کد خبر: 2566554
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۷

صدا و سيما به تربيت نيروهای تخصصی برای برنامه‌سازی معارفی بپردازد

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدير گروه فيلم و سريال شبكه قرآن و معارف سيما با بيان اينكه در حوزه فيلم‌نامه با محوريت معارفی و دينی با مشكلات جدی روبرو هستيم، عنوان كرد: برای توليد فيلم‌نامه‌ها و فيلم‌های معارفی و دينی فاخر، صدا و سيما بايد به تربيت نيروهای تخصصی در زمينه‌های نويسندگی، كارگردانی، تهيه‌كنندگی و ... بپردازد.

عليرضا رستگاران، مدير گروه فيلم و سريال شبكه قرآن سيما، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، با اشاره به چهاردهمين سالگرد تأسيس شبكه قرآن و معارف سيما، اظهار كرد: تأسيس شبكه قرآن سيما اين باور را برای برنامه‌سازان و كسانی كه عشق و علاقه به حوزه قرآن و معارف دينی داشته‌اند، ايجاد كرد كه در حوزه دين و معارف نيز می‌توان برنامه‌سازی كرد و همين نگرش موجب ايجاد حركت جديد برای برنامه‌سازی و توليد برنامه‌های فاخر قرآنی و دينی شده است.
وی يادآور شد: تأسيس شبكه قرآن و معارف سيما اين باور را در ميان بسياری از كارشناسان دينی كه در حوزه معارفی تبحر خاصی داشتند، ايجاد كرد كه آنان نيز می‌توانند متناسب با ساختارهای برنامه‌سازی در حوزه برنامه‌های دينی ورود پيدا كرده و به كمك برنامه‌سازان تلويزيونی بيايند و برنامه‌های قرآنی و معارفی را به روی آنتن سيما ببرند.
رستگاران در ادامه اين بخش از سخنان خود عنوان كرد: با راه‌اندازی شبكه قرآن سيما، ساختارهای مختلف برنامه‌سازی مورد توجه موسسات و مديران وقت شبكه قرآن قرار گرفت و از همان ابتدا بر اساس چينش مطالبی در قرآن كريم، شاهد توليد برنامه‌های مختلف با محوريت قرآن كريم و قصه‌ها و داستان‌های قرآنی بوديم.
وی با بيان اينكه طی سه سال گذشته تله‌فيلم‌ها، سريال‌ها و كارهای نمايشی خوبی از سوی شبكه قرآن و معارف سيما، توليد و پخش شده است، گفت: هر چند كه طی سال‌های گذشته كارهای خوبی در زمينه توليد تله‌فيلم و كارهای نمايشی انجام شده، اما اين توليدات هنوز نتوانسته‌اند آن چه كه مطلوب شبكه قرآن و معارف سيما و در طراز اين شبكه است را برآورده كنند، البته شايد دليل عمده آن نبود منابع لازم مانند نيروی انسانی متخصصی است كه بتواند علاوه بر توليد برنامه‌ای مناسب با ساختارهای نمايشی، دربرگيرنده نكات معارفی و اخلاقی نيز باشد.
مدير گروه فيلم و سريال شبكه قرآن و معارف سيما عنوان كرد: ما در حوزه فيلم‌نامه در حوزه معارفی و دينی با مشكلات جدی روبرو هستيم و در اين حوزه كار قابل توجهی صورت نگرفته است كه سازمان صدا و سيما و مراكز وابسته به سازمان مانند دانشكده صدا و سيما، دانشكده قم، مركز پژوهش‌های اسلامی قم و ... بايد دست به دست هم داده و نيروهايی را در زمينه‌های نويسندگی، كارگردانی، تهيه‌كنندگی و ... در حوزه معارف اسلامی و دينی تربيت كنند تا اين نيروهای متخصص بتوانند برای آينده شبكه قرآن سيما توليدات خوبی داشته باشند.
وی يادآور شد: شبكه قرآن سيما با توجه به تعريفی كه برای آن شده در حوزه قرآن و معارف اسلامی ورود می‌كند، اما به هر حال شبكه قرآن نيز از جمله شبكه‌های تلويزيونی بوده و مخاطبان توده‌ای دارد؛ به اين معنا كه مخاطبان اين رسانه از اقشار مختلف هستند كه با انتخاب و اراده خود يك شبكه را انتخاب می‌كنند تا برنامه‌های آن را ببينند.
رستگاران ادامه داد: از گذشته يك تلقی اشتباه در سازمان صدا و سيما برای توليد برنامه‌های معارفی و دينی وجود داشته، مبنی بر اينكه برنامه‌های معارفی نيازی نيست كه خيلی به ساختار بپردازند، بلكه بايد به صورت سطحی توليد شوند.
وی در پايان گفت: برنامه‌های معارفی صدا و سيما از گذشته به اين شكل بوده كه در حد ضبط بعضی از مراسم‌های مذهبی يا سخنرانی‌های دينی و پوشش اين سخنرانی‌ها باشد و همچنين در حوزه مباحث مربوط به قرآن نيز برنامه‌های تلويزيون در گذشته به پخش محافل و مجالس تلاوت و تفسير قرآن محدود می‌شد، در حالی كه ماهيت تلويزيون ماهيت تصويری است و مخاطبان برنامه‌های تلويزيونی انتظار دارند كه با ديدن برنامه‌های تلويزيونی به جای اينكه شنونده باشند، يك پيام تصويری را ببينند كه البته اين امر در توليد برنامه‌های معارفی در تلويزيون بايد مورد توجه قرار گيرد.
captcha