی كومانو» با تأكيد بر اهميت همگرايی آسيايی گفت: پيوندها و مشتركات فرهنگی دو ملت بزرگ و تمدنآفرين ايران و ژاپن، زمينهساز ايجاد همگرايی تمدنهای فرهنگی در قاره آسيا است.
وی قاره آسيا را خاستگاه اديان و مكاتب مختلف خواند و افزود: ارزشهای مشترك قومی و تاريخی اين قاره باعث شده تا متفكران و انديشمندان آسيايی با تكيه بر اين ارزشهای مشترك زمينههای همگرايی را بهوجود آورند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با بيان ظرفيتهای مناسب گسترش همكاریهای فرهنگی دو ملت بزرگ ايران و ژاپن از نقش اثر گذار «كومانو» بهعنوان يك ايرانشناس در انجام تعاملات فرهنگی دو كشور تجليل كرد.
وی همچنين با يادآوری اهميت مطالعات اسلامشناسی، ايرانشناسی و بهطور كلی خاورشناسی به موضوع نامگذاری قرن 21 به نام «قرن آسيا» اشاره و همكاری دو كشور در حوزههای گوناگون فرهنگی و تمدنی مشترك را زمينهساز تحقق اين ايده بيان كرد.
خرمشاد با تأكيد بر لزوم گسترش همكاریهای فرهنگی دو كشور بزرگ ايران و ژاپن به ذخائر بیمانند عرفان و فلسفه اسلامی در بطن فرهنگ و تمدن اسلامی ـ ايرانی اشاره كرد و اين ذخيره ارزشمند تاريخی ـ تمدنی را عامل اصلی تمايز فرهنگ و تمدن ايران اسلامی با اسلام راديكال و تكفيرگرای مورد حمايت غرب دانست.
وی ضمن اشاره به جذابيت و لطافت شعر فارسی گفت: زبان و ادبيات فارسی، نقشی تأثيرگذار در گسترش و نفوذ اسلام به دل و جان ايرانيان داشته است.
كين ايچی كومانو، سفير ژاپن نيز در اين ديدار در سخنانی به تجربيات و سوابق گسترده مطالعاتی و آموزشی 40 ساله خويش در حوزه فرهنگ و تمدن فارسی اشاره كرد و درك و يادگيری زبان و ادبيات را پايه اصلی شناخت ملتها از فرهنگ و تمدن جوامع عنوان كرد.
وی تمدن و فرهنگ دو ملت بزرگ ايران و ژاپن را سنگ بنای اصلی تمدنی در قاره كهن آسيا دانست و با اشاره به پايان مدت مأموريتش در ايران گفت: به جرئت میتوانم بگويم در طول 42 سال سابقه ديپلماتيك، مأموريت اخيرم در ايران از جمله مأموريتهای فراموش نشدنی من است.