کد خبر: 2447005
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۹

جورج جرداق: خود را از شیعیان علوی می‌دانم

گروه اندیشه: نويسنده مسیحی كتاب شهیر «الامام علی؛ صوت العدالة الانسانية» تصریح کرد: تمامی رفتار علی(ع) سرشار از انسانيت، عدالت و گذشت بوده است، من عاشق اين مرام و انسانيت علی(ع) هستم و بايد بگويم با اين نگاه من خود را از شيعيان علوی و از علويون می‌دانم.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، صحت، وابسته فرهنگی كشورمان در لبنان، با جورج جرداق، نويسنده كتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانية» ديدار و گفت‌وگو كرد.
در ابتدای اين ديدار، صحت با ذكر مقدمه‌ای به چگونگی ورود اين كتاب به ايران قبل از پيروزی انقلاب اسلامی و تلاش شاه برای جلوگيری از ترجمه و چاپ اين كتاب اشاره کرد.
سپس، جورج جرداق، نويسنده مسيحی اين كتاب ضمن تاييد آن گفت: دقيقاً به خاطر می‌آورم كه دليل مخالفت شاه ايران با اين كتاب دو موضوع بوده است؛ اول آنكه در اين كتاب فصلی وجود داشت با عنوان «ملوك ستمگر» كه شاه تصور کرد كه هدف، مقابله و مخالفت با نظام شاهنشاهی است و ديگر اينكه چون در اين كتاب عدالت امير‌المومنين و توجه آن حضرت به محرومين و مستضعفين برجسته بوده است، سرويس امنيتی ايران تصور نموده كه هدف اين كتاب، تبليغ انديشه‌های سوسياليستی و كمونيستی است.
وی در پاسخ به اين پرسش كه چه بخشی از زندگانی اميرالمومنين(ع) او را تحت تاثير قرار داده است؟ گفت: تمامی رفتار علی(ع) سرشار از انسانيت، عدالت و گذشت بوده است. چه آنجا كه ابن ملجم را می‌بخشد، چه آنجا كه از روی خشم دشمنان را نمی‌كشت، چه در هزينه نمودن بيت‌المال و چه در دوران كوتاه حكومتش. مقام علی(ع) از مقام بسياری از انبياء بالاتر است.
وی با ذكر خاطره‌ای از دوران كودكی‌اش علت اينكه از بين همه انبيا، اوصيا، اوليا و صالحين به سراغ بررسی زندگانی اميرالمومنين حضرت علی(ع) رفته است، گفت: متولد جنوب لبنان هستم ـ منطقه مرجعيون ـ در دوران ابتدايی بسيار زياد از مدرسه فرار می‌كردم و علاقه‌ای به يادگيری درس نداشتم. حتی اوليای مدرسه مرا تنبيه بدنی می‌كردند كه آن هم تاثيری نداشت. تا اينكه روزی برادر بزرگترم كتاب «نهج‌البلاغه» را به عنوان تنبيه به من می‌دهد تا را هم آن را بخوانم و هم چند بار از روی كل آن رونويسی كنم.
وی ادامه داد: وقتی در آن سنين، نهج‌البلاغه را می‌خواندم چيز زيادی از آن نمی‌فهميدم ولی اين كتاب را برای خود نگاه داشتم و مجدداً در دوران نوجوانی و جوانی آن را خواندم و در اين زمان بود كه عباراتی از حضرت علی(ع) توجه مرا به خود جلب نمود و تصميم گرفتم تا درباره حضرت علی(ع) تحقيق كنم.
جرداق گفت: كتاب‌های بسياری را كه در مصر و ديگر كشورها در خصوص زندگانی حضرت علی(ع) نگاشته شده بود را مطالعه كردم. اما هيچكدام آنگونه كه شايسته حضرت علی(ع) و نهج‌البلاغه است، نگاشته نشده بود و اين باعث شد كه تصميم به نوشتن كتابی در خصوص آن حضرت بگيرم كه ماحصل آن تاليف كتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانية» شد.
وابسته فرهنگی كشورمان در پايان اين گفت‌وگو از وی پرسيد «شما با يافتن چنين آموزه‌هايی در افكار و مرام اميرالمؤمنين(ع) هنوز خود را مسيحی می‌دانيد؟» و وی پاسخ داد «من عاشق اين مرام و انسانيت علی(ع) هستم و بايد بگويم با اين نگاه من خود را از شيعيان علوی و از علويون می‌دانم».
captcha