کد خبر: 2527495
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۱

ثبت 2 هزار وقف جديد در سال 91/ اصفهان و تهران؛ برگزاركنندگان كنگره بين‌المللی امامزادگان

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه كشور با اشاره به ثبت 2 هزار وقف جديد در سال 91، از برگزاري كنگره بين‌المللی امامزادگان در سال جاری در شهرهای تهران و اصفهان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خيريه كشور در نشست خبری كه روز گذشته پنج‌شنبه 12 ارديبهشت‌ در حاشيه كنگره ملی مهدويت در شوشتر برگزار شد، عنوان كرد: سازمان اوقاف و امور خيريه از برگزاری اين گونه كنگره‌ها سه هدف عمده را دنبال می‌كند؛ ارتقاع سطح معرفتی مردم نسبت به ابعاد شخصيتی، وجودی و سيره ائمه(ع)، پاسخگويی به سؤالات و شبهات و پرداختن به ابعادی از سيره ائمه(ع) كه تاكنون پرداخته نشده است و در نهايت اجرای نيات واقفين خيرانديش.
وی با بيان اينكه مجامع مختلف علمی كنگره‌‌هايی برگزار می‌كنند، افزود: احساس می‌شد نياز به بازخوانی و كار علمی جديد در پرداختن به بعضی از ابعاد وجودی ائمه با ادبيات روز و رويكردی كه نياز بشريت است، وجود دارد كه سازمان اوقاف و امور خيريه برگزاری كنگره‌ها را از سه سال پيش آغاز كرد. سال گذشته 17 كنگره در كشور برگزار شد كه از آثار وضعی آن می‌توان به جاری شدن فضای معرفتی، تبليغی و ترويجی در شهرستان‌های برگزار كننده اشاره كرد.
شرفخانی با بيان اينكه كيفيت كنگره‌ها نسبت به استان‌های برگزار كننده متفاوت می‌باشد در خصوص اجرای كنگره ملی مهدويت در استان خوزستان گفت: كنگره در خوزستان هم از حيث برگزاری و هم از حيث كيفيت مقالات ارسالی از سطح خوبی برخوردار بود و مقاله‌های برتر از اساتيد برجسته حوزه و دانشگاه كشور در آن حضور داشت. همچنين ارسال 143 مقاله به دبيرخانه كنگره با توجه به اينكه مهدويت از نظر ابعاد و موضوعات حوزه‌اي تخصصی می‌باشد نسبت به ديگر كنگره‌ها رقمی قابل توجه است. لذا كنگره هم از لحاظ علمی و هم اجرايی در حد قابل قبول بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، قطب فرهنگی شدن بقاع را اولين اولويت فرهنگی اين سازمان عنوان كرد و گفت: برای دستيابی به اين امر انجام فعاليت‌های فرهنگی ـ قرآنی در بقاع در طرح جامع برنامه‌ريزی شده است و در اين راستا چشم‌انداز قطب فرهنگی شدن بقاع بر اساس چشم‌انداز 1404 جمهوری اسلامی تعريف شده است. راهبردها، راهكارها، برنامه و فعاليت‌ها در اين چشم‌انداز ديده شده است و سالانه برنامه‌ها به كل كشور ابلاغ می‌شود.
وی اضافه كرد: بر اين اساس در برنامه‌ريزی 4 ساله، 4 هزار امامزاده و بقعه تحت پوشش برنامه‌های جامع فرهنگی ـ قرآنی قرار می‌گيرند كه تاكنون با گذشت دو سال از اجرای طرح 2300 بقعه تحت اجرای برنامه‌ها و فعاليت‌های فرهنگی ـ قرآنی قرار گرفته‌اند. در اين ميان و به منظور اجرای طرح جامع دو نكته بايد مورد توجه قرار بگير؛ اول آماده‌سازی زيرساخت‌ها (عمران و آبادانی) بقاع جهت آماده كردن زيرساخت‌های فرهنگی است.
وی بُعد ديگر را بُعد نرم‌افزاری عنوان كرد و گفت: لازم است كه در بقاع مراكز فرهنگی ـ قرآنی كار اتاق فكر و اجرای برنامه‌ها را داشته باشند. بر اين اساس در كشور 1800 مركز فرهنگی قرآنی در بقاع و امامزادگان راه‌اندازی شده است.
شرفخانی گفت: بر اساس طرح جامع ويژه برنامه‌های سراسری در كل كشور همزمان و همسو اجرا می‌شود و اولين آنها طرح نوروزی آرامش بهاری می‌باشد كه در نوروز امسال 69 ميليون نفر بار زائر در آن حضور پيدا كردند و بيش از 9 ميليون نفر از خيمه‌های معرفت كه در اين طرح پيش‌بينی شده است، استفاده كردند و در نظرسنجی پيامكی سازمان اوقاف 69 درصد بالاترين امتياز را به اين خيمه‌ها دادند.
وی ادامه داد: طرح ديگر سوگواره ياس نبوی است كه سال گذشته در 1100 امامزاده و امسال در 2300 بقعه و امامزاده با هدف نهادينه‌كردن خطبه فاطميه(خطبه فدكيه) برگزار شد كه امسال 6 ميليون نفر در مسابقه كتابخوانی خطبه حضرت شركت كردند. برنامه‌ريزی‌ها به سمتی می‌رود كه سازمان اوقاف به عنوان نهادمحوری ايام فاطميه را در كشور عاشورايی برگزار كند.
شرفخانی افزود: طرح ديگر سازمان اوقاف و امور خيريه كشور طرح اوقات فراغت تابستانی است كه با عنوان نشاط معنوی در بيش از 1400 بقعه اجرا می‌‌شود. برای اجرای اين طرح سازمان سه كتاب برای سه مقطع دبستان (الف با تا خدا) راهنمايی (30 راه 30 نشانه) متوسطه (نردبان‌ها و پرتگاه‌های زندگی) تأليف كرده است و مربيان حاضر در طرح را نيز آموزش داده است.
شرفخانی طرح‌های ديگر را طرح ضيافت الهی در ماه مبارك رمضان و سوگواره بصيرت عاشورايی در ماه‌هاي محرم و صفر عنوان كرد و گفت: در ماه مبارك رمضان ترتيل‌خوانی قرآن‌كريم به صورت يك سنت حسنه در كشور نهادينه شده است، سازمان اوقاف ترتيل‌خوانی قرآن كريم را سال اول در 150 بقعه آغاز كرد و در سال گذشته اين رقم به 1150 بقعه رسيد. برگزاری محافل انس با حضور قاريان‌ بين‌المللی و تفسير و مفاهيم قرآن كريم نيز در اين طرح ديده شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، گفت: راه‌اندازی كتابخانه در بقاع از اولويت‌های قطب فرهنگی شدن بقاع است بر اين اساس تاكنون 500 كتابخانه فيزيكی و 112 كتابخانه ديجيتال در بقاع و امامزادگان راه اندازی شده است.
شرفخانی گفت: با پيگيری‌های سازمان اوقاف كشور از سال جاری 5 ذی‌القعده به عنوان روز بزرگداشت امامزادگان و بقاع ثبت و در سالنامه‌ها درج شد. شرفخانی همچنين از برگزاری كنگره بين‌المللی امامزادگان در سال جاری در شهرهای تهران و اصفهان خبر داد.
شرفخانی اولويت ديگر سازمان اوقاف كشور را تربيت حافظان قرآن كريم عنوان كرد و گفت: در سال گذشته 238 هزار نفر در طرح حفظ قرآن كريم سازمان اوقاف و امور خيريه شركت داشتند، كه دو مرحله آزمون (شفاهی و كتبی) از ايشان به عمل می‌آيد. (شفاهی اسفندماه برگزار شد و كتبی امروز جمعه 13 ارديبهشت‌ برگزار خواهد شد).
وی با بيان اينكه پيش‌بينی می‌كنيم در مرحله دوم طرح حفظ 270 هزار نفر را پوشش دهيم، افزود: در همين راستا مركز تربيت مربی حفظ قرآن كريم در قم را‌ه‌اندازی كرده‌ايم، همچنين سايت اينترنتی راه‌اندازی شده است كه در آن روزانه 18 كارشناس به صورت آنلاين به مراجعين خدمات می‌دهند.
شرفخانی در بخش ديگر به نهادينه‌سازی فرهنگ وقف در كشور اشاره كرد و گفت: سازمان، طرح نهادينه‌سازی فرهنگ وقف را با اجرا برنامه‌های گوناگون در دستور كار دارد. از ابتدای انقلاب تا سال 89 در كشور سالانه حدود 200 وقف جديد صورت می‌گرفت، لكن در سال 89 تعداد 1052 وقف جديد، در سال 90 اين رقم به 1520 وقف جديد و در سال 91 به بيش از 2 هزار وقف جديد افزايش يافت. امسال در طرح نوروزی اوقاف و تنها در 17 روز 106 وقف جديد توسط مردم انجام شد. بر اين اساس در 32 سال پس از انقلاب 6 هزار وقف داشتيم و تنها در 3 سال اخير 4 هزار وقف صورت گرفت كه نشان از موفقيت طرح سازمان اوقاف و امور خيريه در بحث نهادينه‌سازی وقف دارد.
وی در پايان از عرصه‌های جديد در وقف كه طی سال‌های اخير اتفاق افتاده است، خبر داد و به موقوفات در عرصه‌های پژوهشی، تحقيقی، فرهنگی، محيط زيست، بيمارستانی و غيره اشاره كرد و تصريح كرد: وقف تنها برای قشر ثروتمند جامعه نيست و حركت در جامعه به سوي شعار همه واقف باشيم به پيش مي‌رود.
captcha