کد خبر: 2473759
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۸

شبكه‌های ماهواره‌ای فتنه‌انگيز و يك بام و دو هوای آل‌سعود

گروه بين‌الملل: اين رويكرد عجيب و نامفهوم دوگانه ‌آل‌سعود چيست كه از يك سو در شهر وين مركز گفت‌و‌گوی بين مذاهب و اديان تأسيس می‌كند و همزمان از شبكه‌هايی حمايت مالی می‌كند كه در حال برانگيختن فتنه طايفه‌ای و مذهبی هستند؟

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی» چاپ لندن، عبدالباری عطوان، ر‌وزنامه‌نگار سرشناس عرب و سردبير روزنامه القدس العربی در مطلبی تحت عنوان «عربستان و شبكه‌های ماهواره‌ای فتنه‌انگيز» نوشت: عبدالعزيز خوجه، وزير اطلاع‌رسانی و فرهنگ عربستان، در اظهاراتی غيرمنتظره گفت كه وزارتخانه‌اش درصدد بستن شبكه‌هايی است كه به عمد در حال فتنه‌انگيزی و تفرقه‌افكنی هستند.
وی در ادامه يادداشت خود، اين تصميم عربستان را ديرهنگام توصيف كرد و گفت: شبكه‌های ماهواره‌ای عربستان، خطری برای جامعه اين كشور و حتی سراسر جهان عرب و اسلام به شمار می‌روند.
عبدالباری عطوان تأكيد كرد: نمی‌دانيم كه وزير فرهنگ و اطلاع‌رسانی عربستان در برخورد با اين شبكه‌ها و برای بستن يا ادامه پخش برنامه‌های آن‌ها چه معيارهايی را لحاظ خواهد كرد؛ اما اگر اين كار براساس معيارهای حرفه‌ای و اخلاقی انجام شود، اكثريت قريب به اتفاق اين شبكه‌های ماهواره‌ای سعودی اعم از سياسی، دينی يا سرگرمی بايد بسته شوند.
به گفته عبدالباری عطوان، فتنه طايفه‌ای كه عبدالعزيز خوجه از آن سخن می‌گويد، كمتر از خطر فتنه سياسی نيست كه شبكه‌های ماهواره‌ای سعودی شناخته شده آن را در پيش گرفته‌اند و همواره در كنار اردوگاه دشمنان امت و عقايد ايستاده‌اند و اهداف غرب و آمريكا را از زمان جنگ و اشغال عراق تا اين لحظه در دستور كار خود قرار داده‌اند.
وی تاكيد كرد: عربستان سعودی با پول از شبكه‌هايی حمايت و پشتيبانی كرده كه باعث ايجاد گسست در بين امت‌های عربی و اسلامی شده و كشمكش‌های طايفه‌ای را تشديد كرده‌اند، ولی اكنون ورق برگشته است و به اين شبكه‌های ماهواره‌ای هشدار داده شده و اين تصميم در قبال آنها گرفته شده است.
عبدالباری عطوان نوشت: وقتی شبكه‌های ماهواره‌ای ياد شده بذر فتنه و كشمكش‌های طايفه‌ای در عراق، سوريه، مصر، بحرين و ديگر كشورهای عرب حوزه خليج فارس را می‌كارند و مخاطبان را به قتل و خرابكاری تشويق می‌كنند، اين شبكه‌ها و مسئولان آنها غرق در پول و مبلغان آن تبديل به ستاره می‌شوند، اما اكنون بعد از اينكه شاهد نافرمانی عليه رژيم سعودی هستيم، قضيه فرق كرد و رويكردی در راستای همزيستی و خاموشن كردن فتنه و قطع پخش اين شبكه‌های ماهواره‌ای را احساس می‌كنيم.
اين نويسنده خاطرنشان كرد: اكثر شبكه‌های فتنه‌انگيز و نامناسب كه ذهن جوانان جهان عرب و اسلام را مسموم و خراب می‌كنند، با حمايت انحصاری مالی عربستان سعودی مثل قارچ در حال رشد هستند.
وی افزود: آيا عجيب نيست كه وزارت امور خارجه آمريكا به طور رسمی از نقش گسترده شبكه‌های سعودی در ايجاد گسست و جدايی در جامعه عربی ستايش و تاكيد می‌كند اين شبكه‌های ماهواره‌ای در تحقق آنچه كه همه رسانه‌ها و شركت‌های تبليغاتی شكست خوردند، موفق عمل كردند.
عطوان گفت: بنابراين برای سومين بار اين سوال را مطرح می‌كنيم كه اين رويكرد عجيب و نامفهوم دوگانه آل‌سعود چيست كه از يك سو در شهر وين مركز گفت‌و‌گوی بين مذاهب و اديان تأسيس می‌كند و همزمان از شبكه‌هايی حمايت مالی می‌كند كه در حال برانگيختن فتنه طايفه‌ای و مذهبی هستند؟
وی در اين مقاله تأكيد كرد: جای تاسف است كه عربستان منبعی برای فتنه‌انگيزی طايفه‌ای و ايجاد گسست ميان امت واحده شود و تاسف‌بار تر اين است كه پول‌های هنگفت آن مورد استفاده قرار گيرد اما باعث اتحاد، ايجاد دموكراسی، عدالت، مساوات و احترام به حقوق انسان نشود.
عبدالباری عطوان خاطرنشان كرد: ديوار ترس و وحشت در عربستان فرو ريخته است و ترميم آن بسيار دشوار و حتی محال است و ملت بعد از چندين دهه سكوت بپا خاسته و خواهان حقوق خود همانند همه ملت‌های عربی ديگر است. كسانی كه شبكه‌های اجتماعی در اينترنت را دنبال می‌كنند شاهد ملت شجاعی (در عربستان) هستند كه تصميم گرفته‌اند از حقوق خود دفاع كنند و با كسانی كه اموال فقرا را می‌دزدند و بر مال و جان آنها سلطه يافته‌اند، مقابله كنند.
اين نويسنده نوشت: مهم‌تر از اين امر، فعاليت جالب و قانونی به سرپرستی سلمان العوده از شخصيت‌های بارز با مشاركت هزاران نفر از مبلغان و طلاب است كه از طريق آن درخواست برای تشكيل يك مجلس شورای منتخب با اختيارات كامل را به منظور بازخواست وزيران و مسئولان بلندپايه درباره هر ريال به سرقت رفته از خزانه كشور و بيت‌المال آغاز كرده‌اند و علاوه بر آن بازخواست درباره همه سياست‌های شكست خورده‌ای صورت گيرد كه باعث گسترش بيكاری مثل شعله‌های آتش در بين جوانان تحصيل كرده شده است و جای ننگ و عار است كه كاخ‌های صدها هزار متری برپا می‌شود درحالی كه هشتاد درصد مردم عربستان خانه ندارند.
وی در پايان مقاله خود خطاب به مسئولان سعودی نوشت: به ما نگوييد كه در امور داخلی ما دخالت نكنيد‌، بلكه دخالت خواهيم كرد زيرا شما در امور داخلی ما دخالت می‌كنيد و وحدت ملی ما را از هم می‌گسليد و گروه‌ها، افراد و شبكه‌های ماهواره‌ای را حمايت مالی می‌كنيد كه بذر فتنه را در بين ما می‌كارند و جنگ‌های داخلی طايفه‌ای را شعله‌ور می‌كنند؛ اما دخالت ما برای توصيه و نصيحت و وحدت‌آفرينی است زيرا ما امتی واحده هستيم و عقايد اسلامی ما را گردهم می‌آورد؛ عقايدی كه با ظلم و فساد و فتنه مبارزه می‌كند و بين عرب و غير عرب تساوی قائل می‌شود.
captcha