کد خبر: 2577280
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹

كنگره ملی « شيخ سلار » در تبريز برگزار می شود

گروه انديشه : نخستين كنگره ملی شيخ سلار ديلمی هشتم و نهم آبان ماه امسال در تبريز و خسروشاه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمين دكتر سيد شهاب الدين حسينی، مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقی روز گذشته 27 مرداد ماه در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين كنگره در خسروشاه مدفن شيخ سلار گشايش و آيين پايانی آن نيز با حضور علمای برجسته ای از قم در تبريز برگزار می شود.
وی در ديدار اعضای ستاد برگزاری كنگره ملی شيخ سلار با آيت اله مجتهد شبستری نماينده محترم ولی فقيه در استان و امام جمعه تبريز با بيان اين‌ كه در روز نخست اين كنگره كلنگ مجموعه فرهنگی شيخ سلار با مشاركت شهرداری اين شهر به زمين زده می شود، خاطرنشان كرد: شيخ سلار ديلمی شاگرد شيخ مفيد و نخستين فقيه شيعه ايرانی است كه در خسروشاه جان به جان آفرين تسليم كرد.
حجت الاسلام والمسلمين حسينی گفت: برگزاری نمايشگاه فقه و فقاهت از علمای استان، تدوين كتاب در ارتباط با شخصيت و آثار شيخ سلار، برگزاری نمايشگاه فرهنگی در جوار مقبره شيخ سلار، سخنرانی، تجليل از استادان پيشكسوت حوزه از جمله برنامه های اين مراسم خواهد بود.
مدير كل اوقاف و امور خيريه استان ادامه داد: شيخ سلار ديلمی از فقهای قرن پنجم، فقيه و متكلم و اديب بود و آثار فقهی، تخصصی متعددی در علم عقايد و كلام داشت كه در حدود 448 تا 463 (هجری قمری) دار فانی را وداع گفته است.
دكتر حسينی افزود: شيخ سلار هر چند هم طبقه شيخ طوسی است، نه از شاگردان او، در عين حال محقق ‏حلی در مقدمه كتاب المعتبر از او و ابوالصلاح حلبی به عنوان ‏اتباع الثلاثه نام ‏می‏برد، يعنی او را از پيروان می‏شمارد كه علی الظاهر مقصود اين است اين سه‏ نفر تابع و پيروان سه نفر ديگر، شيخ مفيد، سيد مرتضی و شيخ طوسی‏ بوده ‏اند.
وی در پايان اين فقيه شيعی را يكی از علمای متقدمين اثنی اعلام كرد كه او در علم و ادب مقدم بوده ‏و فتاوی و اقوال او در كتب فقهی موجود است. تاليفات متعددی در زمينه فقه و اصول فقه و كلام دارد كه الابواب و الفصول(در فقه)، التذكرة فی حقيقة الجوهر(كلام)، التقريب (اصول فقه) و الرد علی ابی الحسن البصری فی نقض الشافی از جمله اين تاليفات است.
captcha