کد خبر: 2557038
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۱

حجاب يكی از مصاديق بی‌شمار عفت در وجود انسان است

گروه اجتماعی: هر فرد محجبه الزاماً دارای عفت نيست، چون عفاف مصاديق ديگری در رفتار و گفتار فرد نيز دارد كه لازمه عفيف بودن فرد، رعايت تمام جنبه‎ها و مصاديق آن است.

حجت‌الاسلام عليرضا مهرانفر، مدرس حوزه و دانشگاه‎های استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) شعبه زنجان، گفت: عفاف مصاديق مختلفی دارد و حجاب مصداق عفاف در پوشش است و اگر كسی حجاب را رعايت نكند، چون يكی از مصاديق عفاف را رعايت نكرده است نمی‎تواند ادعای عفاف داشته باشد.
وی افزود: از طرفی هر فرد محجبه نيز الزاماً دارای عفت نيست، چون عفاف مصاديق ديگری در رفتار و گفتار فرد نيز دارد كه لازمه عفيف بودن فرد، رعايت تمام جنبه‎ها و مصاديق آن است.
اين كارشناس مسائل مذهبی اظهار كرد: حجابی كه براساس خواست شخص نيست و تنها به‌دليل التزام قانونی رعايت شده است، گرچه منجر به كمال فرد نمی‌شود ولی علاوه بر اثر مثبت در جامعه، باعث می‌شود كه شخص كمتر در معرض برخی آفات و تبعات بی‎حجابی قرار گيرد.
اين مدرس حوزه و دانشگاه‎های استان زنجان عنوان كرد: برای اين‌كه رعايت حجاب در كمال فرد نيز تأثيرگزار باشد، بايد فلسفه حجاب و عفاف برای وی تبيين شود تا بتواند ضمن افزايش معرفت با طيب خاطر پوشش خود را مطابق موازين اسلام تنظيم كند.
حجت‌الاسلام مهرانفر تصريح كرد: عوامل مختلفی در معضل بدحجابی در جامعه دخالت دارند و تنها با فعاليت انتظامی نمی‎توان اين مشكل را ريشه‎كن كرد؛ بلكه بايد تفكر افراد اصلاح شود و با آنها از مجرای استدلال و براهين عقلی سخن گفته شده و معرفت آنها نسبت به مسئله افزايش يابد.
وی يادآور شد: اگرچه صحيح نيست كه برخورد انتظامی با افراد بدحجاب با هتك حرمت همراه شود، ولی وقتی انگيزه شخص، فساد در جامعه است قانون موظف به اعمال جبر و حفظ سلامت اجتماعی است.
اين كارشناس مذهبی در پايان، خاطرنشان كرد: در زندگی اجتماعی، گاهی اعمال جبر از سوی مجری قانون ضروری است و در حوزه مسائل اعتقادی، مذهبی و فرهنگی اجبار تأثير چندانی ندارد و حتی می‏تواند نتيجه عكس داشته باشد و لذا هدف عمده از عملكرد انتظامی در قبال معضل و بی‎ثباتی، افزايش معرفت فرد نيست، بلكه حفظ سلامت اجتماع است.
captcha