کد خبر: 2590614
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۱
مقابله با مخاطب‌گريزی و راهكارهای ارتقای جذب مخاطب در مؤسسات قرآنی/58

مؤسسات قرآنی بستری مناسب جهت پشتيبانی ايده‌های قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: با توجه به اينكه مؤسسات قرآنی می‌توانند بستری مناسب جهت پشتيبانی ايده‌های قرآنی باشند، اگر تمامی متوليان امور قرآنی با يكديگر متحد شده و براساس يك اصول حركت كنند، مؤسسات و مراكز قرآنی راحت‌تر و بهتر می‌توانند به‌جذب نيرو بپردازد.

اشرف‌الدين قاسمی، مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان قزوين در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، در رابطه با مشكلات مؤسسات قرآنی، گفت: اكثر مؤسسات قرآنی فعال دارای مشكلات عديده‌ای در حوزه فعاليت خود هستند، زيرا اين مؤسسات خودگردان بوده و حمايت چندانی از سوی متوليان امور قرآنی دريافت‌ نمی‌كنند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از اين مشكلات، بيان كرد: از مشكلات اين مراكز قرآنی می‌توان به مكان، اجاره بهاء و قبوض آب و برق و گاز و ماليات اشاره كرد كه مشكلات مالياتی و پرداخت قبوض آب و برق اين مراكز با پی‌گيری مسئولان حل شده است و تمامی مؤسسات از پرداخت ماليات و قبوض آب و برق معاف شدند، اما مشكل پرداخت قبول گاز به قوت خود باقی است.
قاسمی با اشاره به اينكه در حال حاضر مديران مؤسسات قرآنی از توان مديريتی لازم برخوردار هستند، افزود: مؤسسات قرآنی بيشتر از نظر مادی در مضيقه هستند و با وجود اين مشكلات نمی‌توانند طرح‌ها و ايده‌های آموزشی خود را اجرايی كنند كه تحقق اين امر نيز توجه مسئولان را می‌طلبد.
وی راهكار گذر از وضعيت اجرايی مؤسسات سنتی و به‌روز كردن بحث‌های آموزشی اين مراكز را يكچپارچه شدن مراكز متولی امور قرآنی دانست و اظهار كرد: در تمامی استان‌های هر يك از ارگان‌ها اعم از اوقاف و امور خيريه، ارشاد و فرهنگ اسلامی و ... همگی به‌دنبال كار خود هستند و به‌صورت يكپارچه و متحد با يكديگر فعايت نمی‌كنند كه اين امر خود باعث می‌شود تا برخی از مؤسسات از حمايت مالی خوبی برخوردار شوند و برخی از مؤسسات نيز از اين امكانات محروم باشند.
مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان قزوين با بيان اينكه وجود فاصله بين ارگان‌های قرآنی مسأله ساز خواهد بود، گفت:با توجه به اينكه مؤسسات قرآنی می‌توانند بستری مناسب جهت پشتيبانی ايده‌های قرآنی باشند، اگر تمامی متوليان امور قرآنی با يكديگر متحد شده و براساس يك اصول حركت كنند، مؤسسات و مراكز قرآنی راحت‌تر و بهتر می‌تواند به‌جذب نيرو بپردازد.
وی در ادامه با اشاره به اينكه برگزاری همايش ويژه مديران می‌تواند در مدرن شدن روش‌های آموزش مؤسسات سنتی مؤثر واقع شود، تصريح كرد: وجود مراكز فروش كتاب‌های آموزشی تحت حمايت سازمان تبليغات اسلامی در استان‌ها می‌تواند دسترسی مؤسسات را به منابع تأييد شده آموزشی آسان‌تر كرده و كيفيت آموزشی اين مراكز را ارتقاء دهد.
قاسمی برگزاری دوره‌های ارتقای سطح ويژه مديران را راهكاری جهت افزايش توان مديريتی مديران مراكز قرآنی دانست و افزود: متوليان امور قرآنی با برگزاری كلاس‌، كارگاه و همايش‌هايی جهت ارتقاء دانش و توان مديريتی مديران می‌توانند سطح علمی اين گروه را ارتقاء دهند.
وی در رابطه با دلايل گريز قرآن‌آموزان از ادامه آموزش بيشتر، گفت: يكی از دلايل گريز را می‌توان عدم مديريت درست و صحيح دانست و لازمه گذر اين مرحله نيز ارائه مديريت درست است تا شاهد گريز فراگيری از ادامه آموزش نباشيم.
مديرعامل اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان قزوين در پايان با اشاره به تعدد مؤسسات قرآن در كشور، خاطرنشان كرد: در حال حاضر نياز است تا در مرحله اول هم خانه‌های قرآن و هم مؤسسات تقويت شوند و در مرحله دوم در صورت نياز در منطقه‌ای، مؤسسه و يا خانه قرآن راه‌اندازی شود.
captcha