کد خبر: 2557118
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۲
مقابله با مخاطب‌گريزی و راهكارهای ارتقای جذب مخاطب در مؤسسات قرآنی/18

لزوم تعيين استانداردهای مديريتی جهت ارتقای ساختار مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: برگزاری كارگاه‌های عملی آموزشی ويژه مديران و ارائه استانداردهايی برای يك مدير و برنامه‌ريزی در جهت ارتقای معلومات اين گروه از جمله كارهايی است كه می‌تواند به افزايش توان مديريتی مديران منجر شود.

حسين قاسمی، مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربايجان شرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، با اشاره به اينكه توجه به برخی موارد تخصصی در شرايط لازم برای صدور لحاظ نشده است، افزود: توجه به انگيزه فرد از راه‌اندازی مؤسسه قرآنی، ارائه تعريف دقيق از مؤسسه قرآنی و توانايی كاری فرد در مؤسسات قرآنی بايد مورد توجه بيشتری قرار گيرد.
قاسمی در رابطه با اينكه بحث مديريت مؤسسات قرآنی نيازمند بازبينی و تدوين راهكارهايی برای افزايش توان مديريتی است، بيان كرد: بايد توجه داشت كه نه تنها مديران مؤسسات قرآنی كه حتی اساسنامه اتحاديه‌ مؤسسات قرآنی كه چندين سال است، راه‌اندازی شده نيز نياز به بازبينی دارد.
وی در ادامه تصريح كرد: برگزاری كارگاه‌های علمی و آموزشی ويژه مديران و ارائه استانداردهايی برای يك مدير و برنامه‌ريزی در جهت ارتقای معلومات اين گروه از جمله كارهايی است كه می‌تواند به افزايش توان مديريتی مديران منجر شود.
قاسمی با اشاره به اينكه مؤسسات قرآنی ضعيف يا بايد با يك مؤسسه ديگر ادغام و يا منحل شوند، افزود: تعداد كثيری از مؤسسات قرآنی كه در حال فعاليت هستند، دستيابی به تخصص را در خود احساس نمی‌كنند كه اين امر نياز به بازبينی كلاس‌ها و فعاليت مؤسسه از سوی مراكز صدور مجوز دارد تا مؤسسات خوب شناسايی و طرح‌های بيشتری به اين مراكز واگذار شود.
مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربايجان شرقی اظهار كرد: در حال حاضر منبع ويژه‌ای برای تدريس قرآن وجود ندارد و برخی از منابعی هم كه وجود دارد نيز در قالب مقاله و پايان‌نامه است، به ويژه اين منابع در حوزه آموزش روخوانی و روانخوانی بسيار كم است و اين رشته بيشتر به شكل سنتی تدريس می‌شود.
وی در رابطه با اينكه نيازسنجی مخاطبان در تدوين كتب آموزشی تا چه حد اثرگذار است، اظهار كرد: اين مورد اولين كاری است كه بايد انجام شود در حالی‌كه مشاهده می‌شود، تاكنون كار علمی در اين زمينه انجام نشده است.
قاسمی در ادامه افزود: عدم كاربرد قرآن در زندگی را می‌توان يكی از دلايل گريز قرآن‌آموزان از ادامه آموزش بيشتر دانست، زيرا بسياری از حافظان پس از طی كردن مراحل حفظ، محفوظات خود را فراموش می‌كنند چون جايی وجود ندارد تا فراگيران محفوظات خود را عرضه كنند.
مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربايجان شرقی در رابطه با راهكارهای ايجاد جاذبه آموزشی بيان كرد: از طريق محيط به صورت محدود می‌توان در افراد انگيزه ايجاد كرد و نياز است تا جاذبه‌های آموزشی از درون افراد ايجاد شود.
وی با تأكيد بر واگذاری كارهای قرآنی به جوانان افزود: شايد بتوان يكی از دلايل عدم موفقيت مؤسسات تازه تأسيس را استفاده از ديدگاه‌های سنتی عنوان كرد و نياز است تا برای گذر از اين مرحله مديريت مؤسسات قرآنی به جوانانی كه در حوزه مديريت نيز دارای تخصص هستند واگذار شود.
قاسمی در پايان خاطرنشان كرد: افراط در برخی از مسائل باعث گريز می‌شود و اصل كار را با مشكل مواجه می‌كند در نتيجه بايد در همه امور به ويژه امور قرآنی از افراط پرهيز شود كه مؤسسات قرآنی نيز از اين موضوع مستثنی نيستند.
captcha