کد خبر: 2571015
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۶

14 مرداد فرصتی مناسب برای حمايت و تقويت اجرای حقوق بشر در جهان اسلام

گروه اجتماعی: روز جهانی «حقوق بشر اسلامی و كرامت انسانی» فرصت مناسبی برای كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی است تا عزم خود را برای حمايت و تقويت اجرای حقوق بشر در جهان اسلام جزم كنند.

سازمان كنفرانس اسلامی در سال ۱۳۶۹ شمسی اعلاميه اسلامی حقوق بشر را در سطح دولت‌های اسلامی به تصويب رساند و متعاقب آن، در سال ۱۳۸۷ بنابه پيشنهاد جمهوری اسلامی ايران، سالروز تصويب اعلاميه اسلامی حقوق بشر، يعنی ۵ اوت هر سال (۱۴ مرداد) را به عنوان روز "حقوق بشر اسلامی و كرامت انسانی" تصويب كرد.
براساس اين قطعنامه، قرار شد كه كشورهای اسلامی هر ساله اين روز را در سطح ملی خود، گرامی دارند.
از اين رو جمهوری اسلامی ايران در سال ۱۳۸۸، اين روز را در تقويم ملی مناسبت‌های خود، گنجاند و امسال برای چهارمين سال اين مناسبت گرامی داشته می‌شود.
روز جهانی «حقوق بشر اسلامی و كرامت انسانی» كه امسال در ماه مبارك رمضان واقع شده است، فرصت مناسبی برای كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی است تا عزم خود را برای حمايت و تقويت اجرای حقوق بشر در جهان اسلام جزم كنند.
سه روز از روز جهانی قدس می‌گذرد و امروز هم روز حقوق بشر اسلامی است، اما هنوز يادمان نرفته كه اشغال سرزمين‌های فلسطينی از سوی اشغالگران اسرائيل پس از گذشت ساليان هم‌چنان ادامه دارد و آلام و رنج‌های مردم فلسطين نمونه‌ بارز نقض حقوق بشر و از بين رفتن كرامت انسانی است.
بيشتر جوامع اسلامی می‌دانند كه امروز حقوق بشر بازيچه دست استكبار جهانی است و كسانی ادعای دفاع از حقوق بشر را دارند كه خودشان آدم‌كش هستند و برای مردم ارزشی قائل نمی‌شوند.
با اين تفاصيل بزرگداشت روزی كه كسی به آن آنگونه كه بايد و شايد توجه ندارد چقدر مفيد و ضروری است، قطع يقين بزرگداشت اين روز از سوی مسلمين اين امر را گوشزذ خواهد كرد كه ( ای جوامع بشری ما مسلمانان با همه فشارهايی كه كشورهای مستكبر برمسلمانان وارد می‌كنند كماكان بر حقوق خود مسمم و اين حقوق را كسب و احيا خواهند كرد.
بيداری ملت‌های مسلمان از موضوعاتی است كه مستكبرين را به تنلرزه واداشته واز وحشت به هر دری می‌زنند تا اين بيداری را به خوابی عميق تبديل كنند، كه اين تفكر نشان ازخواب خرگوشی مستكبرين است.
در اين روز بزرگ بايد بيداری اسلامی و ملت‌های مسلمان را بايد به فال نيك گرفت و به دولت‌ها يا جريان‌های فكری كه در تلاشند تا مطالبات مشروع و ريشه‌دار ملت‌های مسلمان را همگام با رويكردهای غلط و مبتنی بر فرهنگ و سياست اشتباه خود تفسير كنند بايد گفت كه مسلمانان قرن‌ها پيش از تدوين اسناد بين‌المللی 60 سال اخير در زمينه حقوق بشر، آموزه‌های صريح و جامع و سيره و سنت عملی درخشانی در جهت پيشبرد حقوق انسانی و تقويت صلح و دوستی بين اقوام و گروه‌های مختلف انسانی داشته‌اند.
در اين روز بايد يادآور شده و تاكيد كنيم كه ای جهانيان و انسان‌های حق‌طلب بازگشت ملت‌های اسلامی به خويشتن خويش را درست بشناسيد و به آن احترام بگذاريد.
ای برادر و خواهر دينی من از ياد نبريم كه همه ما تكليف شرعی و عقلی و اخلاقی برای اقامه قسط و عدل و حمايت از مظلوم و ستمديده در سطح ملی و جهانی داريم.
به اميد اجرای هر چه سريع‌تر عدالت در مورد ستمگران و حاكميت صلح و دوستی و معنويت و اخلاق و انسانيت در سراسر جهان.
captcha