به گزارش خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان غربی، حجت الاسلام محمدباقر كريمی مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربايجان غربی 8 ارديبشهت ماه در همايش استانی «حماسه و رسانه» كه با حضور اصحاب رسانه، مطبوعات و خبرنگاران در اروميه برگزار شد، با برشمردن منويات مقام معظم رهبری در رابطه با رسالت حوزه رسانه و مطبوعات در انتخابات گفت: بحث انتخابات يكی از مصاديق تحقق حماسه سياسی است كه رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری امسال به رويكرد آن دقت و توجه داشته اند.
وی با بيان اينكه جلوه های عينی تبلور شعار حماسه سياسی و اقتصادی به حضور مردم در انتخابات باز می گردد، بصيرت افزايی و آگاهی بخشی برای سوق دادن مردم به انتخابی شايسته و اصلح را رسالت حوزه رسانه و مطبوعات در حفظ و صيانت از كليت نظام معرفی كرد.
حجت الاسلام كريمی با اشاره به بايد و نبايدهای انتخاباتی از ديگاه مقام معظم رهبری بر 20 اصل كلی مندرج در اين خصوص اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبری انتخابات را يك نعمت بزرگ الهی برای نظام توصيف كرده و صيانت از اين نعمت را وظيفه ذاتی رسانه دانسته اند.
اين مقام مسئول تصريح كرد: حضور و مشارگت آگاهانه و پرشور مردم در انتخابات صحنه ای را متجلی می سازد كه در ساير ايام سال كمتر می توان شاهد اين پويايی و نشاط اجتماعی و سياسی در جامعه بود و اين خود از بركات و نعمت های برگزاری انتخابات در جامعه دينی است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربايجان غربی با تاكيد بر رسالت بصيرت افزايی رسانه عنوان كرد: رسانه ها با تكيه بر اصول مهندسی فكری و فرهنگی بايد زمينه ساز انتخاب اصلح در جامعه باشند.
وی با اشاره به نقش و رسالت خطير رسانه ها اعم از مكتوب، ديداری و شنيداری در ارتقای شاخص های بصيرت سياسی گفت: رسانه ها با التزام عملی به قانون بايد زمينه ساز انتخاب اصلح برای تحقق حماسه سياسی باشند.
وی همچنين به جايگاه منتقدانه رسانه ها اشاره و اضافه كرد: رسانه ها و مطبوعات بايد انتقاد خود را آراسته به ابزار عدل، انصاف و واقع نگری بكنند، چراكه لازمه انتقاد عادلانه واكاوی واقع بينانه موضوعات و مباحث اجتماعی، سياسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه است و در اين چارچوب نيز معنای عدل غير از انصاف نخواهد بود.
حجت الاسلام كريمی خاطرنشان كرد: اگر رسانه ها هر چند در مقام انتقاد چه عمدی و يا سهوی جانب عدل و انصاف را رعايت نكنند و از دستاوردهای ارزشی و آرمانی جامعه در برابر هجمه های مختلف صيانت نكنند؛ موجب سلب اعتماد مردم به رسانه ها شده و كاركرد رسانه در حوزه اطلاع رسانی بر مبنای حقيقت موضوع با چالش مواجه می شود.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: اهرم اصلی خلق حماسه های ماندگار در تاريخ سياسی و اجتماعی انقلاب اسلامی همچون حماسه 9 دی، حماسه هشت سال دفاع مقدس و افتخارات عظيم ديگر از اين دست رسانه ها بودند.
حجت الاسلام كريمی با بيان اينكه نمره قبولی رسانه و مطبوعات در صيانت و حراست از دستاورهای نظام و انقلاب بيشتر از ساير اصناف است؛ تاكيد كرد: بی انصافی است اگر با اين وجود نشريات خودمان را متهم به نشر نااميدی در ميان مردم بكنيم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربايجان غربی، حسن ظن داشتن نسبت به يكديگر و از بين بردن فضای بدبينی، تشويق به حضور مردم در انتخابات، پرهيز از دامن زدن به اختلافات غير اصولی و رعايت حريم و آبروی افراد را جمله بايد و نبايدهای انتخاباتی از ديگاه مقام معظم رهبری عنوان كرد و افزود: ايشان تاكيد دارند كه در مجال انتخابات رسانه ها نبايد ابزار و آلت دست تحقق اهداف دشمنان شوند.
وی با ضرورت اجتناب رسانه از مشغول كردن اذهان عمومی به مسائل فرعی و حاشيه ای، تشويق كردن به حضور پرشور مردم در انتخابات را ضمانتی برای بيمه كردن نظام در برابر فرافكنی های دشمنان انقلاب دانست.
حجت الاسلام كريمی دلسرد كردن مردم نسبت به نظام را بزرگترين منكرات توصيف و خاطرنشان كرد: اگر پيرو و مقلد ولايت فقيه هستيم جايز نيست در رابطه با تضعيف جايگاه دستگاه های ظابطه مند همچون شورای نگهبان مطلب بنويسيم چرا كه حفظ جايگاه كلی نظام از اولويت های رسالت رسانه ها و فعالين عرصه مطبوعات است.