کد خبر: 2568613
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶

شب زنده‌داری؛ گامی برای قرار گرفتن در مسير بندگی

گروه اجتماعی: يكی از فعالان قرآنی شهر سنندج با اشاره به اينكه احيا‌ و شب ‌زنده‌داری شب قدر از بهترين كارها در اين شب است، گفت: شب زنده‌داری، گامی برای قرار گرفتن در مسير بندگی است.

سيد بهاءالدين حسينی، يكی از فعالان قرآنی شهر سنندج در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا) شعبه كردستان، اظهار كرد: ارزش و احترام بعضی از زمان‌ها و مكان‌ها بر ديگر مكان‌ها و زمان‌ها برتری دارد.
وی با اشاره به اینکه انسان در شب قدر باید محاسبه‌گرانه بیدار بوده و با خدا راز و نیاز کرده و برای آینده خود برنامه‌ریزی کند، افزود: اگر طالب بهترین مقدرات هستیم باید در شب قدر این امر را از خداوند مسئلت بداریم زیرا انسان مقدراتش در اختیار خودش است.
حسينی با بيان اينكه ارزش اين شب به اندازه عمر يك انسان برابری می‌كند، عنوان كرد: در سوره قدر خداوند می‌فرمايد: «ارزش اين ماه برتر و بيشتر از هزار ماه است» كه در يك بررسی می‌توان ارزش آن را بيشتر از 83 سال دانست.
وی با اشاره به اينكه احيا‌ و شب زنده‌داری شب قدر از بهترين كارها در اين شب است، گفت: شب زنده‌داری، گامی برای قرار گرفتن در مسير بندگی است.
يكی از فعالان قرآنی شهر سنندج اعلام كرد: خداوند در اين شب كارهای بزرگی را انجام داده كه يكی از اين كارها نزول قرآن كريم بر قلب مبارك حضرت محمد(ص) بوده است.
وی با اشاره به رواياتی از اهل سنت، ذكر كرد: براساس ديدگاه اهل سنت شب قدر در ده شب پايانی ماه رمضان قرار داشته كه در اين ميان شب‌های فرد كه 21، 23، 25، 27 و 29 محسوب می‌شوند از احتمال بيشتری برخوردارند.
حسینی به بيان آداب و مراسمات خاص اين شب پرداخت و ادامه داد: قرائت قرآن كريم، خواندن نماز و ذكرهای تهليل(لا الله الا الله)، تسبيح(سبحان الله)، تكبير(الله اكبر)، تحميد(الحمدالله) و استغفار( استغفرالله) بسيار در اين شب تأكيد شده است.
يكی از فعالان قرآنی شهر سنندج همچنين خواندن نمازهای ‌«صلاة تسبيح‌»، ‌«صلاة تهجد»‌(نماز شب) و نماز سه ركعتی ‌«صلاة وتر»‌ را ديگر كارهای مخصوص اين شب دانست و تأكيد كرد: يكی از بهترين كارها خواندن دعا و طلب عفو و مغفرت از خداوند و بسيار خواندن جمله «اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنّا» است.
وی با اشاره به اينكه بيدار بودن در شب قدر بسيار بافضيلت است، تصريح كرد: در سوره‌های قدر، بقره و دخان به نازل شدن قرآن كريم در شب‌های قدر ماه مبارك رمضان اشاره شده است.
حسینی با اشاره به اينكه بهترين كار در اين شب طلب عفو از خداوند است، عنوان كرد: درك شب قدر منجر به سنگين شدن نامه اعمال انسان از لحاظ معنوی می‌شود.
يكی از فعالان قرآنی شهر سنندج در پايان با تأكيد بر قدر دانستن و فيض بردن از اين شب مبارك، يادآور شد: حتی‌المقدور تا حد توان بهتر است كه بيدار بوده و با سهل‌انگاری از كنار اين مسئله رد نشويم.
captcha