کد خبر: 2611779
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
مهدی طباطبایی‌نژاد:

حمایت از آثار ارزشی را رسالت دینی و شرعی خود می‌دانم

گروه هنر: مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: برای من حمایت از تولیدات ارزشی در مرکز گسترش یک رسالت دینی و شرعی است که از آن کوتاه نمی‌آیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت با حضور مهدی طباطبایی‌نژاد، مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و دبیر جشنواره، شهنام صفاجو، مدیر روابط عمومی مرکز و جشنواره در سالن نمایش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی امروز، چهارم آذرماه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه صفاجو در سخنانی اظهار کرد: پس از اعلام فراخوان و تنها بعد از گذشت یک ماه، حدود 1300 فیلم مستند که 850 فیلم مستند ایرانی و 450 فیلم مستند خارجی بودند به دبیرخانه جشنواره ارائه شد. از این تعداد 170 مستند ایرانی (مسابقه و جنبی) و 116 مستند خارجی برای حضور در جشنواره انتخاب شدند.

وی افزود: در بخش مسابقه ملی هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، 118 فیلم پذیرفته شدند که شامل 29 مستند بلند، 37 مستند نیمه‌بلند و 52 فیلم مستند کوتاه می‌شود. در بخش «جایزه شهید آوینی» جشنواره سینما حقیقت نیز 23 فیلم مستند به نمایش درمی‌آیند که 18 فیلم در بخش مسابقه ملی هم پذیرفته شده‌اند.

در ادامه جلسه طباطبایی‌نژاد با اشاره به اینکه در جشنواره امسال، جایزه شهید آوینی ادغام شده است، درباره چرایی این کار گفت: جشنواره آوینی برای ما مقدم بر جشنواره حقیقت است، اما در جایزه بزرگ شهید آوینی که تنها رویدای تشویقی بود؛ کارهای انقلابی یا دفاع مقدسی مد نظر قرار می‌گرفت؛ روشی که عملا رویداد مورد نظر را محدود کرده بود. با این توضیح این جشنواره (حقیقت) که به صورت بین‌المللی نیز برگزار می‌شود، این امکان را فراهم می‌کند تا آثار به شکل بهتری دیده شود.

این مدیر سینمایی درباره رسالت خود در سینما گفت: برای من یک وظیفه شرعی و دینی است که از کارهای ارزشی حمایت کنم و تا موقعی که در این سمت باقی بمانم به این هدف خود پایبند خواهم بود. برای همین تصمیم گرفتم که جایزه شهید آوینی را در قالب جشنواره سینما حقیقت برگزار کنم تا تأثیرگذاری آن بیشتر باشد. نکته دیگر این‌که جشنواره شهید آوینی پیش‌تر به صورت رفع تکلیف برگزار می‌شد، درصورتیکه معتقدم باید ادای دین باشد.

حمایت از جشنواره ربیع‌الشهدا

طباطبایی‌نژاد درباره جایزه ویژه فیلم‌های عاشورایی هم چنین گفت: قرار است در این جشنواره یک جایزه به فیلمی که در آن به مفهوم عاشورا به شکل زیبایی توجه کرده، تعلق گیرد. در ضمن مرکز گسترش برای این‌که بتواند بهتر به موضوع عاشورا توجه داشته باشد، حمایت خود را معطوف به جشنواره «ربیع الشهدا» در کربلا کرده تا هم کار شکلی بین‌المللی داشته باشد هم این‌که تاثیرگذاری آن برای تمام شیعیان و مسلمانان عینیت داشته باشد.

این مدیر سینمایی در ادامه این گزارش تصریح کرد: در بخش ویژه «مستند شهر» که با مشارکت سازمان زیباسازی شهرداری تهران برپا شده، 13 فیلم مستند به نمایش در می‌آیند. از این جمع 6 فیلم در بخش مسابقه ملی هم شرکت دارند. فیلم‌های این بخش به این شرح هستند؛ آرامستان (شهرام میراب اقدم)، از زندان تا باغ (مینو بیگی)، اهالی خیابان یکطرفه (مهدی باقری)، بازار از طهران تا تهران (رضا خانلری)، تهران 43 (فرشید ایوبی‌نژاد)، جایی برای زندگی (محسن استادعلی)، چنارستان (هادی آفریده)، خانه اردیبهشت (امیرحسین بیرجندی)، خانه سیمین و جلال (پریسا عشقی)، سیروس، بود و نبود یک محله (مینا سعیدی‌شهروز)، طبقه دوم (امیرعلی علایی)، کافه تهران (نیلوفر سعیدی) و گزارشی درباره مینا (کاوه مظاهری).

طباطبایی‌نژاد درباره بخش بین‌الملل جشنواره همچنین گفت: در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره، 30 فیلم مستند از 23 کشور جهان پذیرفته شدند که از این تعداد، 13 فیلم در بخش مستندهای کوتاه، 9 فیلم در بخش مستندهای نیمه‌بلند و 8 فیلم نیز در بخش مستندهای بلند به رقابت خواهند پرداخت. همچنین هفت فیلم مستند ایرانی هم به بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره سینما حقیقت راه یافتند که 3 مستند بلند، 2 مستند نیمه‌بلند و 2 مستند کوتاه هستند.

وی متذکر شد: در هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم سینماحقیقت، از سه مستندساز و پیشکسوت سینمای مستند اصفهان تجلیل بعمل می‌آید. زاون قوکاسیان (مستندساز، نویسنده و منتقد سینما)، رضا مُهیمن (مستندساز پیشکسوت) و محمود کیانی‌فلاورجانی (فیلمساز تجربی سینما) این مستندسازان قدیمی هستند.

بازار فیلم در جشنواره حقیقت راه‌اندازی شد

این تهیه‌کننده سینما درباره بازار فیلم نیز چنین گفت: بازار فیلم مستند جشنواره «سینماحقیقت» با برنامه‌هایی از جمله میزگرد تخصصی با تهیه‌کنندگان ایرانی، نشست و گفت‌و‌گو با فیلمسازان، ملاقات عمومی با فیلمسازان با‌تجربه و نشست و سخنرانی میهمانان خارجی جشنواره، از ساعت 12 تا 18 روزهای 11 تا 13 آذرماه، در نگارخانه خیال‌نو مؤسسه فرهنگی صبا (در مجاورت سینما فلسطین) برگزار می‌شود. در این بازار، تهیه‌کنندگان و پخش‌کنندگان سینمای مستند ایران با سر‌فصل‌های عرضه و پخش فیلم مستند، جایگاه مستندهای سینمایی، حضور در جشنواره‌ها و تاثیر بر فروش و پخش فیلم مستند، در این بازار به بحث و تبادل نظر می‌‏پردازند.

وی اضافه کرد: عموم علاقمندان سینمای مستند در این دوره از برگزاری بازار می‌توانند در بخش باکس بازبینی (Video Library) به تماشای فیلم‌های مستند ایرانی که شامل تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و آثار ارائه شده به دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت است، نشسته و با خریداران و تهیه‌کنندگان شبکه‌های خارجی به بحث و تبادل‌نظر بپردازند.

وی در بخش پایانی این گزارش درباره پروژه سینمایی «لاله» چنین توضیح داد: چند بار ما برای حل اختلاف خود حکمیت قرار داده‌ایم که آخرین بار آن مربوط به حکمیت علی‌رضا رضاداد می‌شد، اما کارگردان فیلم آخرین حکمیت را هم قبول نکرد. بنابراین ما بدون اینکه مشکلی با فیلمساز داشته باشیم، نامه به سازمان بازرسی نوشته‌ایم تا برای جلوگیری از هدر رفتن بیت‌المال تکلیف این فیلم را مشخص کند تا اگر شرایط مهیا شد ما با تغییر کارگردان به کار خود ادامه دهیم.

مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت نیز از ساعت 18 عصر شانزدهم آذرماه 1393 در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد. کارگردان این برنامه، محمد پرویزی است.

captcha