کد خبر: 2598382
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
بانكداری اسلامی//4

سرويس‌دهی فعاليت‌های اقتصادی بانك‌ها؛ اساس تحقق بانكداری اسلامی

گروه اجتماعی: مدير حوزه‌های علميه فارس با تأكيد بر اينكه در جامعه اسلامی بانك‌ها بايد به رفتار اسلامی توجه داشته باشند، سرويس‌دهی فعاليت‌های اقتصادی بانك‌ها را اساس تحقق اين نوع بانكداری دانست.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمد‌هادی رحيمی‌صادق، مدير حوزه‌های علميه فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با تأكيد بر ضرورت توجه به بانكداری اسلامی گفت: در جامعه اسلامی بانك‌ها نيز بايد رفتار اسلامی داشته ولی متأسفانه بانك‌ها در عقد قراردادها و گرفتن ديركرد، بيشتر به ميزان درآمد خود توجه می‌كنند تا به اسلامی بودن فعاليت‌های خود و اين از قانون بانكداری اسلامی به‌دور است، البته بايد ذكر کرد كه مسئله كارمزد و گرفتن آن كاملاً حلال بوده و حتی علما نيز به آن اشاره كرده‌اند و اين درآمد بايد به‌گونه‌ای تنظيم شود كه هزينه‌های بانك‌ها را تأمين كند.
اين استاد حوزه‌های علميه فارس با تصريح اينكه بانك‌ها دچار چند انحراف جدی شده‌اند، گفت: مديران بانك‌ها بايد به اين توجه كنند كه مؤسسه آن‌ها يك واسطه است و نبايد به يك بنگاه تبديل شود و فعاليت‌های اقتصادی بانك‌ها فقط سرويس‌دهی بوده و نبايد وارد عرصه‌های ديگر شود.
وی ادامه داد: امروزه بانك‌ها به سمتی پيش می‌روند كه به رقيب كارخانه‌ها و دستگاه‌های اقتصادی تبديل می‌شوند و به‌دليل اينكه پول در اختيار آن‌ها است و می‌توانند به مسير خرج شدن پول‌ها جهت بدهند، سرمايه‌ها را به سمتی سوق می‌دهند كه درآمد و منافع بيشتری برای آن‌ها داشته باشد.
حجت‌الاسلام رحيمی‌صادق تصريح كرد: متأسفانه مسئله مهم ديگری كه بين بانك‌ها رواج يافته توجه به تجملات است كه امروزه در تمامی شهرها اگر دقت كنيم گران‌ترين، مجلل‌ترين و زيباترين مكان‌ها متعلق به بانك‌ها است و مسئولان بانكی به اين نكته توجه ندارند كه اين هزينه‌هايی كه می‌شود از پول مردم بوده و آن‌ها فقط امانت‌دار مردم بايد باشند.
مدير حوزه‌های علميه فارس خاطرنشان كرد: دولت بايد بر كار بانك‌ها نظارت جدی اعمال كند تا با اجرای دقيق قوانين بانكداری اسلامی كه در كشور تصويب شده‌ است درآمدهای حرام و شبهه‌ناك از بين درآمدهای بانك‌ها حذف شده تا پول مردم آلوده به ربا نشود.
وی افزود: اگر بانك‌ها نيز هزينه‌های خود را پايين آورده و از توجه به تجملات و زرق و برق خود را دور كنند و به مسير اصلی خود كه فقط يك واسطه هستند، بازگردند بسياری از مشكلات فعلی حل می‌شود.
حجت‌الاسلام رحيمی‌صادق اظهار كرد: بانك‌ها بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه به فضل خدا در كشور ما يك حكومت دينی ـ اسلامی برقرار است و تمامی قوانين ما بايد رنگ و بوی دينی داشته باشد و در اين بين قوانين بانكداری نيز از اين قائده مستثنی نيست و ما نبايد به قوانين ليبراليستی كشورهايی اروپايی توجه كنيم، بلكه بايد با اجرای درست قوانين برای آن‌ها الگو باشيم.
اين مقام مسئول در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به اهميت كسب مال حلال از ديدگاه اسلام، تصريح كرد: از ديدگاه اسلام مسئله مال و درآمد حلال جايگاه ويژه دارد و پيامبر(ص) در سخنی می‌فرمايد: عبادت 70 جزء دارد و بافضيلت‌ترين اجزاء آن روزی حلال و توجه به لقمه پاك است.
وی افزود: متأسفانه در دنيای امروز به پاك و غنی بودن غذا و خوراكی‌ها توجه شده است، اما توجه به حلال، طيب و طاهر بودن آن كه مهم‌تر بوده، كمرنگ شده است.
حجت‌الاسلام رحيمی‌صادق گفت: در اسلام هر چيزی‌كه منشأ مال حلال باشد مورد توجه و تأكيد فراوان قرار گرفته و هر چيزی‌كه درآمد و مال را شبهه‌ناك كند مورد نكوهش بوده و توصيه به دوری از آن شده است.
مدير حوزه‌های علميه فارس با بيان اينكه مال حرام قساوت قلب می‌آورد، عنوان كرد: در مسئله بانكداری توجه به حلال و يا حرام بودن پول تأثير بسزايی در روند كار بانك‌ها دارد و دليل اهميت آن اين است كه بانك جايی است كه پول مردم در آن نگه‌داری می‌شود و نبايد پول مردم آلوده به حرام شود.
وی تأكيد كرد: ربا و پول حرام آثار مخرب خود را در انسان به‌جای می‌گذارد و دليل هشدار و نگرانی مراجع تقليد و مقام معظم رهبری به همين دليل است و بانك‌ها به‌دليل اينكه با پول همه مردم سر و كار دارند بايد به اين مسئله توجه خاص و ويژه نشان دهند.
captcha