کد خبر: 2607613
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰

پيام علامه جوادی ‌آملی به همايش علمی «تحليل و بازكاوی خطبه غدير»

گروه اجتماعی: آيت‌الله‌العظمی جوادی ‌آملی در پيامی به همايش علمی خطبه غدير تصريح كرد: جريان غدير اختصاص به حضرت علی(ع) ندارد؛ بلكه روز ولايت است اينكه مستحب است انسان بگويد خدای را شاكريم كه ما را متصل به حبل ولايت كرده، نشانه اين است كه جريان غدير مربوط به اصل امامت بوده و هيچ اختصاصی به شخص علی(ع) ندارد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی طی پيامی به همايش علمی تحليل و بازكاوی خطبه غدير كه امروز، اول آبان‌ماه در مجمتع فرهنگی ـ هنری اراك برگزار شد، تصريح كرد: عيد غدير عيد‌الله ‌اكبر است و آنچه در اين همايش مورد برسی قرار می‌گيرد جريان تفسيری غدير است.
ذات اقدس الهی در قرآن كريم دو اصل را به‌عنوان همگانی و هميشگی به ما معرفی كرده است يكی اينكه سخن خداوند قطع نمی‌شود وقتی بشريت به‌وجود آمد سخن الهی كه وحی رهبری است نيز برای هدايت جامعه بشريت نيز نازل شد؛ لذا اين سخنان نه در گذشته و نه در آينده قطع نخواهد شد و همواره متصل است، اين سنت الهی است و اختصاص به عصر خاصی ندارد.
اصل دوم آن است كه سخن الهی سخنگوی می‌خواهد و خداوند سخنگويان وحی را به‌صورت متواتر فرستاده است؛ لذا افرادی كه فاصله‌های خاص بين انبيا را پر می‌كردند افراد مورد اعتماد هستند؛ لذا بعد از پيغمبر(ص) اهل بيت(ع) اين سمت را دارا هستند كه سخنگويان قرآن كريم باشند و شاهد صدق اين مطلب غدير خم و سخن مولا علی(ع) است كه می‌فرمايد: قرآن كلام خدا است كه به‌واسطه ما به حرف در می‌آيد؛ لذا من سخنگوی خداوند از طرف خدايم من قرآن را به حرف در آورده و معارف آن را استنباط كرده و به شما ابلاغ می‌كنم قرآن قول خدا و من سخنگوی خدا هستم.
امام سجاد(ع) می‌فرمايند: خدايا قرآن را نازل كردی اگر اين قرآن را بر كوه نازل می‌كردی تحمل معارف قرآن بر كوه سخت و دشوار بود ما می‌خواهيم كاری كنيم كه از كوه ساخته نيست، كوه نمی‌تواند بار معارف قرآنی را حمل كند ما آماده‌ايم كه اين معارف را حمل و هضم كنيم. امامان معصوم(ع) نيز فرموده‌اند: خداوندا قرآن در سه فصل بر نبی مكرم اسلام(ص) نازل فرمودی؛ فصل اول حقايق قرآن است كه بر پيغمبر(ص) نازل فرمودی فصل دوم معانی قرآن و احكام و حكم قرآن را و تفسيرش را بر ايشان نازل می‌كردی و ايشان را مبين قرآن قرار دادی و اين امر بعد از اينكه مقصود خود را بر ايشان فهماندی ايشان از راه علم الهی مبين قرآن فرمودی؛ لذا حقايق آن را به بركت آن حضرت و از مسير وحی نبوت اين حضرت به ما الهام كردی و ما به‌عنوان سخنگوی قرآن شناخته شديم.
جريان غدير اختصاص به حضرت علی ابن ابيطالب(ع) ندارد؛ بلكه روز ولايت است اينكه مستحب است انسان بگويد خدای را شاكريم كه ما را متصل به حبل ولايت كرده است، اينكه در هنگام عقد اخوت می‌گوييم خدارا شاكريم كه ما را در سايه ولايت علی‌(ع) به اهل بيت(ع) از فوض خاص برخوردار می‌كند همه نشانه اين است كه جريان غدير مربوط به اصل امامت و ولايت بوده و هيچ اختصاصی به شخص علی(ع) ندارد.
انسان را غير از خدا نيافريد و غير از خدا هم نمی‌تواند بپروراند انسان موجودی است كه هرگز نمی‌ميرد بلكه مرگ را می‌ميراند انسان هرگز با مردن نمی‌پوسد بلكه از پوسته خويش به درمی‌آيد و وارد صحنه برزخ و در نهايت قيامت و روز رستاخيز می‌شود، چنين انسانی و چنين موجودی بايد توسط خداوند متعال هدايت شود كه خدا به‌واسطه كلام وحيانی و انبيا و اوصيا راه هدايت را بر بندگان خويش هويدا می‌سازد.
قرآن حبل‌المتين است كه از سوی خداوند متعال بر زمين نازل شده است كه يك سر اين رشته به دست خداوند بوده و سر ديگر آن به دست ماست و ما به اندازه‌ای كه دامنه قرآن استمرار دارد نخواهيم رسيد.
انسان كامل لازم است آگاه باشد و همه معارف را توصيف كرده و به جامعه بشری اعلام كند؛ لذا بايد كسی او را هدايت كند كه از طرف خداوند متعال مأمور باشد.
زيارت اميرالمؤمنين(ع) در همه اوقات به مؤمنان توصيه می‌شود، اين زيارت شريف در برگيرنده كرامات حضرت علی و شهداست؛ چراكه ايشان حی مرزوق هستند، اگر كسی حی مرزوق است استبشار هم دارد، كه خداوند در نهايت راهيان راه او را هدايت می‌كند.
captcha