کد خبر: 2539243
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۸

دستورالعمل مدارس قرآن استان خوزستان به تأييد نهايی رسيد

گروه فعاليت‌های قرآنی: دستورالعمل بومی‌سازی شده مدارس قرآن به تأييد نهايی ستاد ثبت‌‌ نام اين مدارس رسيد و در اين دستورالعمل تأكيد شده فضای آموزشی و تربيتی اين مدارس، زمينه تربيت‌ و تقويت اخلاق قرآنی دانش‌آموزان را فراهم كند.

جاسم حسين‌زاده، كارشناس مسئول اداره قرآن، نماز و عترت اداره‌كل آموزش و پرورش استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خوزستان، نمايندگی معاونت پرورشی و تربيت بدنی آموزش و پرورش خوزستان عنوان كرد: ستاد ثبت‌‌ نام مدارس قرآن آموزش و پرورش خوزستان دستورالعمل بومی‌سازی اين مدرس را تأييد كرد.
وی ادامه داد: در اين دستورالعمل به سهميه جديد مدارس قرآن خاص، شرايط عوامل اجرايی و آموزشی اين مدارس، شرايط ساختاری و آموزشی مدارس خاص قرآن، شرايط عمومی و اختصاصی دانش‌آموزان و شرايط ثبت‌‌ نام اشاره شده است.
حسين‌زاده با بيان اينكه پيش‌نويس دستورالعمل بومی‌سازی شده به همه مناطق استان ابلاغ می‌شود، افزود: به‌دنبال اين هستيم كه به حول و قوه الهی مدارس قرآنی خاص در استان به‌عنوان قوی‌ترين و با كيفيت‌ترين مدارس استان آغاز به كار كنند.
وی با بيان اينكه نشست ستاد نام‌نويسی با حضور يازده عضو روز شنبه چهارم خردادماه برگزار شد، گفت: مديركل اداره آموزش و پرورش رياست اين ستاد را بر عهده دارد و معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌كل و رياست اداره قرآن، نماز و عترت اداره‌كل به ترتيب قائم مقام و دبير اين ستاد هستند. دستورالعمل نيز با تأييد نهايی در اين ستاد و با ابلاغ به مناطق اجرايی می‌شود.
حسين‌زاده با بيان اينكه مدارس قرآن خاص از سال گذشته فعاليت خود را آغاز كرد‌ه‌اند، گفت: سال تحصيلی جاری اولين تجربه‌ اين مدارس را پشت سر گذاشتيم كه با مشكلات عديده‌ای همراه بود. از اين رو وزارت با 5 استان از جمله استان خوزستان رايزنی داشت كه نتيجه آن دستورالعملی شد كه وزارت به استان‌ها ارائه كرد؛ از آنجا كه اجازه بومی‌سازی دستورالعمل داده شده است استان خوزستان با برگزاری جلسات ذكر شده مبادرت به بومی‌سازی آن كرد.
وی با بيان اينكه سهميه هر منطقه از استان دو مدرسه خاص قرآن بوده است، تصريح كرد: این استان سال اول را با 78 مدرسه خاص قرآنی آغاز كرد لكن امسال با توجه به تغييرات ايجاد شده در آمار و شرايط شاهد افزايش دو برابری مدارس قرآن خاص در استان خواهيم بود.
كارشناس مسئول اداره قرآن، نماز و عترت اداره‌كل آموزش و پرورش استان خوزستان در ادامه به مواردی كه در اين دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته است اشاره كرد و گفت: دستورالعمل نام‌نويسی مدارس قرآن برنامه‌ای خاص دوره ابتدايی با توجه به گسترش فرهنگ غنی ثقلين و اجرای منويات مقام معظم رهبری و با توجه به نقش آموزش و پرورش در فراهم آوردن زمينه تربيت‌پذيری قرآنی دانش‌آموزان، تدوين شده است.
وی گفت: براساس اين دستورالعمل تعداد مدارس قرآن برنامه‌ای در هر منطقه بايد حداقل به چهار مدرسه(2 مدرسه دخترانه و 2 مدرسه پسرانه) افزايش يابد. همچنين انتخاب مديران، معاونان پرورشی و آموزگاران اين مدارس برابر شرايط عمومی و اختصاصی صورت می‌پذيرد.
حسين‌زاده ادامه داد: مدارس نوساز تحويلی در سال جاری در اولويت استفاده برای مدارس خاص قرآن هستند. در اين ميان بديهی است مدارس قرآن بايد از بهترين مدارس انتخاب شوند و از امكانات مطلوب برخوردار باشند. هدايت، نظارت و ساماندهی نيروهای مدارس قرآنی نيز به عهده معاون پرورشی و تربيت بدنی منطقه خواهد بود.
وی تصريح كرد: بـر اساس آئین‌نامه راه‌اندازی مدارس قرآن، معاونت پرورشی و فرهنگی مكلف است علاوه بر هدايت، نظارت و حمايت از مدارس قرآن نسبت به مديريت جامع اين مدارس با همكاری ساير معاونت‌ها اقدام كند. مقتضی است ترتيبی اتخاذ شود، تعداد مدارس قرآن برنامه‌ای در هر منطقه حداقل به 4 مدرسه (دو مدرسه دخترانه و دو مدرسه پسرانه) افزايش يابد.
كارشناس مسئول اداره قرآن، نماز و عترت اداره‌كل آموزش و پرورش استان خوزستان در خصوص فضا، امكانات و تجهيزات مطلوب آموزشی در اين مدارس توضيح داد: فضای آموزشی و تربيتی حاكم بر مدرسه، منابع و مناسبات انسانی، روش‌های ياددهی ـ يادگيری، شيوه‌های ارزشيابی، مديريت آموزشی، تربيتی در مدرسه بايد با الهام از تعاليم حيات‌بخش قرآن كريم و عترت طاهره، زمينه تربيت‌پذيری و تقويت اخلاق قرآنی دانش‌آموزان را بيش از پيش فراهم آورد. بايد از فضا و امكانات نظير فضای باز و مناسب اعم از زمين ورزشی و امكانات مناسب، نمازخانه مستقل، هوشمند بودن كلاس‌ها و امكانات و تجهيزات كامپيوتری مناسب، نرم‌افزارهای صوتی و تصويری و كتابخانه كلاسی برخوردار باشند.
captcha