کد خبر: 2533440
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱

حجاب و عفاف با فطرت انسان سازگاری دارد

گروه سياسی: حجاب نهادينه شده در فطرت انسان است؛ چراكه داشتن حيا مطابق با طبع انسانی است و هيچ انسان وارسته در هر مذهبی خود را با اين اصل بيگانه نمی‌داند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، سيداحمد ميرمهدی، مدير حوزه علميه امام خمينی(ره) اراك، 24 ارديبهشت‌ماه در كلاس درس اخلاق اعضای معاونت فرهنگی جهاد‌دانشگاهی كه در محل خبرگزاری ايكنا برگزار شد، تصريح كرد: عفاف با محوريت‌های گوناگون مورد بررسی قرار می‌گيرد كه از آن جمله می‌توان رعايت حجاب را از شاخصه‌های اين مهم برشمرد.
وی با اشاره به اين مهم كه رعايت حجاب در اديان مختلف به طور اخص در دين مبين اسلام مورد تفقد و عنايت ويژه قرار گرفته است، ادامه داد: احكام دين اسلام با توجه به اعتقاد مؤمنان بر پايه مصلحت و حكمت خداوند عز‌و‌جل بنا شده است.
حجت‌الاسلام ميرمهدی در ادامه با بيان اينكه تمامی حلال‌ها و حرام‌ها مصداق حكمت و مصلحت حضرت باري‌تعالی است، اضافه كرد: رعايت حجاب نيز با استناد به آيات الهی و روايات معصومين(ع) به‌واسطه استدلال و فلسفه متقن مورد بررسی قرار گرفته است.
وی همچنين به آيه 59 از سوره مباركه احزاب كه می‌فرمايد: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ یُدْنِينَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا» اشاره كرد و افزود: خداوند متعال در اين آيه شريف خطاب به پيامبر(ص) امر فرمودند؛ «به زنان مؤمن، دختران و همسران بگو جلباب‌ها را به خود نزديك كنند و خود را از ديد نامحرمان در امان دارند».
حجت‌الاسلام ميرمهدی اظهار كرد: بهترين حجاب برای بانوان چادر است كه در ايران اسلامی به بركت پيروزی انقلاب اسلامی مورد توجه بانوان قرار گرفته و به‌واسطه آن خود را از نگاه آلوده افراد چشم چران دور نگه می‌دارند.
مدير حوزه علميه امام خمينی با اشاره به اين مطلب كه بانوان با پيشه كردن حجاب خود را از اذيت و آزار افراد سودجو و بيماردل مصون نگه می‌دارند، خاطرنشان كرد: مسئله حجاب يك امر حساسيت زا نيست، بلكه افراد با رعايت حجاب حساسيت‌ها را از خود برداشته و با امنيت خاطر به فعاليت خود در جامعه ادامه خواهند داد.
وی در ادامه سخنان خود فعاليت اجتماعی بانوان با حجاب را بسيار موفق‌تر از بانوان بی‌حجاب دانست و بر لزوم رعايت عفت، حيا و حجاب در محيط كاری تأكيد كرد.
حجت‌الاسلام ميرمهدی ادامه داد: حجاب باعث خواهد شد كه يك بانوی محجبه از تمام نيرو و توان خود در پيشرفت و خلق فعاليت‌های كارآمد استفاده كند؛ بنابراين اگر در محيط كاربدحجابی حكمفرما شود توانمندی بانوان تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت و مسائل حاشيه‌ای او را از اصل و اساس خود خارج می‌كند.
وی همچنين با تأكيد بر اينكه حجاب زمينه بسياری از گناهان و لغزش‌ها را از بين خواهد برد، اذعان كرد: برای حجاب حد و مرزی تعريف می‌شود كه اگر رعايت شود قطعاً ريشه بسياری از اختلافات خانوادگی از بين خواهد رفت.
اين مقام مسئول ابراز كرد: بدون شك توجه به قانونی كه دربردارنده فوايد و بازدارنده بسياری از مضرات است بايد در زندگی فردی و اجتماعی لحاظ شود؛ چراكه حجاب در حفظ و ارتقای جايگاه و منزلت زن نقش بسيار مهم و اساسی را ايفا می‌كند.
حجت‌الاسلام ميرمهدی حجاب را نشانه والای شخصيت درونی بانوان برشمرد و تصريح كرد: افرادی كه با عقيده راسخ و ايمانی محكم حجاب را برمی‌گزينند به طور يقين از شخصيت وارسته‌ای برخوردارند كه در جايگاه و مرتبه خود مورد تقدير است.
وی در جواب برخی از افراد كه حجاب را مغاير با آزادی زنان می‌دانند، گفت: حجاب هيچگونه منافاتی با آزادی نداشته و نخواهد داشت؛ چراكه بسياری از بانوان متعهد به نظام اسلامی با رعايت كردن حجاب نه تنها در ايران؛ بلكه در ساير كشورها از مدارج بالای علمی برخوردار هستند.
مدير حوزه علميه امام خمينی(ره) اراك در پايان، حجاب را نهادينه شده در فطرت انسان دانست و خاطرنشان كرد: داشتن حيا مطابق با طبع انسانی است و هيچ انسان وارسته در هر مذهبی خود را با اين اصل بيگانه نمی‌داند.
captcha