کد خبر: 2562959
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
تبيين رابطه محافل قرائت و انس با قرآن با موضوع تدبر در قرآن كريم/

طرح «تلاوت روزانه نور» بهترين بستر كلاس آموزش مفاهيم قرآن است

گروه فعاليت‌های قرآنی: مولف كتب قرآنی، طرح «تلاوت روزانه نور» را كه در مساجد برگزار می‌شود، بهترين بستر كلاس آموزش مفاهيم قرآن كريم و آشنايی با شيرينی‌های پيام آيات عنوان كرد.

حجت‌الاسلام والمسلمين علی رجبی، مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) و مولف كتب قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، دربار فعاليت‌های قرآنی مساجد اظهار كرد: مهم‌ترين عاملی كه مردم و به خصوص جوانان جذب مسجد شوند اين است كه ما با روی باز از آنها استقبال كنيم.
وی ادامه داد: اينكه جوانان ببينند شخصی كه در كسوت روحانيت است با آنها مانند دوست و رفيق است، تاثير زيادی دارد. امام جماعت بايد حتی در نحوه برخورد و سلام كردن هم عدالت را رعايت كند، نه اينكه با بعضی‌ها صميميت بيشتری داشته باشد و با برخی از نمازگزاران كم‌ محلی كند و يا به تاجر محله اهميت بيشتری دهد.
مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) عنوان كرد: همين برخورد خوب باعث شده است كه من به عنوان معلم قرآن و امام جماعت بتوانم در هيئت‌های عزاداری شركت كنم كه افراد آن شايد خيلی هم به آداب اسلامی مقيد نباشند، اما اين فرصتی است كه پيام قرآن و اهل بيت(ع) به آنها رسانده شود.
وی گفت: بنده در هيئتی دعوت شدم كه 18 سال روحانی در جمع آنها دعوت نشده بود، وقتی ما با تكيه بر معارف قرآن زيبايی‌های اين كتاب آسمانی را برای آنها توضيح داديم، دگرگون شدند و اشك از چشمان آنها جاری شد و خواستار جلسات بيشتر شدند.
اين مدرس علوم قرآنی يادآور شد: در مسجدامام حسين(ع) پيشنهاد دادم كه كتابخانه‌ای تاسيس شود و كتاب‌های مورد نياز نوجوانان و جوانان را در آن تجهيز كنند. در مسجد و موسسه قرآنی خودمان بهترين كتاب‌های مورد نياز مردم را به همه مراجعه‌كنندگان اعطاء می‌كنيم.
امام جماعت مسجد امام حسين(ع) واقع در منطقه سی متری جی خاطرنشان كرد: در مسجد ما فوتبال‌دستی، دارت و ساير سرگرمی‌ها را برای نوجوانان فراهم كرديم تا فضای مسجد برای آنها جذاب باشد. خود من قبل از كلاس قرآن ابتدا با شاگردانم فوتبال‌دستی بازی می‌كنم و بعد كلاس قرآن را شروع می‌كنيم. وقتی با كودكان سر و كار داريم بايد اقتضائات روحی و جسمی آنها را در آموزش‌ها درك كنيم.
اين مولف كتب قرآنی اظهار كرد: اين شيوه آموزش، يعنی تعليم قرآن به بچه‌ها در كنار وسايل بازی و سرگرمی در همه شهرستان‌ها تبليغ كرده‌ام و كارآمدی اين شيوه را به مسئولان نيز متذكر شدم. جوان‌گرايی در هيئت امنای مسجد نيز بايد وجود داشته باشد و خادم مسجد بايد از يك جوان و يك مسن تشكيل شده باشد.
وی با اشاره به مثال‌های قرآنی اين موضوع تصريح كرد: در آيات قرآن كريم می‌بينيم كه حضرت اسماعيل(ع) كه نوجوان است در كنار حضرت ابراهيم(ع) كه سالمند است هر دو با هم مامور به اداره بيت‌الله حرام می‌شوند. ما در قرآن چهار خادم داريم كه عبارتند از حضرت زكريا(ع)، حضرت مريم(ع)، حضرت اسماعيل(ع) و حضرت ابراهيم(ع).
مسئول موسسه قرآنی امام رضا(ع) گفت: مبنای برگزاری كلاس‌های ما در مسجد است، زيرا خود مسجد موضوعيت دارد. بايد گفت برگزاری كلاس‌های موفق قرآن در مسجد باعث آبادانی مسجد می‌شود. در مسجد ما هاشمی و زكی‌لو نيز جلسات قرآن رادر شنبه‌های هر هفته برگزار می‌كنند.
وی ادامه داد: معمولا در همه مساجد طرح تلاوت نور برگزار می‌شود و ما از اين بستر مناسب استفاده كرديم تا كلاس مفاهيم قرآن نيز در اين قالب برای نمازگزاران برگزار شود. همه قرآن را می‌شنودند و می‌خوانند، اما با زيبايی‌های قرآن آشنا نيستند. ما كاری كرديم كه در كلاس‌های قرآن حداقل 200 شاگرد حضور داشته باشد.
حجت‌الاسلام رجبی گفت: علاوه بر اين بنده در تمام مدت ماه رمضان تفسير قرآن می‌گويم. مدت اين كلاس‌های مفاهيم بيست دقيقه بيشتر نيست. اين كلاس‌ها آنقدر جذابيت دارد كه حتی ممكن است فرد به نماز اول وقت نرسد، ولی حاضر نيست كلاس اشنايی با مفاهيم قرآن را از دست دهد.
وی ادامه داد: يك معلم قرآن بايد دائم مطالعه داشته باشد و اطلاعات خود را به روز كند تا با درد و مشكلات مردم آشنا شود و در كلاس تفسير خود آيات كاربردی را مد نظر قرار دهد. در كنار تفسير بايد نكات ادبی و لطائف را هم ضميمه كرد تا مطلب بهتر در ذهن مخاطب جا بيفتد.
مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) اضافه كرد: در مسجد امام حسين(ع) تاكنون 10 حافظ قرآن كريم تربيت شدند و بيش از بيست نفر در كسوت طلبگی درآمدند.
captcha