به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، اين كارگاه در سالن اجتماعات رايزنی فرهنگی ايران و با هدف ترسيم نقشه مسير و تقويم زمانی واقعه غدير خم و تبيين و تشريح اين مناسبت تاريخی برگزار شد.
محمدرضا قزلسفلی، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بخشی از كارگاه آموزشی غدير شناسی ضمن اشاره به مسير و تقويم زمانی سفر پيامبر اكرم(ص) از مدينه تا غدير گفت: در سال دهم هجری آن حضرت از طرف خداوند دستور داشتن تا دو امر اساسی حج و ولايت دوازده امام معصوم(ع) را به طور مفصل و رسمی به مردم ابلاغ کند.
وی با اشاره به مسير و تقويم زمانی حركت پيامبر اكرم(ص) و همراهان از مدينه و حضرت علی(ع) از يمن به همراه دوازده هزار تن و زمان ورود به مكه اظهار کرد: به خاطر اهميت حياتی حجةالوداع در تعيين سرنوشت رهبری آينده امت اسلامی جمعيتی بيش از 120 هزار تن از بلاد اسلامی از اقشار و اصناف مختلف عازم مكه شدند.
قزلسفلی در ادامه كارگاه آموزشی برای دانشجويان گفت: حضرت محمد(ص) در منی دوبار سخنرانی و زمينه را برای اعلام ولايت حضرت علی(ع) آماده و به امرخداوند متعال ودايع انبياء الهی(ع) را به علی(ع) تحويل و بلافاصله پس از اتمام حج، بلال سخنگوی دولت اسلامی پيامبراكرم(ص) از طرف آن حضرت اعلام كرد بايد مكه را ترک کنند تا در وقت معين در غديرخم حاضر شوند.
قزلسفلی با اشاره به موقعيت جغرافيایی غدير خم واقع شدن آن در تقاطع مسيرهای بينالمللی در بخشی از مطالب درسی كارگاه آموزشی غديرشناسی به برنامههای قبل از خطبه غدير و كيفيت سخنرانی پيامبراكرم(ص) اشاره و به تشريح جزئيات آن سخنرانی تاريخی و آخرين خطابه رسمی برای جهانيان پرداخت.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تصريح كرد: پيامبر اكرم(ص) در خطابه روز غدير با انتخاب حضرت علی(ع) به جانشينی خود در حقيقت امامت دوازده امام معصوم(ع) بعد از خود را تا آخرين روز دنيا با عموميت ولايت آنان بر همه انسانها و در زمانها و مكانها در جميع امور اعلام فرمودند.
وی در بخشی از كارگاه آموزشی با اشاره به اينكه خطبه غدير آيندهای پر از عدل و داد به دست امام زمان (عج) به جهانيان مژده داده است گفت: مفهوم بيان پيامبر اكرم از اعلام «مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِیٌّ مَوْلاهُ، اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ » اين است كه دين اسلام با ولايت ائمه معصومين(ع) كامل میشود.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران با بيان اينكه انتخابات غدير خم سال دهم هجری دموكراسیترين و مردمیترين انتخابات در سراسر تاريخ بشر بوده است به تشريح نحوه بيعت مستقيم و بدون واسطه مردان و زنان ظرف سه روز با حضرت علی(ع) به عنوان امام، رهبر و خليفه خود پرداخت.
قزلسفلی در بخشی از این كارگاه آموزشی با بررسی محتوای خطبه غدير پيامبر اكرم (ص) گفت ولايت و امامت دوازده امام معصوم(ع)، مقدمه چينی و تمهيد برای اصل ولايت و بيان شئون امامت و فضايل آنها سه محور اساسی خطابه غدير است.
رايزن فرهنگی در ادامه سخنان خود در كارگاه غدير شناسی گفت: ذكر صفات خداوند متعال، مقام پيامبراكرم (ص)، ولايت حضرت علی و ائمه (ع)، فضائل امام علی(ع)، حضرت مهدی(عج)، بيعت با ائمه معصومين(ع)، توجه به حلال و حرام، شاهد گرفتن خداوند و مردم بر تبليغ خود، تأكيد بر امامت دوازده امام معصوم(ع) بعد از خود، تأكيد بر عدم تغيير حلال و حرام و تبيين آنها توسط امامان معصوم(ع) از جمله نكات مهم خطبه غدير است.
وی با بيان اينكه حضرت علی(ع) از دوران كودكی نزد پيامبر اكرم(ص) تعليم و تربيت يافته است در بخشی از مطالب كارگاه آموزشی به معرفی گوشههایی از دريای بیكران ابعاد شخصيت الهی و انسانی امير مؤمنان و مولای متقيان جهان پرداخت.