منصوره شایسته، رئیس کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت رسیدگی به امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به مناسبت پنجم نوامبر(4 آذر) روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان با اشاره به اینکه همسرآزاری در صدر تماسها با اورژانس اجتماعی کشور قرار دارد، گفت: این نوع آزار تنها یکی از مصادیق خشونت علیه زنان است.
وی ادامه داد: خشونت مصادیق زیادی دارد و هر نوع بیاحترامی، بد رفتاری، زورگویی به شیوههای مختلف، ممانعت از رشد، ممانعت از کسب حقوق طبیعی، هر نوع جلوگیری از زندگی متعادل و ... همه مصادیق ظلم و خشونت علیه زنان است.
اولین گام: تهمتهای علیه اسلام را بزداییم
این فعال حوزه زنان کشور اولین قدم در خصوص کاهش بدرفتاری با زنان و همسرآزاری را تبیین کردن واقعیت اسلام برای زدودن تهمتهایی دانست که در این خصوص به اسلام زده شده است.
وی ادامه داد: در برخی از مردهای مذهبی نگاههایی را میبینیم که بر اساس آن به خود اجازه میدهند تحت لوای دین بد رفتارهایی را داشته باشند و اگر بتوانیم با نشستهای مکرر و تبیین کامل و اقناع درست به کمک الگوهای هنری حقیقت اسلام که بری از این تهمتها است را نشان دهیم، گامهایمان را در راستای موفقیت برداشتهایم.
شایسته با تأکید بر اینکه پیامبران برای این برگزیده شدهاند که اعلام کنند، همه خلقت برای زن و مرد آفریده شده و انسان باید قدر خود را بداند و خود را کریم بداند، اظهار کرد: اگر این واقعیت را به شکلهای مختلف خصوصاً در شکلها و قالبهای هنری در جامعه منتشر کنیم بخشی از این مسئله و مشکل حل میشود.
کمتر بودن آمار همسرآزاری در خانوادههای تحصیل کرده
رئیس کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت رسیدگی به امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری به کمتر بودن آمار همسرآزاری در خانوادههای تحصیل کرده هم اشاره کرد و گفت: خانوادههایی که در آنها خانم تحصیل کرده است، این اتفاق کمتر میافتد پس اگر بتوانیم زمینههای رشد زنانمان را فراهم کنیم در طول زمان این آمارها کاهش پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه همسرآزاری و خشونت علیه زنان تنها مشکل ما نیست بلکه مشکلی جهانی است، گفت: ما به عنوان کشوری که داعیهدار اسلام هستیم و اسلام، دینی جهانی است، باید نگاهی جهانی به رفع خشونت علیه زنان داشته باشیم و این بسیار بد است که بخشی از این خشونت علیه زنان را به اسلام نسبت میدهند.
احادیثی در خصوص زنان که با نص قرآن مخالف است باید ریشهیابی شود
شایسته تصریح کرد: رسانههای عمومی و پژوهشگران ما در این زمینه رسالت دارند و باید تلاش کنند ریشه مباحثی از این قبیل که به اسلام وارد شده را مشخص کنند. مثلاً احادیثی در خصوص بانوان مطرح میشود که با نص قرآن ناسازگار است از جمله گفته میشود که با زن مشورت نکنید در حالی که در قرآن دختر شعیب پیامبر به پدر پیشنهاد میکند که حضرت موسی (ع) را به استخدام خود دربیاورد. میزان شناخت و رشد این دختر تا حدی بوده که در یک برخورد میتواند شخصیت حضرت موسی را تشخیص دهد و واکنش حضرت شعیب به این پیشنهاد نیز در قرآن آمده است.
وی خواستار انجام پژوهشهایی در خصوص ریشهیابی احادیث منتسب به ائمه در خصوص بانوان شد.