کد خبر: 2575494
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰

پذيرش اعتقادات مذهبی همراه با تحقيق و استدلال باشد

گروه انديشه: مدير شبكه جهانی ولايت بر پرهيز از پذيرش اعتقادات مذهبی به صورت تقليدی و كوركورانه و پذيرش آنها به صورت تحقيقی و استدلالی تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآنی(ايكنا) شعبه آذربايجان‌غربی،آيت الله سيد محمد حسينی قزوينی،مدير شبكه جهانی ولايت در سی‌امين نشست انديشكده دين و زندگی با عنوان«اهل بيت(ع) در منابع فرق اسلامی»كه عصر ديروز 23مرداد ماه در اروميه برگزار شد، گفت: در بسياری از موارد وقتی از فردی شيعه مذهب سوال می‌شود كه چرا اين مذهب را انتخاب كرده، پاسخ می‌دهد كه در خانواده شيعی متولد شده است.
وی افزود: وقتی از همين شخص سوال می شود كه چرا به ولايت امام علی(ع) اعتقاد داری؟ در پاسخ عنوان می‌كند كه علمای دين و يا خانواده ولايت امام علی(ع) را پذيرفته اند.
وی اظهاركرد: حتی وقتی از يك سنی مذهب، مسيحی، يهودی، لائيك و نيز زرتشتی از چرايی انتخاب دين و مذهب خويش سوال می‌شود در پاسخ بيان می‌كنند كه به تقليد از خانواده و علمای دين و مذهب خود آن را انتخاب كرده اند، بنابراين به طور حتم اين پاسخ‌ها نمی‌تواند ملاك نجات و رستگاری انسان باشند.
آيت الله حسينی قزوينی تصريح كرد: در روايت اسلامی آمده است كه اعتقادات مذهبی تقليدی هيچ ارزش و اهميتی نداشته و نمی‌تواند مايه نجات و سعادت بشری شود پس اگر اعتقادات تقليدی ملاك عمل باشند، تمامی مردم جهان حق مطلق هستند.
مدير شبكه جهانی ولايت، گفت: بنابراين آنچه ضرورت دارد و آيات كلام الهی نيز به آن تاكيد دارند اين است كه بشر بايد تلاش كند كه اعتقادات تقليدی خود را به اعتقادات تحقيقی و استدلالی مبدل سازد.
وی افزود: در تفسير سوره مباركه«زمر»آيات 17و 18 كه می‌فرمايد، وَالَّذِينَ اجْتَنَبُوا الطَّاغُوتَ أَن یَعْبُدُوهَا وَأَنَابُوا إِلَى اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَى فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ، علمای شيعه و سنی اتفاق نظر دارند كه انسان بايد از اديان و مذاهب مختلف تحقيق كرده و بهترين مذهب و دين را برای خود برگزيند.
استاد حوزه علميه قم، ابرازكرد: رواياتی از رسول مكرم اسلام آمده است كه پس از من امتم به 73فرقه تقسيم می‌شوند كه تنها يكی از آنها رستگار شده و سايرين به آتش جهنم می‌رسند، كه اين روايت را هم اهل تسنن و تشيع قبول دارند، حتی نيشابوری از علمای اهل تسنن نيز اين حديث را صحيح دانسته است.
به گفته وی، با توجه به اينكه در صحت اين روايت شكی وجود ندارد، اما پيغامش بسيار تكان دهنده است چون يك، هفتادو سوم امت پيامبر(ص) طبق اين روايت گرفتار عذاب الهی خواهند شد.
وی اظهار كرد: برخی از اهالی تسنن ادعا دارند كه چون بسياری از مسلمانان، سنی مذهب هستند به همين خاطر اكثريت، حق هستند در حالی كه كثرت ملاك نيست چرا كه هم اكنون جمعيت مسيحيان دنيا بيشتر از مسلمانان هستند.
مدير شبكه جهانی ولايت، خاطرنشان كرد: شخص شيعه مذهب بايد در مذهب خود تحقيق كند چراكه ممكن است شافعی، حنفی، مالكی، وهابيت و شايد مسيحيت و يهوديت و نه دين مبين اسلام حق باشد.
آيت الله حسينی قزوينی، در ادامه عنوان كرد: در روايات متعدد كه از اهل تسنن و تشيع نقل شده و سند آن نيز موجود است، آمده كه هر كس بميرد در حالی كه امام زمان خويش را نشناسد به مرگ جاهليت مرده است، در اين راستا حتی از احمد حنبل كه از علمای سنی مذهب است آمده است كه هر كس بدون امام زمان از دنيا برود به مرگ دوران جاهلی مرده است.
وی اضافه كرد: اين روايت صدها پيام را در دل خود جای دارد چون برخی ادعا دارند كه برای مثال قذافی، اوباما، صدام و ديگر ديكتاتورها و مفسدان دنيا هر كدام امام زمان جامعه خودشان هستند در حالی كه در منابع صحيح مسلم از اهالی تسنن آمده است كه در هر عصری وجود دو خليفه امكان پذير نيست..
وی در ادامه گفت: از رواياتی كه هم شيعيان و هم اهل تسنن برآن اعتقاد دارند، اين است كه پيامبر اكرم(ص) فرموده است كه جهان تا روزی كه 12خليفه ظهور كند، پايدار است بنابراين نتيجه می‌گيريم كه تحقيق از وجود مبارك امام زمان(عج) واجب است بنابراين بايد در عصر حاضر با مطالعه و تحقيق كتاب‌های مهدوی و استفاده از سايت‌های مجاز مهدويت با حضرت ولی‌عصر آشنا شويم.
استاد حوزه علميه قم، خاطر نشان كرد: در عصر حاضر سارقين عقيده و ايمان بسيار بيشتر از سارقين ماديات هستند چرا كه به دنبال ايجاد تزلزل در عقايد بشر هستند تا جايی كه وقتی نتانياهو به سمت نخست وزيری رژيم صهيونيستی منصوب شد، به جای درخواست كمك‌های اقتصادی و تجهيزات نظامی از ايالات متحده از اين كشور خواستار راه‌اندازی شبكه‌های ماهواره‌ای به زبان فارسی در منطقه خاورميانه برای تخريب و تزلزل اعتقادات جوانان شيعه و ايرانی و برای ايجاد فساد در خانواده ها كرد.
وی اظهار كرد: آمريكا با راه‌اندازی كانال ماهواره‌ای فارسی وان توانست 120ميليون مخاطب در افغانستان، ايران و پاكستان جذب كرده و اعتقادات مذهبی مسلمان را سست كند بنابراين برای پيشگيری از آن بايد با مبانی دينی استدلالی آشنا شويم.
آيت الله حسينی قزوينی در ادامه با اشاره به ولايت امام علی(ع) در منابه اهل سنت و شيعه گفت: در آيه 55سوره مباركه«مائده» آنجا كه می‌فرمايد إِنَّمَا وَلِیُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ یُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ تمامی انديشمندان و علمی شيعه و حتی سنی مثل طبری در تفسير خود و در جلد6 صفحه396 عنوان كرده اند كه اين آيه در شان حضرت علی(ع) نازل شده است.
وی افزود: حتی حاكم نيشابوری كه از علمای اهل تسنن است از پيامبر اكرم(ص) نقل قول می كند كه حضرت علی(ع) ولی‌امر تمامی مومنان پس از ما است، و در اين راستا خوارزمی كه خود از اهالی اهل تسنن است در صفحه 61 مناقب خود، امام علی(ع) را امام تمامی مومنين و مومنات عنوان كرده است بنابراين اين مستندات ثابت می‌كند كه مذهب شيعه حق است.
مدير شبكه جهانی ولايت،در ادامه به اهميت و كاركرد غير قابل انكار رسانه و ارتباطات در پيشبرد فرهنگ شيعی اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه دشمنان استكباری در طول يك سال می‌توانند100ميليون مخاطبان برای خود جذب كنند، بنابراين بايد بدانيم كه ما نيز برای مقابله نمی‌توانيم در يك جمع 100نفره و يا حتی 500نفره پيغام خود را به گوش دنيا برسانيم بنابراين شبكه جهانی ولايت كه زير نظر آيت الله مكارم شيرازی تاسيس شده است در راستای مقابله با توطئه های شوم دشمنان ايجاد شده است.
پيش از سخنان آيت الله حسينی قزوينی، سرهنگ علی حجازی فر فرمانده سپاه اروميه تاكيد كرد: دشمنان اسلام و نظام همواره از بی‌بصيرتی مسلمانان در راستای رسيدن به اهداف شوم و پليد خود استفاده كرده اند تا بين مسلمانان تفرقه ايجاد كنند بنابراين بايد با عمل به شعائر دينی و افزايش بصيرت و بينش خود در راستای مقابله با توطئه‌های دشمنان گام‌های اساسی برداشت.
captcha