کد خبر: 2567983
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹

نزول قرآن به‌معنای قابل فهم كردن اين كتاب توسط خداوند برای مردم است

گروه فعاليت‌های قرآنی: ‌نزول قرآن به‌معنای انتقال قرآن از آسمان به زمين نيست بلكه نزول قرآن به اين معنا است كه خداوند متعال، قرآن را برای مردم قابل فهم و درك كرد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه هرمزگان، حجت‌الاسلام منصور هاشمی، مديركل اوقاف و امور خيريه هرمزگان شب گذشته، پنجم مردادماه در محفل انس با قرآن با حضور محمود صديق منشاوی، قاری بين‌المللی مصری در بندرعباس گفت: نزول قرآن به‌معنای انتقال قرآن از آسمان به زمين نيست بلكه نزول قرآن به اين معنا است كه خداوند متعال، قرآن را برای مردم قابل فهم و درك كرد.
وی با اشاره آياتی از قرآن، كتاب آسمانی مسلمانان را هدايتگر دانست و بيان كرد: البته قرآن‌كريم برای هدايت مردم ‌تقوا را مطرح می‌كند و تقوا را لازمه هدايت شدن می‌داند.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان هرمزگان در ادامه به تعريف تقوا از منظر قرآن‌‌ پرداخت و تشريح كرد: قرآن كسانی را كه به غيب ايمان داشته و نماز اقامه می‌كنند باتقوا می‌داند.
هاشمی با بيان اينكه اصلی‌ترين نمونه‌ ايمان به غيب، ايمان به وجود ذات مقدسی است كه به اراده او نفس می‌كشيم و از نعمت‌های او روزی می‌خوريم و خدايی است كه ما را خلق كرده.
وی در ادامه با بيان اينكه خداوند انس و جن را برای عبادت كردن آفريد، گفت: عبادت كردن تنها شامل نماز خواندن و روزه گرفتن نيست بلكه نماز و روزه تنها جلوه‌ای از عبادت است.
مديركل اوقاف و امور خيريه هرمزگان با بيان اينكه خداوند ما را خلق كرد تا عبد باشيم، گفت: عبد بودن يعنی اراده خداوند بر اراده خودمان غالب باشد، در تمام لحظات زندگی خودمان را در محضر خدا احساس كنيم و خداوند را شاهد بر رفتار و گفتار خود ببينيم اما اگر اراده خود و هوا و هوس را بر خود غالب كنيم سرمان كلاه رفته است.
حجت‌الاسلام هاشمی با اشاره به فضيلت‌های ماه مبارك رمضان گفت: نفس كشيدن ما در ماه مبارك رمضان ثواب تسبيح گفتن و تلاوت يك آيه از قرآن‌كريم ثواب ختم قرآن را دارد و در روايات آمده است اگر كسی در ماه رمضان بخشيده نشد، بخشيده نمی‌شود مگر در ايام حج و در صحرای عرفات.
وی ماه رمضان را ماه ميهمانی معنوی خداوند دانست و افزود: هر چيزی‌كه در دنيا بوی خداوند و آسمان را داشته باشد در اين ماه برجسته‌تر و هر آن ‌چيز كه انسان را از سعادت دور می‌كند كم‌رنگ‌تر می‌شود.
هاشمی در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به شخصيت مهربان و نرم پيامبراسلام(ص) گفت: آمار افرادی كه در صدر اسلام به‌خاطر اخلاق نرم و مهربان پيامبر(ص) مسلمان شدند نسبت به افرادی كه در جنگ‌ها و غزوه‌ها مسلمان شدند قابل قياس نيست.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان هرمزگان با بيان اينكه پيامبر اسلام(ص) است، گفت: وقتی از پيامبر(ص) دعوت می‌شود كه وارد بهشت شوند دغدغه ايشان امتشان است و از خداوند می‌خواهند كه امتشان را نيز وارد بهشت كنند.
وی با بيان اينكه اسلام تفكر جهان شمول دارد، گفت: اسلام معتقد است كه انسان‌ها يا برادر دينی مسلمان هستند يا برادر او در خلقت هستند و اين دين برپايه مهربانی است.
روح‌الله صفری، معاون فرهنگی دفتر نماينده ولی‌فقيه در امور اهل ‌سنت هرمزگان با اشاره به برگزاری محفل انس با قرآن در دو مسجد شيعه و اهل ‌سنت جزيره قشم، گفت: هدف از برپايی محافل انس با قرآن تأكيد بيش از پيش بر چنگ زدن به معارف وحدت‌بخش و روشنگرانه قرآن به‌عنوان ريسمان الهی است.
وی در پايان با اشاره به برگزاری محفل انس با قرآن در مسجد جامع اهل‌ سنت بندرعباس گفت: خوشبختانه از محافل انس با قرآن استقبال خوبی شد و اميدواريم اين حركات پسنديده موجب شود مفاهيم قرآن هر روز در جامعه اسلامی ما نهادينه‌تر و عميق‌تر شود.
captcha