کد خبر: 2579188
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴

قرآن منبع كامل نكات مديريتی طبق اصول اسلامی است

گروه اجتماعی: مدرس حوزه و دانشگاه قرآن كريم را منبع كامل نكات مديريتی طبق اصول اسلامی دانست و گفت: امانتداری از مهم‌ترين نكاتی است كه در آيات و روايات در‌ خصوص مديريت اسلامی بيان شده است.

حجت الاسلام والمسلمين بصيری، مدرس حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خبرگزاری بين‏المللی قرآن(ايكنا) شعبه گيلان، در خصوص مؤلفه‌های مديريت اسلامی اظهار كرد: مجهز بودن به سلاح تقوا، معيار مديريت اسلامی در جامعه است.
وی با بيان اينكه رعايت تقوا مديريت اسلامی را از مديريت غير اسلامی و غربی تمييز می دهد، افزود: جلب رضايت خداوند در جامعه اسلامی مورد توجه قرار می گيرد؛ لذا توجه به تقوای الهی باعث می‌شود كه انسان برای رسيدن به هدف تن به انجام هر كاری ندهد.
مدرس حوزه و دانشگاه امانتداری، عدالت و رعايت نظم اجتماعی را از مؤلفه های اصولی مديريت اسلامی عنوان كرد و گفت: يك مدير اسلامی بايد از اشرافی‌گری، پارتی‌بازی و بی عدالتی پرهيز كند و با اعمال و رفتار خود مردم را به جامعه اسلامی جذب كند.
حجت الاسلام بصيری با بيان اينكه تحقق مديريت اسلامی كاهش معضلات اجتماعی را در پی دارد، تصريح كرد: مديريت اسلامی حقانيت نظام را بر همگان ثابت كرده و توسعه پايدار را برای جمهوری اسلامی ايران به ارمغان می آورد.
وی امام علی(ع) را به عنوان بارزترين الگوی رعايت كامل مديريت اسلامی در جامعه اسلامی دانست و تأكيد كرد: مديريت اسلامی مديريتی است كه زمينه رشد انسان را در كنار جلب رضايت خداوند و اهل بيت(ع) فراهم كند.
مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به سيره رفتاری مديران در مديريت اسلامی، عنوان كرد: در مديريت اسلامی افراد حاذق و لايق مسئوليت‌پذير هستند و از فشار به زيردستان و تحت فشار بودن توسط مسئولان بالا دست پرهيز می‌كنند و خداوند را ناظر بر اعمال و كردار خود می بينند.
حجت الاسلام بصيری مديريت اسلامی را عامل به وجود آوردن انسان‌های تكامل يافته عنوان كرد و گفت: مديريت اسلامی افراد متعهد، متعقل، متخصص و متدين را برای حضور فعالانه در نظام تربيت می كند.
وی قرآن كريم را منبع كامل نكات مديريتی طبق اصول اسلامی دانست و بيان كرد: از مهم‌ترين نكاتی كه در آيات و روايات در‌خصوص مديريت اسلامی بيان شده بحث امانتداری است، همچنين رعايت اخلاق اسلامی و برخورد شايسته با ارباب رجوع نيز از نكاتی است كه مديران در يك جامعه اسلامی ملزم به رعايت آن‌ها هستند.
مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه بايد الگوی مديريت اسلامی را در سراسر جهان تعميم دهيم، متذكر شد: تقويت نظام اولين گام برای تعميم الگوی مديريت اسلامی در سراسر جهان است.
حجت الاسلام بصيری در پايان تحقق مديريت اسلامی را تنها محدود به نظام ندانست و خاطرنشان كرد: مديريت اسلامی بايد در تمامی نهادها از جمله نهاد خانواده و ساير نهادهای اجتماعی محقق شود.
captcha