کد خبر: 2556967
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۶

دهه تكريم مساجد، دهه تحكيم بنيان دينی و رشد فضايل اخلاقی است

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی سازمان تبليغات اسلامی گيلان دهه تكريم مساجد، دهه تحكيم بنيان جامعه دينی و رشد فضايل اخلاقی، گفت: مساجد بعنوان پايگاه مستحكم انسان‌سازی و هدايت جوانان در مسير دين مبين اسلام نقش بسزايی دارد.

حجت‏الاسلام والمسلمين سيدحسين گلميرزاده، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره‏كل تبليغات اسلامی استان گيلان در گفت‏وگو با خبرگزاری بين‏المللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان، با بيان اينكه خداوند برای تربيت بشر به عنوان بالاترين و مهمترين خلق الهی، ايام خاص و اثرگذار تربيتی قرار داده است، ماه مبارك رمضان را يك فرصت استثنايی دانست و اظهار كرد: ماه‏های رجب و شعبان مقدمه‏ای برای ورود به آن ماه عظيم است؛ ماه‏های رجب، شعبان و رمضان، فصل نيايش و مناجات و تزكيه نفس است كه انسان بايد از اين فرصت‏ها استفاده كند.
وی آگاهی و درك از نتايج دنيوی و اخروی ماه رمضان را برای روزه‌دار ضروری دانست و با بيان اهميت و ويژگی‌های معنوی روزه‌داری در ماه مبارك رمضان، افزود: روزه‏گرفتن در ماه گرم سال بزرگ‌ترين جهاد از نظر پيامبر(ص) است و طبق احاديث و روايات دينی روزه‏گرفتن در فصل تابستان موجب دوری از وسوسه‌ها، تقرب به خداوند و رسيدن به صبر و شكيبايی می‌شود.
معاون فرهنگی تبليغات اسلامی گيلان بروز آثار تربيتی، اجتماعی و بهداشتی را از ديگر مزايای روزه‌داری در ماه مبارك رمضان برشمرد و تصريح كرد: كسانی كه با نيت ويژه و برای رضای خداوند روزه می‌گيرند از بركات و فايده‌های مادی و معنوی روزه‌داری بهره‌مند می‌شوند؛ در واقع نزديك‏شدن به تقوای الهی بزرگ‌ترين و بهترين اثر روزه است.
وی به وظيفه مبلغان دينی در ماه مبارك رمضان اشاره كرد و گفت: تبيين احكام و مسائل روز در مساجد از وظايف مهم روحانيت در ماه مبارك رمضان است؛ شرح احكام دينی و بررسی مسائل روز موجب رشد و آگاهی مردم می‏شود؛ كسب آگاهی و روشنگری در مسائل دينی و اجتماعی يكی از اهداف مهم مباحث در مساجد تلقی می‌شود.
حجت‏الاسلام گلميرزاده اسلام را دين استدلال و منطق روشن معرفی كرد و ادامه داد: همه احكام و دستورات دينی طبق منفعت و نيازهای ضروری انسان تبيين شده و انجام اين دستورات هيچ سختی و خسرانی را متوجه انسان نمی‌كند.
وی يكی از بركات انقلاب اسلامی ايران را توجه ويژه به مساجد به عنوان سنگر اسلام و محل راز و نياز با خالق هستی دانست و متذكر شد: در سنت اسلامی تاكيد شده تا در روزهای پايانی ماه شعبان مساجد را جهت پذيرايی از ميهمانان خدا تميز و آراسته كنيم؛ بر اين اساس دهه آخر ماه شعبان، دهه بهداشت و نكوداشت مساجد نام‌گذاری شده كه در اين دهه مساجد برای ورود شايسته به ماه مبارك رمضان غبارروبی و عطرافشانی می‏شوند.
مسئول دبيرخانه ستاد رسيدگی به امور مساجد گيلان با اشاره به آيين غبارروبی مساجد قبل از ماه مبارك رمضان، طهارت و پاكيزگی ظاهر را مقدمه و لازمه طهارت باطن دانست و اضافه كرد: ماه مبارك رمضان، ماه زدودن آلودگی‏ها و تيرگی‏ها از روح است، پس با نظافت و عطرافشانی مساجد، لذت عبادت و بندگی خداوند در اين مكان مقدس را دوچندان كنيم؛ غبارروبی مساجد از سنت‏های زيبای مردم مسلمان است كه اسلام را احيا می‏كند.
وی با برشمردن فضايل ماه مبارك رمضان بر حضور گسترده و فعال اقشار مختلف مردم به ويژه جوانان و نوجوانان در مسجد تأكيد كرد و گفت: مساجد در امت اسلامی نقطه اتصال همه مومنين است و در بلاد قديم در قلب هر شهر و در ميدان اصلی شهر مسجد قرار داشت؛ در ماه مبارك رمضان مسجد مكان اصلی تجمع مومنين روزه‏دار است و اين می‏طلبد تا در ماه ضيافت الهی خانه خدا را برای پذيرايی بندگان خدا پاكيزه كنيم و آماده حلول ماه مبارك رمضان شويم.
حجت‌‌الاسلام گلميرزاده با بيان اينكه حدود سه‏هزار مسجد در گيلان غبارروبی می‌شوند، گفت: مسجد مركز عبادت، هدايت و وحدت، خدمت و تصميم‏گيری امت اسلام است و بايد به جنبه هدايت‏بخشی و بيداری‏آفرينی آن توجه داشت؛ دهه نكوداشت مساجد، فرصتی مغتنم برای آمادگی ورود به ضيافت الهی و پاك شدن از گناهان است.
وی با بيان اينكه دهه تكريم مساجد، دهه تحكيم بنيان جامعه دينی و رشد فضايل اخلاقی، خاطرنشان كرد: مساجد بعنوان پايگاه مستحكم انسان‌سازی و هدايت جوانان در مسير دين مبين اسلام نقش بسزايی دارد، بنابراين بايد فضای اين اماكن الهی به گونه‏ای آراسته باشد تا جوانان را به حضور ترغيب كند.
معاون فرهنگی تبليغات اسلامی گيلان در پايان يادآور شد: مسجد خانه خدا و خانه مؤمنين است، همه چيزهايی كه درباره اهميت بهداشت مطرح است درباره مساجد و نظافت مساجد صدچندان ضرورت و اهميت پيدا می‌كند و تكليف مومنين و مسلمانان سنگين‌تر و حساس‌تر می‌شود.
captcha