کد خبر: 2572294
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷

عيد فطر جشن تهذيب نفوس مؤمنان است

گروه اجتماعی: رئيس مركز جهانی حضرت ولی عصر(عج) با بيان اينكه عيد فطر جشن روزه‌داران واقعی است، گفت: طبق آيات قرآن روزه برای اصلاح انسان آمده است و روز عيد به‌دليل پيروزی مؤمنان در مجاهدت با نفس است كه جشن گرفته می‌شود.

آيت‌الله سيد‌محمود بحرالعلوم ميردامادی، رئيس مركز جهانی حضرت ولی‌عصر(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با بيان اينكه در هر كدام از اعياد مسلمانان حكمتی وجود دارد، گفت: اعياد فطر، قربان و غدير از جمله بزرگ‌ترين عيدهای مسلمانان است، بزرگی عيد غدير خم كه در آن ولايت حضرت علی(ع) ‌بيان شده است به‌دليل بزرگی اميرالمؤمنين(ع) است و عيد قربان نيز به‌دليل بزرگی كاری كه حضرت ابراهيم(ع) در انجام امر خداوند و پذيرفتن قربانی كردن فرزندش در راه خدا انجام داد عيد نامگذاری شده و جشن گرفته می‌شود.
آيت‌الله بحرالعلوم ميردامادی گفت: امام علی(ع) در نهج‌البلاغه روز اول ماه شوال را برای كسانی عيد معرفی كرده كه نماز و روزه‌شان مورد قبول خداوند قرار گرفته ‌و ‌موفق شدند در يك ماه رمضان بر نفس خود غلبه كرده و آن را كنترل كنند.
رئيس مركز جهانی حضرت ولی‌عصر(عج) با بيان اينكه در اسلام كشتن نفس نداريم بلكه به كنترل آن تأكيد شده است، گفت: در اسلام از انزوا و گوشه‌گيری پرهيز شده و دين ما را به كار، تلاش، تجارت، ازدواج، صله رحم و فعاليت سفارش كرده و با رهبانيت مخالف است.
وی افزود: در تصوف گوشه‌گيری، انزوا، دوری از سياست، تنبلی و سستی ترويج می‌شود و اين با مبانی دينی كاملاً مغايرت دارد و دين ما را به كنترل نفس تشويق كرده و يكی از مهم‌ترين راه‌هايی كه برای آن قرار داده ماه مبارك رمضان و روزه‌داری است.
مؤسس كتابخانه تخصصی حضرت ولی‌عصر(عج) تأكيد كرد: در قرآن كريم آيات متعددی در رابطه با كنترل نفس آمده است و در بسياری از اين آيات صيام برای كنترل نفس واجب شده ‌و عيد فطر به اين دليل مهم و بزرگ است كه انسان بعد از يك ماه كه از دانشگاه مراقبه و مواظبت نفس بيرون می‌آيد به شكرانه اين مهم جشن می‌گيرد.
وی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) اظهار كرد: امام شيعيان شجاع‌ترين مردم را كسی می‌داند كه بر هوای نفس خود غلبه كند و مقام كسی‌كه عقلش بر شهوتش پيروز شود را از ملائكه بهتر می‌داند و اگر كسی شهوتش بر عقلش غلبه كند از بهائم پست‌تر است.
آيت‌الله بحرالعلوم ميردامادی با اشاره به اينكه عيد فطر برای كسانی‌كه بر هوای نفس غالب شدند عيد بوده و مبارك است و خوشحالی از آن كسانی است كه توانستند در دنبال كردن هدف انبيا‌ و رسول خدا(ص) موفق عمل كنند، گفت: به گفته پيامبر(ص) ماه رمضان ايام مبارزه با هوای نفس است و چيزی‌كه برای انسان مباح بوده حرام می‌شود تا بتواند با تمرين در اين مدت در مقابل چيزهايی كه از اول برای انسان حرام بوده مقاومت كند.
وی با بيان اينكه طبق آيات قرآن روزه برای اصلاح انسان آمده است و روز عيد به‌دليل پيروزی انسان در مجاهدت با نفس برای او جشن گرفته می‌شود، خاطرنشان كرد: اين روز برای كسانی عيد است كه روزه‌دار واقعی بودند و برای خدا عبادت كرده و به او خدمت كردند و كسانی‌كه اين ماه را سبك شمرده و از آن استفاده نكردند در همان درجه پايين می‌مانند.
آيت‌الله بحرالعلوم ميردامادی تصريح كرد: در روز عيد فطر ما دو عبادت به‌جا می‌آوريم؛ يكی عبادت بدنی كه همان خواندن نماز عيد فطر است و ديگری عبادت اقتصادی كه پرداخت زكات فطره بوده كه واجب است و به شكرانه يك ماه عبادت و بندگی انجام می‌شود.
captcha