کد خبر: 2569212
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷

هماهنگی ميان نهادهای فعال در عرصه ستايشگری اهل‌بيت(ع) ضروری است

گروه اجتماعی: رئيس كانون مداحان گفت: نهادهای مرتبط با مداحان و ذاكران اهل البيت(ع) بايد با برگزاری سلسله‌ نشست‌هايی در طول سال زمينه حل مشكلات اين قشر از جامعه را فراهم سازند.

مصطفی خرسندی، رئيس كانون مداحان و شعائر آيينی مذهبی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با بيان اين مطلب افزود: اين كانون سعی دارد با استفاده از تجارب بالای مداحان ارزشمند و با تجربه ضمن برگزاری جلسات آموزشی، نقش مؤثری در ارتقای سطح مداحی كشور ايفا كند.
وی در ادامه با اشاره به برخی مشكلات در زمينه ذاكری اهل البيت(ع) گفت: برنامه‌ريزی برای ارتقای كيفی مداحی و ذاكری اهل‌بيت رسول‌الله(ص) در تمامی استان‌ها ضروری است و اميدوارم با همراهی بنياد دعبل خزاعی، خانه مداحان و به كمك مداحان پيشكسوت و توانمند در سراسر كشور، در آينده‌ای نزديك ارتقای كيفی نحوه ستايشگری و مداحی برای اهل‌بيت رسول‌الله(ص) را شاهد باشيم.
رئيس كانون مداحان خاطر نشان كرد: بنيادها و نهادهايی كه در زمينه ذاكری اهل البيت(ع) و حمايت از مداحان گام برمی‌دارند موظف هستند كه در وهله نخست، افراد نيازمند و پيشكسوت عرصه مداحی و ذاكری اهل‌بيت(ع) را تحت پوشش خدمات حمايتی خود قرار دهد و سپس در راستای احيای اين عشق و حرفه ستايشگری قدم‌های موثری بردارند.
خرسندی با اشاره به اينكه در هيچ‌كدام از مجموعه‌های فعال در حوزه ستايشگری اهل‌بيت(ع) يك كميته تحقيق و پژوهش كه به‌طور جدی فعال باشد حضور ندارد، تصريح كرد: يكی از مهم‌ترين امور در اين حوزه تدوين نظام استاندارد است. برای اين منظور بايد از هر تشكل يك نماينده محتوايی حضور در يك جلسه و نشست يابد و در مورد سؤالات و چالش‌های اساسی اين حوزه تصميم‌گيری كنند.
وی در ادامه خاطر نشان كرد: متأسفانه در حال حاضر مشخص نيست كه چند پايان‌نامه حوزوی و دانشگاهی در حوزه مداحی وجود دارد. يكی از وظايف كميته تحقيق و پژوهش اين خواهد بود كه افراد صاحب‌نظر و نويسندگان اين عرصه را برای حضور در جلسات دعوت كنند.
خرسندی در ادامه بر لزوم هماهنگی بيشتر ميان نهادهای فعال در عرصه ستايشگری اهل‌بيت(ع) تأكيد كرد و گفت: نهادهای مرتبط با مداحان بايد به جای برگزاری فقط يك همايش سالانه، سلسله‌ نشست‌هايی را در طول سال تدارك ببيند. اين سلسله‌ نشست‌ها به‌ طور فصلی در سطح تهران برگزار شده و در نهايت نشست ساليانه در سطح كشوری برگزار خواهد شد.
رئيس كانون مداحان يادآور شد: در اين نشست‌ها می‌توانيم نخبگان اين عرصه را شناسايی كنيم، اولويت‌شناسی و نيازسنجی كنيم و شرايط را برای فعاليت استادان و كارشناسان مهيا كنيم. از خروجی‌های مهم اين سلسله‌ نشست‌ها، بايد جواب اين پرسش باشد كه، نياز امروز مداحان چيست؟ موضوعات مهم اين عرصه، چه موضوعاتی است؟ سپس بايد درباره اين موضوع تصميم‌گيری شود كه، نحوه عرضه مطالب به مخاطبان به چه شكلی بايد باشد؟
وی در بخش پايانی سخنان خود ديده‌بانی فرهنگی در سطح ملی، جمع‌آوری و تحليل آمار و اطلاعات، تدوين پيشنهادهای فرهنگی برای نهادهای سياست‌گذار فرهنگی در موضوع ستايشگری و مداحان را از مهم‌ترين برنامه‌های پيش روی نهادهای ذيربط بيان كرد.
captcha