کد خبر: 2599820
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹

متوليان قرآنی كشور از منشور توسعه فرهنگ قرآنی حمايت كنند

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور اظهار كرد: متوليان قرآنی در سازمان‌ها و نهادها بايد حمايت قاطع و اهتمام خود به منشور توسعه را نشان دهند و در اين ميان نبايد اجازه دهند كه اختلاف سليقه‌ها و ديدگاه‌ها كه بين مسئولان و متوليان وجود دارد، موجب شود تا روند اجرای اين منشور كند شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، اظهار كرد: منشور توسعه فعاليت‌های قرآنی به نوعی قانون اساسی فعاليت‌های قرآنی كشور را شكل داده است و اين منشور يك اتفاق بسيار ريشه‌ای و ارزشمند بوده كه می‌تواند همه ظرفيت‌های قرآنی كشور را در يك چارچوب و با هدف‌گذاری مشخص ساماندهی كند.
رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور در ادامه با بيان اينكه منشور توسعه فرهنگ قرآنی بايد از سوی سازمان‌ها و نهادها بسيار ارزشمند و مهم تلقی شود، ادامه داد: اين منشور كه به نوعی قانون اساسی فعاليت‌های قرآنی كشور است، همانند قانون اساسی ممكن است پس از مدتی احساس شود كه نيازمند يك سری اصلاحات است، اما در صورت لزوم اصلاحاتی در اين منشور نياز است كه اين اصلاحات با دقت و بررسی زياد انجام شود و نياز است كه منشور توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه جدی قرار گرفته و محور اصلی در فعاليت‌های قرآنی باشد.
حجت‌الاسلام تقوی با يادآوری اينكه اين منشور مقدمات خوبی را برای توسعه فعاليت‌های قرآنی در كشور فراهم كرد، گفت: منشور توسعه در واقع مقدمات خوبی را فراهم كرد كه راه‌اندازی معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نتايج آن بوده است و بر اين اساس رديف بودجه‌ای نيز برای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در نظر گرفته شد تا تمامی زيرساخت‌های اساسی برای يك حركت بزرگ و حساب شده، فراهم شود.
وی با تأكيد بر لزوم حمايت قاطع متوليان قرآنی در سازمان‌ها و نهادهای مختلف از منشور توسعه فرهنگ قرآنی، اظهار كرد: متوليان قرآنی در سازمان‌ها و نهادها بايد حمايت قاطع و اهتمام خود به منشور توسعه را نشان دهند و در اين ميان نبايد اجازه دهند كه اختلاف سليقه‌ها و ديدگاه‌ها كه بين مسئولان و متوليان وجود دارد، موجب شود تا روند اجرای اين منشور كند شود.
رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور در ادامه با بيان اينكه رمز موفقيت همه فعاليت‌های قرآنی در گروه احيای منشور توسعه فرهنگ قرآنی است، ادامه داد: اگر سازمان يا ارگانی بخواهد با توجه به بودجه‌هايی كه خود جذب كرده، حركتی خارج از چارچوب منشور توسعه فرهنگ قرآنی انجام دهد، شايد در كوتاه مدت يك جريانی راه‌اندازی شود، اما به طور قطع اين حركت به شكست و نقطه نامطلوب می‌انجامد و البته نياز است كه با صبر و پشتكار، خود را با منشور توسعه فرهنگی قرآنی هماهنگ كرده و جايگاه اين منشور را به ثبات برسانيم.
حجت‌الاسلام تقوی با يادآوری اينكه منشور توسعه فرهنگ قرآنی مدت زيادی است كه به تصويب رسيده است، گفت: با وجودی كه اين منشور مدت زيادی است تصويب شده، اما هنوز همه سازمان‌ها و ارگان‌ها به يك ميزان خود را با آن هماهنگ نكرده‌اند، به ويژه در وزارت علوم شاهد تأخير در اين بحث بوده‌ايم كه بايد جبران شود، زيرا به هر حال حساس‌ترين بخش وزارت علوم است كه به پيگيری مباحث پژوهشی و رصد اين فعاليت‌ها می‌پردازد، البته حركت‌های خوبی شروع شده و اميد است و با جديت سير تكاملی خود را طی كند.
وی در ادامه اظهار اميدواری كرد: منشور توسعه فرهنگ قرآنی با قوت و قدرت بيشتری پيگيری شود و مسئولان و مديران دولت يازدهم به ويژه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش با يك اهتمام خاصی اين فرصت بسيار ارزشمند كه زحمت چند ساله بوده و برای فعاليت‌های قرآنی ايجاد شده است را غنيمت شمرده و بسياری از دغدغه‌های اصلی نظام را از اين طريق پشتيبانی كنند.
رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور ادامه داد: اگر منشور توسعه فعاليت‌های قرآنی احياء شود، دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی و آموزش و پرورش نيز احياء می‌شود، همچنين توليد نرم‌افزاری و جنبش نرم‌افزاری نيز به مسير اصلی خود قرار می‌گيرند، البته رمز موفقيت مجموعه نظام ما نيز در همين نكته است و از اين طريق می‌توانيم چشم‌انداز تمدن نوين اسلامی را به همه جهان نشان داده و الگو بودن و رهبری علمی و معنوی و اجرايی خود را به رخ جهانيان بكشيم.
وی يادآور شد: پيشرفت در اين حوزه مستلزم آن است كه قرآن در تمام لايه‌های فعاليت‌های ما به ويژه مباحث زيربنايی و علمی يك جايگاه تعريف شده مشخص پيدا كند و جامعه ما با قرآن انس بگيرد و قرآن، محور انديشه‌ها و برنامه‌های ما در تمامی حوزه‌ها و فعاليت‌ها باشد.
captcha