کد خبر: 2543558
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۸

سی‎امين دوره مسابقات بين‎المللی قرآن به كار خود پايان داد

گروه فعاليت‎های قرآنی: سی امين دوره مسابقات بين‎المللی قرآن، 17 خردادماه با برگزاری مراسم اختتاميه با حضور رئيس‎جمهور در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن (ايكنا)،‌ اختتاميه سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن جمهوری اسلامی عصر امروز 17 خردادماه با حضور محمود احمدی نژاد رئيس جمهور، سيدمحمد حسينی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمين علی محمدی نماينده ولی فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه و ساير مسئولان كشوری در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای اين مراسم وحيد وكيلی قاری برگزيده سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن به تلاوت آياتی از قرآن پرداخت و در ادامه مراسم نماهنگی از سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن كريم پخش شد و در ادامه مراسم نيز هاشم سلطانی نژاد به تلاوت آياتی از قرآن كريم به صورت حفظ پرداخت و اجرای مديحه سرايی گروه پيامبر اعظم(ص) از ديگر برنامه های آغازين مراسم اختتاميه مسابقات قرآن بود.
در ادامه اين مراسم حجت‌الاسلام والمسلمين علی محمدی،‌ نماينده ولی فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه اظها كرد: خداوند متعال در هيچ جا به خاطر دادن نعمتی بر مسلمانان منت نگذاشته است و فقط در موضوع بعثت پيامبر اسلام(ص) اين نعمت را به رخ مومنان می كشد: «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَكِّيهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُّبِينٍ؛ به يقين خدا بر مؤمنان منت نهاد [كه] پيامبرى از خودشان در ميان آنان برانگيخت تا آيات خود را بر ايشان بخواند و پاكشان گرداند و كتاب و حكمت به آنان بياموزد قطعا پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند»(آل عمران/164).
وی عنوان كرد: در سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن كريم نمايندگان 70 كشور جهان از پنج قاره يك هفته در ايران مهمان بودند و 10 اور بين المللی و 8 داور داخلی امر داوری را بر عهده داشتند و توانسته ايم مجلسی باشكوه و معنوی برپا كنيم و خدا را از اين بايت بسيار شاكريم زيرا ما هرچه داريم به بركت قرآن داريم.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به آيه 68 سوره مائده خاطرنشان كرد: طبق آيه كريمه «قُلْ یَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَسْتُمْ عَلَى شَیْءٍ حَتَّىَ تُقِيمُواْ التَّوْرَاةَ وَالإِنجِيلَ وَمَا أُنزِلَ إِلَیْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلَیَزِيدَنَّ كَثِيرًا مِّنْهُم مَّا أُنزِلَ إِلَیْكَ مِن رَّبِّكَ طُغْیَانًا وَكُفْرًا فَلاَ تَأْسَ عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ؛ بگو اى اهل كتاب تا [هنگامى كه] به تورات و انجيل و آنچه از پروردگارتان به سوى شما نازل شده است عمل نكرده‏ايد بر هيچ [آيين بر حقى] نيستيد و قطعا آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده بر طغيان و كفر بسيارى از آنان خواهد افزود پس بر گروه كافران اندوه مخور» تا وقتی اهل كتاب ارزش دارند كه به دستورات خداوند متعال عمل كنند.
وی تصريح كرد: قرآن كريم يكی از مصاديق اقامه كتاب الهی است و در زمانی كه آمريكا و اسرائيل و دشمنان اسلام نمی‌خواهد فعاليت قرآنی صورت بگيرد، كشور ايران با اين برگزاری اين مسابقات پرچم قرآن را برافراشت.
نماينده ولی فقيه ضمن انتقاد از كانديداهای رياست جمهوری به خاطر نپرداختن به موضوعات قرآنی در برنامه‌های تبليغاتی خود بيان كرد: ملت ايران به خاطر مسائل مادی و خوراك و پوشاك دست به انقلاب اسلامی نزد. اين‌گونه نيست كه برای پرداختن به موضوعات معنوی هميشه بايد شرايط مادی كاملا فراهم شود.
وی ادامه داد: حضرت امام خمينی در سال 1342‌ دست خالی و بدون پشتوانه مالی و فقط با اتكا به خدا و قرآن قيام خود را علی نظام شاهنشاهی آغاز كرد و تنها راه مبارزه با استكبار نيز همين توكل به خداوند و استفاده از آموزه های قرآن و اهل بيت(ع) است.
رئيس سازمان اوقاف و امرو خيريه يادآور شد:‌ ما در مراسم افتتاحيه از كانديداهای رياست جمهوری خواستيم تا برنامه‌های قرآنی خود را برای مردم تشريح كنند. هرجا كه ما دچار مشكل شديم به اين خاطر بود كه از قرآن و اهل بيت(ع) فاصله گرفتيم.
گزارش ايكنا حاكی است، در ادامه سخنان نماينده ولی فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه، از پنج رتبه نخست رشته قرائت و حفظ سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن با حضور رئيس جمهور تجليل شد.
بنابراين گزارش، محمود احمدی نژاد رئيس جمهور در اين مراسم با تبريك عيد سعيد مبعث و همزمانی اين عيد بزرگ با اختتاميه مسابقات بين المللی قرآن، اظهار كرد: بعثت رسول خاتم، يعنی جامعه بشری به نقطه ای رسيده كه می تواند همه هدايت و برنامه و همه حقيقت را دريافت و از آن پيروی كند تا به بالاترين قله كمال دسترسی پيدا كند.
رئيس جمهور در ادامه با بيان اينكه بعثت رسول اكرم(ص) جشن همه عالم و جشن تمامی جهان است، گفت: بشريت پس از طی مراحل گوناگون به نقطه ای رسيده كه ظرفيت دريافت همه حقيقت و برنامه كمال را پيدا كرد و البته شناخت، تبعيت و عشق و ايمان به رسول خاتم نيازمند بالاترين ظرفيت است؛ يعنی بشريت به جايی رسيد كه ظرفيت رسيدن به قله های بالای سعادت را پيدا كرد و اينجا بود كه خداوند همه برنامه را در قالب قرآن و همه ياوری و رهبری و هدايت را در چهره رسول اكرم(ص) فرو فرستاد.
وی با تأكيد بر اينكه قرآن و پيامبر يك حقيقت هستند كه با هم آمده اند و از ديگر جدانشدنی هستند، عنوان كرد: ويژگی هايی كه خداوند برای قرآن معرفی كرده همان ها را برای رسول نيز معرفی كرده است؛ قرآن از ناحيه خداوند است و پيامبر اكرم(ص) نيز از ناحيه خداوند است و قرآن براساس حق است و پيامبر اكرم(ص) نيز براساس حق و ميزان است.
احمدی نژاد ادامه داد: قرآن شفاعت و نذير است و برای تمام عالم بوده و همه حقايق در آن نهفته است؛ قرآن يك رحمت از جانب خداوند سميع و عليم است تا به صراط مستقيم هدايت كند و البته پيامبر نيز حق و ميزان است و در آن باطل راه ندارد و به عبارت ديگر پيامبر(ص) و قرآن، يك حقيقت هستند و لازم و ملزوم يكديگرند.
وی يادآور شد: اگر قرآن و پيامبر با هم نباشند چه اتفاقی می افتد؟ تفرقه و درگيری خواهد بود و چيزی می شود كه هم اكنون شاهد آن هستيم و عده ای در حالی كه قرآن را تلاوت می كنند به خودشان بمب می بندند و وارد مسجد می شوند و عده ای ديگر را كه در حال تلاوت قرآن هستند، منفجر می كنند و البته بايد پيامبر باشد كه بطن قرآن را برای بشريت معرفی كند تا همه، حقيقت قرآن را دريافت كرده و آن را در عمل، به اجرا بگذارند.
رئيس جمهور در اين بخش از سخنان خود عنوان كرد: پيامبر اكرم(ص) آمد و 23 سال تمام سختی ها را تحمل كرد اما جامعه بشری به نقطه سعادت و كمال نرسيد و علت آن است كه طاغوت، استكبارطلبان، زياده خواهان و سلطه طلبان و گمراه شدگان از رشد نايافتگی بشر استفاده كرده و فرصتهای كمال را محدود كردند و راه های هدايت را برای بشريت بستند و راه راه برای تسلط شيطان بر انسان ها هموار كردند كه همين امر باعث شد تا انسان بعد از اين همه سال هنوز به نقطه كمال و سعادت نرسد.
وی در ادامه با بيان اينكه هزار و 400 سال است كه جامعه بشری در تكاپو است و در رنج به سر می برد، ادامه داد: تبعيض، ظلم و فقر در اوج خود قرار گرفته و لشكركشی ها و كشتارها در اوج قرار دارند و آن حقيقتی كه در مرام مستكبران فاقد كوچكترين ارزش است، انسانها هستند و مستكبران برای پركردن جيبهای خود جنگ ها راه می اندازند و ميلون ها انسان را می كشند و جلوی دريافت های تعالی بشر را بسته اند و البته تفاوت زيادی ميان آنچه كه تا به امروز به بشر گذشته با آن جايگاهی كه خداوند برای او مشخص كرده، وجود دارد.
احمدی نژاد با يادآوری اينكه پيام پيامبر اكرم(ص) و كتاب خدا جهانی بوده و برای تمامی بشريت بود، عنوان كرد: خداوند متعال سعادت و رسيدن به مرزهای خليفه اللهی را برای تمام بشر مقرر كرده است و خداوند، تك تك مخلوقات را دوست دارد و می خواهد كه تك تك مخلوقات به قله كمال برسند و البته هر يك نفر كه ساقط می شود، هستی ناراحت می شود.
وی يادآور شد: از هفت ميليارد جمعيت جهان چند نفر فرصت می كنند كه به خودشان و به انسانيت بيانديشند و چقدر آرزوهای پاك به خاك می رود؟ ميليارد ميليارد انسانها می آيند و مثل غنچه ناشكفته پرپر می شوند و عظمتهای اللهی در آنها شكفته نمی شود؛ زندگی پيامبر اكرم(ص) و يارانش را تصور كنيد كه چقدر زيبا و دوست داشتنی است، پيامبر با سرعت نور در حال ترقی و كمال است و در زندگی آنها فاصله نيست، كينه نيست، حسادت نيست و هر چه كه هست زيبايی و پاكی است.
رئيس جمهور در ادامه اين بخش از سخنان خود، اظهار كرد: خداوند بشريت را در آن زندگی (زندگی پيامبر اكرم(ص) و يارانش) خلق كرده كه البته برخی می گويند آن زندگانی برای آن جهان است، اما آن جهان انعكاس اين جهان است؛ بايد در همين دنيا، آن زندگانی برپا شده و عدالت به طور كامل مستقر شود و همچنين شان و كرامت انسان پايدار و متجلی شود.
وی با بيان اينكه پيامبر اكرم(صل) زيباترين جلوه خداوند برای تمامی بشريت است، عنوان كرد: قرآن در دست ما است و تلاوت و قرائت آن جزو بهترين اعمال يك انسان محسوب می شود اما آيا قرآن به تنهايی می تواند ما را به مقصود برساند؟ آيا جامعه سعادتمند وعده داده شده فقط با تلاوت قرآن محقق خواهد شد؟.
وی ادامه داد: يك ميليارد و 400 ميليون نفر مدعی هستند كه قرآن می خوانند اما امروز با نام قرآن اختلاف می كنند و می جنگند و آدم می كشند؛ آن كسانی كه در مقابل نظام سلطه ايستاده اند پيرو قرآن اند يا كسانی كه راه را برای تسلط سلطه هموار می كنند پيرو قرآن هستند كه البته هر دو قرآن می خوانند.
رئيس جمهور با عنوان اين مطلب كه معلوم است يك حقيقت ديگری در كنار قرآن لازم است، گفت: نيازمند كسی هستيم كه عينيت قرآن باشد؛ قرآن نيازمند عترت و انسان كامل و انسانی از جنس پيامبر است، او بايد باشد تا حقيقت قرآن را تلاوت كند و در جامعه جاری كند.
وی ادامه داد: خداوند قرآن را فرو فرستاد كه به فصل اللهی تا به امروز از هر نوع تحريف مصون مانده؛ برخلاف كتب قبلی و همچنين از نسل و جنس پيامبر، يك انسان كامل و يك رهبر آسمانی و يك حقيقت جاودانی فرو فرستاده ؛ او زنده است و ناظر و منتظر است، ما هم منتظريم، جامعه بشری هم منتظر است و جامعه بشری باور دارد كه روزی آن دنيای زيبای سعادتمند خواهد رسيد.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود افزود: او منتظر است تا انسانها همه آنچه را كه ممكن است تجربه كنند كه كردند، حكومت های گوناگون از جمله ماركسيستی و ... آمدند و مدعيان گوناگون آمدند و هيچ كدام نتوانستند انسان را به سعادت برسانند اما او مامور است تا ما را ياری كند تا به نقطه مطلوب برسيم، اما گيرنده های ما ضعيف است و بايد غبارها را پاك كنيم و به نقطه موعود برسيم، زيرا اين وعده خداوند است كه او خواهد آمد.
احمدی نژاد در ادامه اين بخش از سخنان خود اضافه كرد: قرآن نيازمند امام است، امروز اگر قرآن تلاوت می كنيم، تلاوت ما بايد ما را به آن حقيقت نزديك كند كه روح قرآن امام است و البته جامعه بشری به نقطه سرنوشت آخر نزديك می شود و حقيقت قرآن و عترت به سرعت در دنيا منتشر می شود.
وی در بخش پايانی سخنان خود عنوان كرد: ماموريت ما و به خصوص مسلمانان اين است كه به دنبال حاكميت انسان كامل باشد كه در غير اين صورت ايمان ما مخدوش است و بايد به دنبال جايگزينی نظام اللهی و آسمانی و عادلانه و انسانی و انسان ساز به جای نظم ناعادلانه و يك سويه و ضد بشری باشيم.
رئيس جمهور در پايان سخنان خود از سازمان اوقاف و امور خيريه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داوران مسابقات قرآن، قاريان و حافظان و تمام كسانی كه در برگزاری سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن كريم تلاش داشته اند تشكر و قدردانی كرد.
يادآور می شود، سی امين دوره مسابقات بين المللی قرآن از روز جمعه 10 خردادماه تا 17 خردادماه در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار شد.
captcha