کد خبر: 2574836
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۴
آشنایی با مفاخر فرهنگی آذربایجان غربی/2

مروری بر زندگی ميرزا علی عسگر آبادی از مفاخر دينی آذربايجان غربی

گروه انديشه: ميرزا علی آقا عسگر آبادی از مفاخر دينی و مذهبی بنام و مشهور آذربايجان غربی است که در اوايل مشروطيت از جانب مردم اروميه به نمايندگی مجلس شورا برگزيده شد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان غربی، ميرزا علی آقا عسگر آبادی كه پدرش از واعظان به نام شهر اروميه است در سال 1282 در قريه عگسر آباد اروميه ديده به جهان گشود و پس از كسب مقدمات علوم دينی در زادگاهش عازم عتبات عاليات شد و پس از كسب معلومات و اخذ درجه اجتهاد به زادگاهش بازگشت و امامت جماعت مسجد بازارباش اين شهرستان را بر عهده گرفت.
اين عالم برجسته دينی ناطق به تمام معنی بود و وعظ او به درجه‌ای رسید كه تاكنون كسی در اروميه به آن درجه نرسيده است. وی با توجه به شرايط اجتماعی اروميه برای نخستين بار در ايران دستور داد كه برای خطابه در مسجد نيمكت بچينند و پيروان ساير اديان و مذاهب نیز در صورت تمايل می‌توانستند پای منبر وی حضور داشته باشند.
ميرزا علی عسگر آبادی يك بار در اوايل مشروطيت از جانب مردم اروميه به نمايندگی مجلس شورا برگزيده شد ولی به علت اوضاع بحرانی تبريز از مسافرت منصرف شد و با مهاجران طرفدار اتحاد اسلام عازم خاك عثمانی شد.
اين عالم برجسته در بزرگترين مساجد استانبول به وعظ و سخنرانی می‌پرداخت و عمدتاً درباره اتحاد اسلام و مسلمانان و پيروزی آنان سخنرانی می‌كرد.
ميرزا علی عسگر آبادی پس از ايجاد آرامش در آذربايجان به وطن بازگشت و مشغول وعظ و ارشاد مردم شد و در سال 1376 هجری قمری پس از 94 سال زندگی عالمانه و مجاهدانه در اشاعه و ترويج دين مبين اسلام در اروميه دار فانی را وداع گفت.
captcha