کد خبر: 2527245
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۴:۵۲

آزمون كتبی طرح تربيت حافظان قرآن كريم در پاكدشت برگزار می‌شود

سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه پاكدشت از برگزاری آزمون كتبی طرح تربيت حافظان قرآن كريم همزمان با سراسر كشور در اين شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين اشرفی، سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه پاكدشت با اعلام مطلب فوق گفت: براساس تأكيد مقام معظم رهبری مبنی‌بر لزوم ترويج فرهنگ قرآنی و تربيت حافظان و قاريان قرآن كريم در كشور و فرمايش اخير ايشان مبنی‌بر اينكه «امت اسلامی بايد به جايگاه تمدنی مطلوب قرآن دست يابد»، اداره اوقاف نيز در اين راستا طرح تربيت حافظان و قاريان قرآن كريم را در برنامه كاری دارد.
وی تأسی به قرآن را موجب به رور شدن و تعالی جامعه دانست و گفت: انس با قرآن در هر سنی به خصوص سنين كودكی و نوجوانی سبب تبيين مفاهيم قرآنی در ذهن فرد شده و در برابر همجه‌های فرهنگی دشمنان اسلام مصون می‌دارد.
احمد اشرفی افزود: با توجه به پايان مرحله اول طرح تربيت حافظان قرآن كريم در ارديبهشت‌ماه 1392، دومين مرحله سنجش ميزان محفوظات قرآن‌آموزان همزمان به صورت سراسری، كشوری و يكسان طی آزمون كتبی برگزار خواهد شد.
اشرفی با اشاره به برگزاری آزمون طرح تربيت حافظان قرآن نيز گفت: اين آزمون جمعه 13 ارديبهشت‌ماه برگزار می‌شود كه در پاكدشت سالن اجتماعات اداره اوقاف و امور خيريه ميزبان اين برنامه است.
اين مسئول عنوان كرد: اين آزمون بصورت كتبی و چهارگزينه‌ای در سه گروه سنی 7 تا 12 سال برای جزء سی قرآن، 13 تا 18 سال برای جزء يك و سی و 19 سال به بالا نيز برای جزء يك، دو و سی برگزار می‌شود.
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه پاكدشت با اشاره به اطلاعيه ستاد راهبردی و نظارت طرح تربيت حافظان قرآن كريم نيز افزود: بر اين اساس امكان تغيير و يا تمديد زمان برگزاری آزمون ميسر نيست و افرادی كه به هر دليل نمی‌توانند در آزمون مقرر شده شركت كنند، می‌توانند با كسب آمادگی بيشتر در آزمون‌های بعدی سازمان شركت كنند.
وی ادامه داد: آزمون كتبی ساعت 10 و آزمون مجدد شفاهی، ساعت 8 برگزار خواهد شد و با توجه به اعلام عمومی اين ستاد از سال گذشته مبنی‌بر برگزاری آزمون كتبی طرح تربيت حافظان قرآن كريم سازمان اوقاف در ارديبهشت‌ماه، متأسفانه اين آزمون ملی با آزمون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاقی كرده است كه به منظور شركت حداكثری داوطلبان در اين آزمون، طی هماهنگی با مسئولان مربوطه در وزارت ارشاد اسلامی، مقرر شد آزمون كتبی طرح تربيت حافظان سازمان اوقاف ساعت 10 و آزمون‌های وزارت ارشاد ساعت 9 برگزار شود؛ لذا تنها آن دسته از داوطلبانی كه در آزمون‌های وزارت ارشاد شركت می‌كنند، می‌توانند با هماهنگی قبلی با اداره اوقاف شهرستان، با اندكی تأخير در آزمون كتبی و مجدد شفاهی سازمان اوقاف شركت كنند و مسئولان مربوطه بايد مساعدت‌های لازم را در اين زمينه مبذول فرمايند.
حجت‌الاسلام احمد اشرفی افزود: بنابر هماهنگی‌های به عمل آمده، آزمون مذكور در سالن اجتماعات اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان پاكدشت برگزار خواهد شد.
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه پاكدشت متذكر شد: آزمون شفاهی در همان مكان برگزاری آزمون كتبی و مطابق شيوه‌نامه آزمون اسفندماه برگزار می‌شود و در صورتی كه حوزه‌ای موفق به اتمام آزمون شفاهی بين ساعت 8 تا 10 نشد، ارزيابی باقيمانده متقاضيان پس از آزمون كتبی بلامانع است.
اين كارشناس مسائل مذهبی افزود: محتوای آزمون از «حُسن حفظ» بوده و تسلط كامل داوطلبان بر حُسن محفوظات مطابق گروه سنی اعلام شده ملاك است و مواردی از قبيل تجويد و ترجمه شامل اين آزمون نمی‌شود.
وی عنوان كرد: داوطلبانی كه برای اين آزمون محفوظاتشان تكميل نشده است، می‌توانند به صورت آزمايشی شركت كرده و در آزمون‌های بعدی سازمان با آمادگی بيشتر حاضر شوند.
حجت‌الاسلام اشرفی اضافه كرد: در اين آزمون شركت آن دسته از مربيانی كه صرفاً همراه با طرح تربيت حافظان قرآن كريم سازمان اوقاف، اقدام به حفظ قرآن كريم نموده و يا تثبيت محفوظات قبلی آنها در اين كلاس‌ها صورت گرفته، بلامانع است و در صورت كسب نمره مجاز، می‌توانند گواهی پايان دوره مرحله اول را دريافت كنند. ضمناً اين افراد بايد با توجه به گروه سنی خود در آزمون‌ها شركت كنند.
اين مسئول ادامه داد: متقاضيان گروه سومی كه بی‌سواد، كم‌سواد و يا سالمند بوده و ميزان محفوظات آنها حداكثر جز 30 است، می‌توانند در آزمون كتبی گروه سنی اول (جزء 30) شركت كنند.
حجت‌الاسلام اشرفی افزود: دانشجويان و مسافرانی كه در طرح تربيت حافظان قرآن كريم شركت كرده‌اند و در روز آزمون شهر خود حاضر نيستند، می‌توانند با هماهنگی كارشناس فرهنگی اداره شهرستان، به صورت داوطلب مهمان در آزمون‌ها شركت كنند.
وی يادآور شد: پرسش‌های اين آزمون توسط اساتيد ممتاز و بين‌المللی حفظ و با توجه به استانداردهای لازم طراحی شده است. آن دسته از داوطلبانی كه توانايی خواندن و نوشتن ندارند، می‌توانند از يك نفر همراه (حتی‌المقدور مربی يا والدين) برای خواندن پرسش‌ها و درج گزينه‌ها در پاسخنامه، كمك بگيرند.
اشرفی در پايان بيان كرد: مرحله اول طرح حافظان قرآن كريم، با برگزاری اين آزمون به پايان رسيده و مرحله دوم اين طرح ملی از ابتدای خرداد ماه 1392 آغاز می‌شود كه شيوه‌نامه مرحله آتی متعاقباً ابلاغ خواهد شد.
captcha