کد خبر: 2550348
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲

«بازمانده»؛ روايت حضور كلبادی‌نژاد از بسيج گلوگاه تا جبهه‌های جنوب

گروه ادب: «بازمانده» روايت خاطرات نورمحمد كلبادی‌نژاد از رزمندگان گلوگاه، توابع مازندران در هشت سال دفاع مقدس است كه با بيان ترس‌ها، خستگی‌ها، تنهايی‌ها و نگهداری اسرار در اطلاعات عمليات سپاه، جذابيت خاصی را به اثر بخشيده است.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، كتاب «بازمانده» روايت خاطرات نورمحمد كلبادی‌نژاد است كه به قلم سيدولی هاشمی و با حمايت حوزه هنری استان مازندران به چاپ رسيده است.
نورمحمد كلبادی‌نژاد يكی از جانبازان مازندرانی دوران هشت سال دفاع مقدس است كه وقايع و رخدادهای جبهه‌های جنگ را روايت می‌كند. برخلاف بسياری از كتاب‌های دفاع مقدس كه رشادت‌های رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس را بيان كرده‌اند، در اين كتاب به تمام ابعاد شخصيت اين رزمنده پرداخته شده است.
شايد يكی از ويژگی‌هايی كه بتوان در اين اثر برشمرد، بيان همين ويژگی‌ها و روايات تمام و كمال كلبادی‌نژاد از خاطراتی بوده است كه با وجود گذر زمان به صورت كامل و جامع بيان شده است. در اين خاطرات از عدم تمايل راوی برای حضور در جبهه كردستان و در زمان قائله‌ای كه حزب دموكرات و كومله در كردستان راه انداخته بودند ياد شده است.
همچنين راوی از شيطنت‌هايی كه وی و همراهانش در جبهه داشته‌اند، ترس ناشی از كومله و كمين‌های آنان، سرمايی كه در ارتفاعات كردستان درباره‌اش شنيده بود، ترس از مرگ به دست نيروهای ضد انقلاب در اين منطقه و ... را بدون هيچ سانسور و كم و كاستی مطرح كرده است.
روند بيان اين گونه مطالب در كتاب‌های دفاع مقدس، موضوعی است كه كمتر در آثار اين حوزه به چشم می‌خورد. نمونه چنين مطالبی را می‌توان در كتاب «كوچه نقاش‌ها» به قلم راحله صبوری ديد كه سيدابوالفضل كاظمی در اين كتاب از ترس ناشی از كشته شدن به دست نيروهای بعثی عراق سخن می‌گويد.
زندگی ساده نورمحمد كلبادی‌نژاد، چگونگی ازدواج، بيان احساسات و عاطفه پدر و مادر، پشتيبانی مادر از نورمحمد برای حضور در بسيج گلوگاه، كشيك‌های شبانه و ... از ديگر موارد بيان شده در اين كتاب است. همچنين بيان درگيری‌هايی كه بين وی يا هم‌مدرسه‌های او در دوران تحصيل با ديگر دانش‌آموزان پيش می‌آمد، نشان‌دهنده اين موضوع است كه همه رزمندگان دارای سابقه درخشانی در حوزه رفتاری و اعتقادی برای حضور در جبهه نبوده‌اند. اگر چه خود اين درگيری‌ها نشان دهنده تعصب و اعتقاد راوی و دوستانش به انقلاب اسلامی است.
كتاب «بازمانده» در 12 فصل تدوين شده و با شمارگان 2200 نسخه در بهار 92 به چاپ رسيده است. ستاره شمالی، معبر هشتم، بوی تربت، آفتاب شمال، روزگار عسرت و بچه‌های قاف از ديگر آثارا سيدولی هاشمی به شمار می‌آيد.
captcha